Käyttäjän Santtu kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 106)
  • Santtu

    Miten se on, onko sitä paljon ja missä päin suomee tukinlaatuhinnoittelu?

    Mites tukinkoko tarjoushinnoissa,
    Onko sitä paljon matriisi hinnoittelua tukin koottain (tilavuus)kuutio hinta?
    Pystykaupassa motomies voi kyllä pätkiä metsänomistajan tappioksi, mutta niillehän on myös pitkä tukki helpompaa tehdä.

    Santtu

    Antaa MTK antaa kehittyä ja antaa näyttöjä vai pakolla metsänomistajat?

    Eikö oisi mahtava, jos MTK kertoisi kirjeessä ja muutenkin pitäsi esittelyjä, mitä he tarjoavat metsänomistajille ja mitkä on referenssit?

    Kattokaas sen muutaman viikon takasen tutkimuksen tulokset itse. Vaikka MTK oli toimeksiantaja, ei hyvältä tulosten valossa tää MTK sohlaus näyttänyt?

    Uskookohan MTK itse tähän metsänomistajien liittämiseen?

    Ottavatko he huomioon, että saattavat tuhota perinteikkään MHY liikkeen?

    Santtu

    A. Jalkanen on ihan oikeessa MTK ja EK ovat selvästi eniten olleet ns. kuultavana eduskunnassa. Sain näistä MTK käynneistä printin. Käynnit koski 98 % maataloutta, niin kuin kai meille selvä onkin.

    MTK on maataloustuottajain etujärjestö. MTK on tehnyt kansallisten maataloustukien aikana hyvää tulosta maanviljelijöille.

    Metsätalousyrittäjät ei elä tukiaisilla, se on huomattava ero näiden elinkeinojen välillä edunvalvonnassa. Ja oottehan huomanneet kirjoituksia, ei maanviljelijät ole ottamassa MTK jäseniksi metsänomistajia, jos metsänomistajat ei rahoita MTK kuluja. Onhan se kyllä ajatuksenakin älytön, että metsänomistajat pyritään ”pakolla” laittaa MTK jäseniksi muiden intressistä.

    Metsähoitoyhdistystenliitot tms. lienee maksaneet alkujaan pakollisella metsänhoitomaksulla kerättyjä rahoja noin 3 miljoonaa vuodessa MTK lle, ilman että sitä metsänomistajille pystyttiin kertomaan. Nämä varat oli naamioitu viim eaikoina suurimmaksi osaksi ryhmäsertifiointikuluiksi.

    Se mitä MTK on käynyt ns. metsäasioissa ns. kuultavana se jäljelle jäävä 2%. Metsönomistajien passaa kysyä, kenen etua he ovat olleet ajamassa ja ehkä kuka on ollut kärsijä?

    Santtu

    Juhani Jokinen sanoo sen, minkä osoittaa MTK itse teettämä tutkimus ”Jäsenyyteni niissä ja vastaavat maksut päättyvät kuitenkin välittömästi, jos yhdistykseni päättävät liittyä MTK:n jäseniksi.”

    Ihmettelen tätä MTK kenttäorganisaation halua yhdistää MHY iden jäsene jollakin keinoin MTK jäseniksi. Eikö yhtään näissä paina, jos MTK tuhoaa samalla MHY liikkeen?

    Kuuntelin pariviikkoa sitten metsäradiota jossa MHY mies Pentinpuro kertoi, kun liitetään metrsänomistajat MTKon, siitä tulee hyötyä.

    Miten yleensäkin jo nyt MHY työntekijät on isäntiään liittämässä MTK järjestöön. Miksihän MTK ei markkinoi meille ittelle jäsenyyttään?

    Santtu

    MTK:n valtuuskunta Ms 24.4.2013

    Vain MTK:n jäseniksi liittyvät metsänhoitoyhdistykset saisivat oikeuden käyttää esimerkiksi metsänhoitoyhdistysten logoa.

    Näyttää, että MTK on ryöstämässä perinteikkään MHY logon metsänomistajilta..

    Santtu

    Muutan aiheen metsäpolitiikan kohdalle

    Santtu

    ”Entäpä jos metsänomistajat hylkäävät mhy:n”
    Lähettäjä: A.Jalkanen

    Mikä saa Annelin huolestumaan, että metsänomistajat hylkäisi oman metsänhoitoyhdistyksen?

    Metsänhoitoyhdistyksillä on niin hyvä markkina-asema metsäpalveluissa, että jos sen laajemmalti menettää, on jotakin tehty markkinatalouden lakien vastaisesti juuri MHY liikkeessä itsessään tai uskomalla MTK järjestöä metsänomistajien etujen vastaisesti.

    Se, jos MHY lähtee MTK kelkkaan MTK kaavailemalla ja lobbaamalla tavalla, vaarantaa koko MHY liikkeen. MTK on ministeri Jari Koskiselle jo ihan tarpeeksi työryhmissä syöttänyt omaa etuaan saada metsänomistajat jäsenikseen käytännössä automaattisesti. Tämänhän MTK on itse tuonut julki viimeisten kuukausien aikana.

    Jos edellinen toteutuu, MHY laki jää voimaan metsänomistajien etujen vastaisesti.

    Mielestäni MTK on se pahin uhka, mikä voi saada metsäpalveluyritys MHY sellaiseen asemaan, että metsänomistajien luottamus MHY järjestöön horjuu laajemmin.

    Kuusamonkin kohdalla on tullut tilanteita julki, että palkkajohtaja itsekseen on pelautunut MHY hallituksen asioissa pahasti ihan muut mielessä. MTK lonkerot on pystyttävä avoimesti metsänomistajien käsittelemään, että edes jonkinmoiset edellytykset MTK kentästä saadaan.

    Heikot palkkajohtajat ja heikot MTK taustaiset MHY hallituksen jäsenet on herkästi MTKn kohteena. MTK kulttuuri on vain sellainen, että ei haluta metsänomistajien kanssa asioista neuvotella, kun on kovemmat halut kaapata MHY automaattisesti. MTK perinteisesti käyttää bulvaaneja.

    Sitä mikä oli edellä mainituilla asioilla vaikutus Kuusamon MHY toiminnanjohtajan vapauttamiseen toiminnanjohtajan tehtävistä, voisi joku valaista.

    Taitaisi kysymykset olla paremminkin MTK vastattavia?

    Santtu

    Olikohan se vuonna 2007, kun Kuusamon metsänhoitoyhdistyksen toiminnanjohtajan Anne Polojärven kanssa hallituksen puheenjohtajalla Kyösti Aikkilalla tuli melkoisia vaikeuksia. Tapahtumat kääntyivät aivan päälaelleen, ja puheenjohtaja erosi. Ilmeisesti hallitus oli kokonaisuudessaan silloin hyvin heikko ottamaan vastuuta ja tekemään työnantajalle kuuluvia työnjohdollisia siirtoja nykyhallitukseen verrattuna. MHY Kuusamon kehittyminen vapaehtoisuuden tulevaan aikaan vaikeutui entisestään.

    Nyt lie aika paljon kypsempi tehdä strateginen muutos MHY Kuusamonkin kentässä. Toivottavasti toiminnanjohtajan vapauttaminen saa Kuusamon MHY n kehittymään vapaita metsäpalvelumarkkinoita ajatellen, että MHY stä saadaan toimivampi omistajia metsänomistajia kohtaan ja metsäpalvelut yleensä kehittyvät pärjätäkseen markkinoilla.

    Nämä viisi viimeistä vuotta on vienyt kehittämisessä aikaa hukkaan. Metsänhoitoyhdistyksen suuntautumisessa positiivisesti vapaehtoisuuden aikaan ei ole julkisuudessa ollut merkkejä eikä siitä kokemuksia ole. Metsänhoitoyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja vaihtui tämän vuoden alusta ja se taisi olla merkittävin asia muutos tarpeen huomaamiseen, josta seurauksena tämä toiminnanjohtajan vapauttaminen tehtävästään.

    Valtakunnan tasolla toivon, että MHY t ei pelautuisi MTK kanssa metsänomistajien pakkovallan jatkamisella metsänomistajia vastaan. Vaikeudet vaan lisääntyisi ja metsänomistajien asennoituminen metsänhoitoyhdistyksiin muuttuisi kriittisemmiksi.
    MHY lain kumoaminen tänä vuonna eduskunnassa on merkittävän tärkeää metsänhoitoyhdistysten toimintaedellytysten säilyttämiseksi.

    Jos eduskunta päätyy säilyttämään lain, se tarkoittaa, että MTK haluaa hallita metsänomistajia. MHY lain säilyttäminen tarkoittaa, että MHY lle jätetään tehtävä tuoda puuta markkinoille vastoin metsänomistajien etua välittämättä puun hintatasosta.

    Santtu

    Kuusamon metsänhoitoyhdistyksen hallitus on nimittänyt uudeksi Metsänhoitoyhdistys Kuusamon toiminnanjohtajaksi MTI Maunu Kilpivaaran Anne Polojärven tilalle. Aikaisemmin Kilpivaara on toiminut Vapo Oy ssä.

    Tämä hallituksen päätös on valmistaumista pakollisen metsänhoitomaksun poistumisen aikakauteen. Ilmeisesti hallitus katsoi tarvittavan nykyaikaisia näkemyksiä yrittäjyydestä, mille varmasti Kuusamossa on tarvista kuin monessa muussakin MHY ssä.

    Aika näyttää, kerkiääkö MHY mukautua vapaehtoisuuden aikaan. Uuden toiminnanjohtajan nimittäminen on ehdottomasti MHY n hallitukselta kova päätös. Helpot ajat ja helppo rahantulo metsänhoitoyhdistyksiin on taakse jäänyttä tulevan MHY lain kumoamisella tai muuttamisella.

    Metsänomistajana koen, että parempaan suuntaan näin mennään Koillismaalla MHY kentässä.

    Santtu

    Metsälehden kertomana Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen on tänään kertonut seuraavaa:
    ”Mhy-laki valmistumassa
    Julkaistu 11.4.2013
    Metsänhoitomaksuja ei kanneta enää tämän vuoden jälkeen, jos eduskunta hyväksyy tuoreen, metsänhoitoyhdistyksiä koskeva lakiehdotuksen.”

    Tämä tuntuu kohtuulliselta metsänomistajia kohtaan, että ensi vuonna ei enää perittäisi pakollista metsänhoitomaksua, koska metsänhoitoyhdistysten metsänhoitomaksujen vararahastot on yhden vuoden metsänhoitomaksuja vastaava määrä?

    Uutisen mukaan 2015 metsänhoitoyhdistykset joutuvat sopeuttamaan kilpailluilla markkinoilla toimensa pärjätäkseen. Tämä on suuri eteenpäin katsova uudistus, että saadaan aitoa kilpailua metsäpalvelumarkkinoille.

    Nyt monet metsänhoitoyhdistykset ovat pystyneet olemaan täysin vastuuttomia metsänomistajia kohtaan, koska rahoituksesta suuri osa on otettu metsänomistajilta pakolla.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 106)