Käyttäjän Sahapukki kirjoittamat vastaukset
-
Juu niin aattelinkin, että tästä jää vielä joku hilkku ensi vuodelle. Isosta rahastahan ei ole kyse, mutta oikeinhan nämä verolaput on tarkotus täytellä.
Sahapukki 13.1.2018, 22:57Jos vielä tuosta jatkuvasta kasvatusmetsästä ajatuksia. Niissähän on taimet alispuuna riukuuntumassa tai taimi on pienaukon reunapuuna, jolloin oksat kasvaa valon puolelle, jolloin niiden lumikuorma painaa toispuoleisesti ne kumoon. Muuan harva taimi sattuu pienaukon keskelle, joista voisi ajatella kasvavan laatupuita.
Jatkuva kasvatus ei tuota uusia laatutukkeja tykkylumimetsissä.
Sahapukki 12.1.2018, 15:31Kesän 2013 halla niisti viiden hehtaarin alalta kuusista vuosikasvut käytännössä kokonaan pois. Kuuset jurottivat -14 ja -15 kesät. 2016 kasvu oli jo ihan ok ja 2017 hyvä. Eli hallasta tuli sen 2-3 vuoden kasvutappio ja ehken jonkuverran laatutappioita, jonka saa ensiharvennuksessa pääosin korjattua.
Tässähän tulisi vakuutuksessa kyseeseen sen muutaman kuution hehtaarikorvaus kolmelta vuodelta ja muuan kiinto myös laatuvioista. Eli 3vuotta X 10m3 X 10€ = 300€/hallahehtaari könttäkorvauksena.
Tämmösestähän ei tietenkään laskentokykyinen vakuutusyhtiö lähde vetoa lyömään yhdenkään halla-aran metsämaanomistajan kanssa.
Sahapukki 10.1.2018, 17:11Silloin sattui niin sopivasti, että soittivat vakuutusyhtiöstä ilmeisen sattumalta hallanjälkeisellä viikolla. Soittaja tarjosi sitä ja tätä turvaa metsälle ja edullisesti. Kysyin häneltä hallavahingon korvauksesta, niin puhelinmyyjä keskeytti puhelun ja otti esimieheltään selon tähän asiaan. Kun hän soitti hetken kuluttua uudestaan ja kertoi, ettei halla kuulu korvattaviin asioihin. Jos joku tietää hallavakuuttava yhtiötä, niin kuulisin mielellään tästä lisää.
Sahapukki 10.1.2018, 11:30Olen joskus ajatellut nuo vakuutusasiat silläkeinon, että vakuutuksenottajat maksavat vak.yhtiöiden henkilökunnan, kiinteistömassan ja voittorosentin verran ylimääräistä niissä maksuissaan. Kun en maksa vakuutusmaksuja jään keskimääräisesti voitolle sen summan. Tykky-, myrsky-, hiiri- ja hirvivahingot jää omaksi vahingoksi. Yritin ottaa vuoden 2013 kesäkuun 13.pv ankaran hallan jälkeen vakuutuksen, muttei semmosta yllättäen olekaan, jossa hallaviat korvattaisi.
Sahapukki 7.12.2017, 15:26Aselainaus saattoi olla entisaikaisessa ”kolme seisovaa kolme juoksuun”-ammunnassa mahdollista. Nykyinen oma-asevaatimus liene laitettu siksi, että ampuja tottuisi aseeseensa ja joutuisi tarkistamaan myös metsästyaseensa kohdistukse ennen koetta. En tiedä tätä, mutta jotakin tuommosta voisi asetuksen tarkotus olla.
Sahapukki 7.12.2017, 14:58Yli 15 vuotias voi ampua kokeen vain omalla tai rinnakkaisluvallisella aseella. Tarkistin asian papereista. Mm kirjottaa omiaan.
Sahapukki 30.11.2017, 17:43Hyvä, että sai tuomion. Susien kannansäätelyyn on olemassa myös lailliset konstit.
Susi ei tule pitämään hirvikantaa säällisissä rajoissa. Metsästämällä poistettava hirvimäärä on n. 50 t hirveä vuodessa. Kun ajatellaan susilauman syövän vaikkapa 2 hirveä viikossa saadaan lauman vuosikulutukseksi sata hirveä. Eli suomenniemellä tulisi olla 500 susilaumaa. Ei tule olemaan niin kauan kun ihminen tätä maata katselee ja on ravintoketjun huipulla.
Sahapukki 28.11.2017, 17:18Juu-u. Kenen laskukonnettahan lie aikonaan käytetty, kun paikalliset kaatomäärät putosi kolmessa vuodessa yli 90% 1100 eläimestä alle sadan. Vuosien aallonpohjan aikana moni jätti ottamatta uusia hirvikoiria turhaan kasvamaan ja siitähän seurasi metsästäjä ja koirakato. Nyt kaatomäärien normalisoiduttua vähäiset metsästäjämäärät on helisemässä työn ja lihanpaljouden kanssa. Räikein heitto Luken tilaston ja tosielämän kanssa sattui pari vuotta sitten, kun oli lumi maassa neljä viikkoa jahtikauden loppupuolella vasanpyynnin yhteydessä ja todettiin lumijälkien perusteella jääväksi kannaksi kaksi aikuista. Tammikuisissa kanta-arviopapereissa meille kerrottiin jahtimaillemme jääneeen 60 aikuista ja 30 vasaa!
Hirvikanta on silloin oikea, kun kaikki on hirvimääriin ja kaatolupiin keskimääräisen tyytymättömiä.
Sahapukki 25.11.2017, 16:36Meilläpäin metsästyseurojen jäsenyyden ehtona on maanomistus. Eli metsämaanomistus. Kun seuraan pääsy on tämän ehdon takana, niin ne johtokunnan päättäjätkin ovat taimikon omistajia. Kyllä tämä on kaikkien täällä kirjoittelevien tiedossa vähintäänkin tämän kirjoituksen luettua.