Käyttäjän savo'ttamies kirjoittamat vastaukset
-
Kyllä se ötökkälaki haittaa Suomessa talvella hakatun puun käyttöä kesällä sellunkeittoon ja aiheuttaa tarvetta kesäharvennuksiin.
Metsä Grouppi Mäntylän lausunto, Metsä Groupin Viesti 2-2017 :
”Talvi oli korjuukelien kannalta hyvä lukuun ottamatta lounaisinta Suomea ja rannikkoseutua. Niinpä meillä on tienvarsivarastoissa paljon katkottua puuta, jonka kuljettamisessa tuotantolaitoksille otetaan tarkasti huomioon hyönteistuholain edellyttämä aikataulutus. Näin ollen emme enää pysty ottamaan vastaan hankinta- ja toimituspuuta”
Jätkän mainitsema, kaks viikkoa kaadosta kourimoon koskee saha- ja hiomopuuta. Ne vähät, nykyisin hiomokuusta käyttävät laitokset ruokitaan kesällä avohakkuulta tulevalla latvakuidulla.
Ötökkälaista enemmän haittaa ,kuin hyötyä. Estää talvella hakatun kuidun käytön selluntekoon.
Kesähakkuut aiheuttaa paljon enemmän vahinkoa, kuin talvella hakatun puun varastointi, esim kasteltavassa terminaalissa.
Venäjältä voi tuoda talvella hakattua puuta läpi kesän.Tiestöhän siellä ei mahdollista mittavia kesähakkuita.
Harrastelija, ei liity metsityskustannuksiin, mutta mitä kyseiselle palstalle nyt kuuluu?
Tuliko sinne tukkipuuta.
Tuntuu ,että nämä tolpot ja suorittajat syyllistää olosuhteista metsänomistajia.
Kausiluonteisuus pitäisi olla tiedossa jo koneita hankiessaan.
Ei se uusi ilmiö metsäalalla ole.
Onko Tanelilla tietoa paljonko on raaka_aineen , kantohinnan osuus sellutonnin hinnasta.
Osuus niin pieni , ettei sillä ole käytännössä mitään merkitystä.
Onneksi täällä Savossa on hankinnalla, 10 cm latvamittaan parrun ostajia lähes 40 € kuutiohinnalla.
Kataja kaikkein herkin juurikäävälle. Punaiset kuolevat katajat ensimmäinen merkki siitä, että metsä saastutettu juurikäävällä.
Jos näin on, peli silloin menetetty.
Jätkä…ei nykynuoret, jotka ei ole sahan kanssa tukkeja katkonu , ymmärrä tukin oikesta jakamisesta paksuuden mukaan yhtään mitään.
Moto, joka kuutioi 10 sentin välein , ei sillä mitään merkitystä olekkaan puun myyjälle. Ihan sama, onko tukkipölli tyveltä 25 cm ja latvalta 15 ja pituutta se 55…tuollasen saa kyllä männyn latvaosasta tehtyä, jos tyveltä kaks ensimmäistä tukkia katkastu väärin..vaikka liian lyhyeks.
No nythän tässä keskustelussa siirrytään puhumaan oikeasta asiasta….
Tolopainen elää menneisyydessä..maatiloja jotain 50 000, elukoita korkeintaan 15 000 tilalla, loput kasvinviljelytiloja…kasvukauden aikana tienataan osa ajasta maatilantöissä nykyisin.
Visakallio, menikö tilityshinta metsäyhtiöltä niin että… ..hankintahinta ja siitä vähensit korjuukulut motoyrittäjälle…vai pystyhinta plus korjuukulut motoyrittäjän osalta, eli sait todellisen tienvarsihinnan puistasi
LV.n esittämän mallin mukaan vai nykykäytännön mukaan