Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset
-
Kyllä turpeen poltosta pitää luopua hallitusti ja oikeudenmukasesti huomioiden turveyrittäjien investoinnit. Turve on sen verran suuri CO2-päästöjen lähde. Kuitenkin sen vähäinen käyttö varmuuspolttoaineena pitää säilyttää. Itse asiassa turpeen laajamittainen käyttö Suomessa alkoi vasta 1970-luvullä öljykriisin jälkeen. EU:lta on tiettävästi rahaa alan työntekijöiden tukemiseen. Turpeelle kyllä varmaan jää muita pienempiä käyttömuotoja kuten kasvuturve ja aktiivihiilen tuotanto yms. Käytännössä turpeen poltto korvautunee lyhyellä aikavälillä metsähakkeella ja pitemmällä aikavälillä myös erilaisilla lämpöpumpuilla. Runkopuuta pidä polttaa. Nythän tiettävästi Suomi vie vieläkin pellettejä ukomaille, vaikka niillä olisi käyttöä Suomessakin.
Paperin maailmanmarkkinat on noin 70 mrd, Suomen osuus siitä vain 5 mrd. Voisi olla hieman enemmänkin. Sanomalehtipaperin kulutus pienenee eniten mutta sellulle ja paperille löytyy paljon muutakin käyttöä, Esim Ahströmin kuitukangastuotteet, UPM:n tarralaminaatit ja kyllä kirjoja ja aikakauslehtiä tehdään tulevaisuudessakin. On hyvä käyttöliittymä.
Tutkijoita on monenlaisia, osa hakee kovasti julkisuutta ylikorostamalla tuloksiaan osa taas on turhankin vaatimattomia. Ylikorostaminen voi taas liittyä seuraavien rahoitusten hakemiseen. Jos tutkimusalue ja aate on sama, tuppaa tulemaan aatteellista tutkimustulosta. Tämä on ongelma. Monista ympäristöalan tutkimuksista näyttää virhearvioinnit puuttuvan täysin, vaikka se on eksaktimmissa tieteissä ehdoton vaatimus.
Valitettavasti työvoimavaltaiset mekaanisen puunjalostuksen työpaikat (vaneri huonekalu elementti yms) näyttävät karkaavan Viroon koko ajan juuri näiden kapitalismin pääsääntöjen takia
Kyllähän kiky koski myös teollisuutta vaikka kaikki liitot eivät olleet siinä mukana. Mm metalliliitto solmi sopimuksen 2016. Huvittavinta on että kikyä inhottiin niin ettäoltiin valmiita hyväksymään heikennyksiä toisellanimellä. Kiky tunnituutettiin 24 juhannustunniksi.
Kyllä Norjassa on maataloutta vielä Suomen pohjoispuolellakin. Lyngenin lammas on hyvää.
Mistäköhän persujen sivuilta Kalle on tekstinsä kopioinut ? Ei kai ole Paula L vika jos Lipposen toisen hallituksen säätämä laki astuu voimaan hänen aikanaan. Ei tarvita nykyisin mitään kalliita puhdistamoja , imeytyskenttä riittää. Lakia rajattiin vielä myöhemmin 2017 ja se astui voimaanvasta viime syksynä.
Kerttu näyttää pitävän vaihtoehtoisista totuuksista aina silloin kun ne sopivat hänen kepuvastaiseen agendaansa.
Tampere on kyllä myös vielä suuri turpeen käyttäjä, mutta on ilmoittanut siirtyvänsä siitä pois lähivuosina. Korvautuu lähinnä puuhakkeella.
Olen kyllä vähän huolestunut siitä, mitä turveyrittäjille ja kuljetusliikkeille kekstään, jos puutakaan ei saisi käyttää polttoon. Geotermiset ratkaist eivät ole vielä riittävän hyvin kehittyneet.
Kalle, älä puhu paskaa paskalaista. Se suunniteltiin jo 2000-luvun alussa. Olin silloin ympäristökeskuksessa, muistan hyvin. Ympäristöministerinä oli silloin RKP:n Enestam. Lakia on sittemmin pariinkiin kertaan lievennetty, silloin kyllä keskusta hallituksessa.