Käyttäjän savo'ttamies kirjoittamat vastaukset
-
Ihan älytön eduskunnan vahvistama se sähkömarkkinalaki , jonka varjolla sähkönsiirtomaksu karannut käsistä.
Ne jotka riskialueilla, maaseudulla tarvitsee sähköä 24/7, heillä joka tapauksessa oltava aggregaatit varalla.
Meillä muilla maailma ei kaadu, jos netti sähkön takia hetken ei toimikkaan.Eduskunta tutkii nyt asiaa…päätös tulee olemaan ..”aiheesta ei ole huomautettavaa”
Soini sanoi kun laki vahvistettiin ..”kuluttajat tämän lystin maksaa”
Varsinkin Metsäliiton kirje/tiedote alkaa sanoilla ” nyt on puukaupan aika, puun hintataso pysynyt vakaana , nyt on turvallista myydä puuta….”
Yksi yhteydenotto tullut viimevuosina, vasta koulusta päässeeltä puunostajalta, kun koivukuidusta ja kesäkorjuu leimikoista oli heillä puutetta.
jees h-valta myy puuta varmaan pystykaupalla.
Isompienkin hankintapuu erien myynti Metsäliitolle ihan toivotonta hommaa tällä alueella.Asiasta toiseen…opistossako palomiehet opetetaan tekemään noita 1-2 m kantoja ,kun raivaavat kaatuneita puita ….ja lisäämään entisestään jo tullutta vahinkoa maanomistajille.
http://yle.fi/uutiset/eino-myrskyn_tuhojen_korjaaminen_jatkuu_pimeassa/6938695
Jos palkat olisi sidottu sellun raaka-aineen hintaan, nollaratkaisulla olisi pitänyt pärjätä kaksikymmentä vuotta, niinkuin puuntuottajienkin.
http://www.taloustaito.fi/Sijoitukset/Muut-sijoitukset/Puun-hinnat-polkevat-lahes-paikoillaan/
Jos palkat olisi sidottu sellun raaka-aineen hintaan, nollaratkaisulla olisi pitänyt pärjätä kaksikymmentä vuotta, niinkuin puuntuottajienkin.
http://www.taloustaito.fi/Sijoitukset/Muut-sijoitukset/Puun-hinnat-polkevat-lahes-paikoillaan/
Yksityistielaki 23§ sanoo aika selkeästi
”Tienpitovelvollisuus on tieosakkaiden kesken jaettava sen hyödyn mukaan, minkä tien kullekin katsotaan tuottavan. Hyötyä arvioitaessa on otettava huomioon tieosakkaalla tien vaikutuspiirissä olevan alueen suuruus ja missä määrin tietä kunkin osakkaan kohdalta käytetään tai tullaan käyttämään erilaisiin kuljetuksiin sekä tieosakkaan ehkä harjoittamasta elinkeinosta johtuva asiakkaiden tien käyttö.”
Uteliaana tekee mieli kysyä , minkä ikäistä tietä aletaan uudelleen rakentamaan ”peruskunnostamaan ”
Aika iso hanke, jos 50 km.Tienvarteen toimitettavilla hankintapuilla suurin ongelma kaupaksi saanti, varsinkin samoilla lajeilla kuin pystykaupoissa on, ei se, kerkeekö talvella hakata.
Kun ottaa puiden ostajaan yhteyttä, ensimmäinen kysymys: ”onko kesäkorjuu kohde, meillä nyt koneet joutavana, voidaan aloittaa hakkuu vaikka heti ”
Kun sanoo. ” Minulla aikaa talvella hakata itse” puheet kääntyy:
”Onko tarvetta taimikonhoitotöille ”
Sitten puhutaankin jo ilmoista…;)Jos käsähakkuussa levitetään ensiharvennuksessa juurikääpä ja tyvitervas metsään, ei sieltä 40 vuoden päästä päätehakkuussa kerry kuin lahoa sellupuuta. Vastuullisia silloin turha kysellä.
Ei tarvitse sähköisessä muodossa olevaa metsätsäsuunnitelmaa.
Sen tilalla voi käyttää Metsään.fi tiedostoa, kun antaa esim Metsäliitolle tai vastaavalle valtuutuksen käyttää sitä.Metsäsuunnitelma aivan liian kallis niille, jotka perillä omista metsistään.
Kemeroihin ja metsänkäyttöilmoituksiin riittä nuo metsään.fi tiedot.Hankintasavotassa vasta sopimus allekirjoitettu.
Tyypillinen savolainen projekti, ”aloitusta vaille valmis”
Pakkasia odotellaan, nyt 27.12 näyttää jo paremmalta, tuuli pohjoisen puolella ja pakkastaki peräti 7 astetta.Sen verran rumaa jälkeä syntyi naapurin metsässä kesä ensiharvennuksella, kun firma hakkasi, että omat hakkuut aina talvella.
Naapurilla ensimmäisellä syysmyrkyllä ”tuulen alta” ajouran vierestä rivi puita nurin, kun juuret oli poikki uran puolelta.
Seuraavana syksynä kaatuneissa kuusissa kaikissa jo lahon alkua juuristovauroiden takia, kun niitä kerättiin pulttopuuksi.