Käyttäjän sata kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 42)
  • sata

    Olin sopinut myyjän kanssa kaupoista ja tein aikeestani ilmoituksen asianmukaiseen lautakuntaan. Heidän vastauksensa oli ”kauppoja ei voida hyväksyä, koska minulla ei ole entuudestaan metsää”.

    Olisin jättänyt asian sikseen, mutta myyjä alkoi viritellä asiaa, jolloin pistin kirjeen Helsinkiin ja sieltä kerrottiin, että kun kaksi tahtoo niin kaupat syntyy.

    Olihan se alueella aikamoinen hämmästely, kun siihenasti kaikkivoimainen lautakunta joutui myöntymään lain edessä.

    sata

    Niinkuin alussa totean, Metsälehti ei aikaisemmin hyväksynyt kirjoitustani luonnon/ kylvötaimien paremmuudesta hirviä vastaan. Yhteiskunnalla on tänäpäivänä merkittävä tarve sanella, millä nimikkeillä esim. kotimaisia torjunta-aineita tulee puhutella.

    Esimerkiksi sana”karkote” on julistettu pannaan. Kyseinen sana ei saa esiintyä ohjeissa eikä mainoksissa. Olemme valtaosa keskustelijoista yhtämieltä siitä, että käytännön ratkaisut metsänomistajien eduksi odottavat tulemistaan.

    Kaukainen haave tässävalossa lienee myös ratkaisu, että ”yli rajojen” käytäisiin ammattilaisten toimesta asentamassa pääluku metsän kannalta kohdalleen. Näitä toimia odotellessa pyritään käyttämään kotimaisia, vanhoja ja uusia tuotteita, mitkä pitävät märehtijät loitolla. Mainittakoon, että yksityismetsien hakkuuaukon keskikoko on n. 1,5 ha, jotenka riittävän hajukentän rakentaminen ei ole kohtuutonta. Tosin työlästä ja turhauttavaa.

    Metsäisten tuotteiden suoramyynti tuntuu olevan nykyään vaikeampaa kuin maidon myynti, jotenka toiveita täällä riittää.

    sata

    ”Turha kuvitella”

    Jahka Tolopainen omaa parempaa tietoa niin kertonet, miksei metsäteollisuutta kiinnosta männyn saanti tulevaisuudessa.Myös minä kuvittelin , se tapahtui kohta sodan jälkeen.

    sata

    Kyllä käytännön ihmiset tietää ne oikeat keinot mutta, kun niitä ei nyt eikä ilmeisesti tulevaisuudessakaan ole mahdollista käyttää.Lepän tulee olla samaa mieltä kuin Eurooppa.Ilmeisesti on niin, että teollisuus ei kaipaa tulevaisuudessa mäntyä, jos kaipaisi niin uskoisin niiden tekevän enemmän asian eteen.Kun teollisuus ja eduskunta eivät piittaa nykyistä enempää niin lienee turhaan meidän paperilla ampua.Seuraava taimikko 3 ha. on kuusella.

     

    sata

    Kyllä lyijymyrkytys on tehokkain mutta se ei ole riittävissämäärin käytettävissä. Olen todistettavasti onnistunut myös istutustaimikon varjelussa hajusteiden avulla.

    Epäilijöille olen ilmoittanut maksavani km. korvaukset jollen pysty todistamaan puheitani.

    Muutamat ovat käyneet, itse ovat kyytinsä maksaneet.

    Hajusteiden käytössä on se varjopuoli, että valvonta on aluksi jatkuva se ei ole, että syksyllä viritetään ja keväällä tarkastetaan. Kun aikoinaan tri. teki näin te joukolla taputitti, kun tulos oli kelvoton, hirvet makasi koealalla.

    Kansaa ei kiinnostanut, oliko tri. toiminut ohjeen mukaan. Vaartaja 52 ”Jäävä taimi on aina edellä istutettua”. Otetaan aikanaan tyvestä 2m.tumppi.

    Kivääri, luonnontaimi/kylvö ja luonnonmukainen hajuste.

    Taatusti kotimaista.

    sa-ta

    sata

    Luonnon vahingoittaminen moottorisahan toimesta on mahdottomuus.

    Öljy jää lastuun, kantoon ja n.30%  kanervikkoon ja taivaan tuuliin.

    Kun tulosta haluttiin saada kaadettiin pari litraa samaan paikkaan mikä tutkittiin huolella.

    Tulos oli mittaamaton määrä erillaisia maan matosia mitkä lienevät sirkkoihin verrattavaa grillitavaraa.

    Teräöljyn menekki on yleensä sivutuotetta.  ja erät ovat pieniä. Kun massa loppuu niin käytetään toista. Tarroja löytyi ainakin ennen useita, samalta tislaajalta.

    Pakkas kestävyys riippuu siitä minkäverran öljyssä on jähmepisteen alennusainetta. Se on myös haitallista niinkuin lisäaineet yleensä.

    Tutkittu on. Muutama pisara luontoon ei pilaa pohja ei muitakaan vesiä.

    Tärkeää, että terälaite toimii.

    sa-ta

    sata

    Tuhka on kovuudeltaan hiontaan sopivaa kovarakeista ja tien pintana verraten liukasta.

    Pintakerrokseksi ei sinällään,mutta täytekerroksena moneen sopivaa.

    sa-ta

    sata

    Tuhka tien rakenteena.

    Ainakin 70-80 luvuilla tuhkaa käytettiin koemielessä useissa paikon eri puolella Suomea

    Metsäalalla pyrittiin aloittaa sen käyttö ensisijassa soiden tienpohjissa mutta virallinen Suomi esitti senkaltaisen uhkaus tulvan, että asiasta luovuttiin.

    Tuhkan saastevaikutukset ja sen myötä korvausvaatimukset olivat mittavat. Joitakin yrittäjiä tuolloin erehtyi ja ajoi firmansa konkurssiin.

    On hämmentävää, että samat tahot ketkä tuolloin kielsivät tuhkan nyt hyväksyvät?

    Sekä kevyenlikenteen, että suopohjiin ei järkevää estettä ole ainakaan vielä esitetty.

    Jos haittoja halutaan selvittää niin kohteita löytyy jahka kysytään.

    sa-ta

    sata

    Kas, kun ette ala”huopaamaan”.

    Minulla on kaivo kankaalla, putousta n.8 m. matkaa n. 600 m. letku 1/2″.

    Letkun avoin pää ämpärissä noin 50 cm pohjapinnan yläpuolella. Putken alapäässä on sulkuventtiili. Paine alle kilo.

    Kun vesi loppuu, odotellaan, että kaivo täyttyy jolloin vedentulo rantasaunaan jatkuu. Vesipinnan korkeuden kaivossa totean kohottamalla saunalla letkunpäätä ylös. Talveksi kaivossa letku ylös js alapäässä letku auki.

    Nyt on kyse nestevirrasta, ei ilma eikä säkkövirrasta.

    sa-ta

    sata

    Ensimmäiset kovapalat asensin (5-6 teräketjua) 404″ ketjuihin 70-luvun alussa. Kyseessä oli kantojen sahaus. Kantojen sahauksessa teroituskerrat harvenivat 6-8 krt.

    Kovapalan teroittaminen timanttiviilalla on mahdollista mutta hidasta ja vaatii erityiistä taitoa.

    Teräkouruille oli tuolloin käytettävissä timantti pyöröviiloja ja sähkömoottori missä oli 24-30000r/min. Pyärtäterälle arvelisin, että teline ja sähkökäyttöinen timanntilaikka.

    Aikoinaan oli ajatuksena, että myös pyöröterään (raivuri) asennetaan kovapalat. Tuolloin siitä luovuttiin koska pelättiin sahauskohteiden kivivaaraa ja terien rikkoutumista kiviin sahatessa.

    Tämä vaara on ilmeinen myös tänään ja tästä syystä kehoitan, sahaa mahdollisemman pitkiin kantoihin, vältät kiviä.

    sa-ta

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 42)