Käyttäjän satapii kirjoittamat vastaukset
-
Hakkumäärä on ollut 5,42m3/ha/vuosi. kasvu n 7,68m3/ha/vuosi eli puustopääoma on ollut nouseva. Viimeiset vuodet ovat painottuneet ensiharvennuksiin ja harvennuksiin. Puuta hakattu n.12000m3 pääosin kuitua.
Puumäärä kasvanut vajaasta 40000m3 -> 53000m3, josta uusien tilojen osuus n.10000m3satapii 4.12.2015, 21:04Alkuvuonna oli 8ha ennakkoraivaus, ei lumesta juuri haittaa.
Männyn oksakarsintaa reilu hehtaari helmi-maaliskuussa.
Saman kuvion lannoitus huhtikuussa. 1200kg käsipelillä
Puukauppaa tehtiin siitä keväällä.
Taimenistutusta reilu 20 000kpl huhti-toukokuussa.(oma osuus)
Raivaussahaa taimikoissa ulkoilutettiin kesä-syyskuussa
Heinäkuussa visakoivujen ja tavallisten koivujen oksakarsintaa.
Hakkuuta käytiin katsastamassa elokuussa.
Puukauppaa hierottiin taas syyskuussa.
Hirvenmetsästystä lokakuussa.Lisäksi päivä meni tuulenkaatojen hankintahakkuussa.
Marraskuussa oli taas hakkuun tarkastusta.
Muutamaa metsätilaakin kävin katsastamassa, mutta yhtään tarjosta ei tullut jätettyä.Leipätyö tahtoo haitata näitä harrastuksia, mutta metsässä touhuaminen on sille hyvä vastapaino
satapii 3.12.2015, 07:06Oman metsäpalstan alueelta ja lähiympäristöstä n.350ha alueelta kaadettiin lokakuussa kolme hirveä, tuhoja tuli vielä senkin jälkeen. Sitten vielä marraskuun lopulla pankkiluvilla kaksi hirveä lisää.
Kyllä tämänvuoden lupamäärällä hirvikanta kasvoi selvästi. Ensivuodelle pitäisi saada kaadettua muutama hirvi enemmän tai tuhot kasvavat.
satapii 19.10.2015, 12:01Kyllä metsätuhot on kasvamaan päin. Hirvijahti päättyi eilen ja luvat on käytetty. Kyllä kanta kasvaa tänä vuonnakin.
Ei vaan yhden metsänomistajan mielipide tai edes seuran kanta isommista lupamääristä paljon paina lupia haettaessa/myönnettäessä.
Tänäkin vuonna aluellamme havaittujen vasojen määrä ylittää kaadettujen eläinten määrän eli kanta kasvaa selvästi.
Mielestäni lupia pitäisi hakea riittävästi ja sitten harkintaa käyttää jos ei ole hirviä alueella.satapii 7.10.2015, 11:19Sunnuntai iltana kävin katsomassa aukon laitaa oliko tullut tuhoja?
Tiistaipäivän ahersin metsässä ja kaatuneet kuuset, kymmenkuntamottia on samanpäivän iltana jo laanissa.satapii 7.9.2015, 13:35siinä verottajan ohjeita myyntivoitosta tällä hetkellä
satapii 7.9.2015, 13:31Jos taas myytävä metsätila on ostettu vuoden 1993 jälkeen ja käytetty metsävähennystä, on käytetty metsävähennys taas lisättävä myyntihintaan ja se on taas oma lukunsa kuinka silloin verojen määrä lasketaan.(ja jos taas onkin kysymys maatilasta tai metsätilaan kuuluu esim. kesämökki on taas pykälän vaikeampaa ennakkoon laskea myyntivoittoverojen määrää, lähisukulaisten kauppojen osalta taas on omat huojennukset, jos on omistettu yli 10 vuotta)
satapii 7.9.2015, 13:24MaalaisSeppo taisi sotkea metsävähennykseen, joka koskee puun myynnistä tehtävää vähennystä, jota nostettiin 50% 60% muutama vuosi sitten.
Kun koko tila myydään myyntivoitto on karkeasti ottaen (tilan myyntihinta -(ostohinta tai perunkirjaarvo)-myyntikulut) ja lopusta menee myyntivoittovero (joka on pääomaveron suuruinen 30% tai 33%) vaihtoehtona on hankintahinnalle tuo hankintameno olettama, jos hankintahinta on pieni (esim peritty tai ostettu kymmeniä vuosia sitten)
ja nyt on kyse tuon hankintameno-olettaman nostosta nykyisestä n. (alle 10 vuotta omistettu 20% ja yli 10vuotta omistettu 40%) 40% -> 80%
satapii 31.7.2015, 09:19Itse laitoin kuvaparin rajan kahtapuolen olevista kuvioista vertailun vuoksi ja keskustelun aiheeksi.(valokuvien ottopaikkojen väli noin 10metriä ja kuvaussuunta eri suuntiin. Olisihan ne tietenkin voinut nimetä ”viereiset kuviot” kertomatta että raja kulkee välissä)
Investointina voi tietenkin niitä verrata.
Oma ruotsalaisilla pottitaimilla istutettu on kaksi vuotta myöhemmin hakattu aukoksi ja vierinen kuvan risukko on täysin käsittelemätön.
Eli kuvioilla on kahden vuoden ikäero.Oma kuusikko on mätästetty ja istutettu, varhaisperattu ja lisäksi raivattu.(kulut 2003 mätästyksentä ja taimista n.350€/ha, lisäksi omana työnä istutus, varhaisperkaus ja taimikonhoito)
Käsittääkseni naapurin kuviolla ei ole tehty hakkuun jälkeen mitään, ei muokkausta ei kylvöa eikä tietenkään istutusta ja kertaakaan ei ole raivattu. (eipä ole ollut mitään kulujakaan vielä, taimikonhoidosta taitaisi tulla laskua vähintään nyt 400€/ha, mutta olisiko taimikot sitten raivauksen jälkeen toistensa arvoisia?)