Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset
-
Haba hei, onko sinun mielestäsi oikein laittaa kokeisiin 100-kertaiset pitoisuudet todellisiin verrattuna ja väittää niitä tavanomaisiksi maataloudessa. Et taida olla mikään tiedeasiantuntija.
Ihmiselläkin tyypin-2 diabetes hoituu usein pelkällä ravinnolla ja liikunnalla.
Glyfosaatin teho perustuu kasvien entsyymivaikutuksiin. Ihmisellä ei vastaavaa entsyymiä ole. Siksi sen myrkyllisyys ihmisellä ei ole erityisen suuri.
Hakkuuaukeallakin on oma lajistona. Mm. maitohorsma, vadelma, metsälauha, ahomansikka yms. Monet petolinnut siirtyvät saalistamaan avoimen maaston myyriä. Puista hyötyjiä ovat mm. pihlaja, kataja, leppä jne.
Trumpin ”shekki” 1000 USD on sikäli hyvä, että köyhälle sen merkitys on suurempi kuin rikkaalle. Mutta tavallaan se toimii samoin kuin veronpalautus. Täydellistä vapaata kapitalismia ei ole ollut missään, kyllä valtio on monesti puuttunut/tukenut markkinoita USA:ssakin. Presidentti Roosevelt 1930-luvun aikana aikaansai tuki/uudistusohjelman nimeltä New Deal, jolla perittiin pääsemään eroon suuren laman vaikutuksista.
” In general, patterns of population changes did not differ between PAs and unprotected areas. Abundances of ten of the 15 species were, however, concentrated in southern Finland, where PAs have low coverage, and where trends in abundance merely reflect changes in unprotected areas. Five species declined, and they all probably suffered from the effects of increased logging. Four of them had a southern distribution in Finland, so they should even benefit from the rapid climate warming occurring in these regions. ”
Mielenkiintoista, että Syke näkee joskus ilmastonmuutoksen positiivisenäkin asiana. Tutkimuksen aineisto on melko suppea ja lyhytaikainen seuranta. On kumma, että käpytikka olisi vähentynyt. Omakohtainen kokemus pikemminkin päinvastainen . Hömötiaiselle olisi varmaan hyvä jättää leppä ja koivupökkelöitä, koska kovertaa itse pesän puuhun. Käpytikkakanta voi hyvin, koska ravintoa (kävyt, hyönteiset, pikkulintujen munat/poikaset). Myös haapoja ja koivuja löytyy, mihin kovertaa pesäkolo.
Samaa mieltä Tolopaisen kanssa, ei oikeat köyhät juurikaan omista osakkeita. Köyhää leikkivät ehkä useinkin. Myös samaa mieltäettä, Ammattiraivooja puhe suomea, tälläinen semikvasi englantiterminologia ei tee vaikutusta ainakaan impivaarassa asuvaan dosenttiin. Mitä sitten itse asiaan tulee, pankkiosakkeita on (ehkä) syytä välttää Euroopassa. Mutta kukaanhan ei tiedä varmasti, kun analyytikot häviävät yleensä apinalle (=satunnaisotanta). Harva osasi myydä osakkeitaan pois huipussa, yleensä sellainen ei onnistu. Ehkä tyhmintä myydä ne pois nyt kuopassa. Itse olen viime aikoina sijoittanut lähinnä osakeindeksi-rahastoihin, mutta toki niissäkin on ajoitusongelma.
Uskoisin , että syksyllä kova taloustilanne lyö päin kasvoja. Huomataan myös, että hakkuut ovat vähentyneet ja hiilinielu kasvaa paljon. Puheet hakkuiden rajoittamisesta taitavat jäädä unholaan ainakin vähäksi aikaa. Ei tarvita mitään lakia, kun hakkuut supistuvat muutenkin.
Kuinkahan korona vaikuttaa metsätilojen hintoihin. Lyhyellä tähtäimellä ei varmaan paljoakaan, mutta entä sitten pidemmällä tähtäimellä. Puun hinta uskin nousee ?
Kyllä esim. yleisimmät leikkaukset ja tutkimukset ovat suurinpiirtein saman hintaisia julkisella ja yksityisellä puolella. Julkisella puolella vain maksat minimaalisen hinnan todellisista kustannuksista. Esim. selkäleikkauksessa, jossa kävin hinta olisi ollut noin 5000 euroa, mutta julkisella puolella se oli 150 euroa. Joisskin tapauksissa (esim. magnettikuvaukset ja koronavirus PCR-tekniikalla) yksityinen on jopa hieman halvempi.