Käyttäjän savo'ttamies kirjoittamat vastaukset
-
Karkas taas aiheesta tämäkin keskustelu. No siivotkoon ylläpito aiheettomat.
Ei muuten ole sormista lumppeja tehty..
https://www.aarrelehti.fi/image/policy:1.209494:1507875143/.jpg?f=default&$p$f=53ee086
Näkee ,että työnteko opettanut. Kaatotekniikka oikea tuollaseen ”pomontappo keppi” metsään. Sahanlaipalla ohjataan kaatuvan puun tyvi oikeaan suuntaan , kuten raivaussahallakin. Työntävällä terällä puu poikki ja vapaalla kädellä vielä autetaan kaatoa. Nopeaa ja tehokasta, mutta vain työssään harjaantuneen metsurin työtavaksi.
Kaks raippaa aina kerrallaan työn alla, ettei tarvitse jokaista erikseen hakea kasalle. Turhat kuivien oksien karsimiset ja turhat hifistelyt jätetään tekemättä.
Itse käytin moottorisahalla hakakatessa kahta koukkua.
Lumitilanne videolla pahin mahdollinen metsurille, lunta puoleen sääreen ,lumi kantaa joka toisella askeleella. Liikkuminen videolla kömpelön näköistä.
On sillä Pessisellä kaikki sormet tallella, voi Googlella tarkistaa kuvasta,jossa istuu kasalla kahvitauolla….;)
Anneli vastasi ,kuin poliitikot, Tolopaisen aiheelliseen toteamukseen tulonhankkimiskulujen vähennys oikeudesta…asian vierestä.
”Myöskään liiton jäsenmaksu ei ole mikään tulonhankkimiskulu, kun työehtosopimukset ovat yleissitovia.”
”(Tolopaiselle: ammattiliittojen jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia.)”
Tuo ohje kannattaa lukea huolella
https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48542/metsatalouden_matkakustannukse/
Pääomaverotus muuttaa matkakulujen luonetta. Ei ole omavastuu osuutta matkakuluissa …mutta ja kun hankintahakkuusta tulee ansiotuloa, onko silloin matkakuluissa omavastuuta. Saakohan silloin vähentää matkakuluja ollenkaan.
Tosin ei se verottaja tiedä monenako päivänä niitä matkakuluja sinne metsään todellisuudessa on, jos Verohallinnon yhtenäistämisohjeella mennään. Voihan ne kaikki matkat olla hoitotöiden takia.
Ei ne ole aina ostajatkaan ihan rehellisiä.
Visakallio otti esimerkiksi teurastamot..jos teurastamon autoon talutetaan lypsynsä lopettanut lehmä, se muuttuu matkalla kaupanhyllylle tai ravintolan lautaselle sonniksi tai häräksi.
Kummatko ihmisille suurempi uhka puut vai metsän eläimet.
…vai ihmiset toisilleen.
Anneli tulkitsee hankinta- ja pystyhinnan eroa ja verottajan ohjeita väärin.
Em. ero on hankitatyön osuus, joka sisältää myös konekustannukset, sahan osuuden.
Annelin mainitsemassa verottajan hakkuutaksassa taas ainoastaan työnosuus. Siihen kun lisätään em. koneiden osuus hankintalisä olisi jo samaa luokkaa jolla firmojen sopimus yrittäjät korjaa puuta.
verottajan ohje vv 2016
”Käytäntö on aivan yleinen teollisuudessa, jos lastaustyöt on annettu jollekin yhtiölle sinne ei oteta välistä muiden koneita, jos otetaan raastupa kutsuu.”
Tarkoittaako Tolopainen , kun paperi/sellutehtaalla tehdään kuormaa junaan/ autoon. Tuotteella joku hinta lastattuna. Tuskin se niin menee .kuin metsässä ,että omana työnä lastaus puolta halvempaa, kuin lastausurakoitsijan tekemänä.
Sehän on sama juttu ,kun metsänomistaja hakkaa omaa metsää ja joutuu tekemään työn puoli ilmaiseksi. Puille sama hinta tienvarressa hakkuu tavasta riippumatta ja siitä vähennetään korjuu kulut.
Jos ne lakkolaiset päättää, että ay-liike korvaa suoraan heille sen valtion korvauksistaan pidättämän 4,65 %.
Saavat sitten olla työttöminä entisillä ehdoilla