Käyttäjän Sahapappa kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)
  • Sahapappa Sahapappa

    Niin tämä MetsäDeo, jota ainakin Puuilossa myydään — onko sitä mitään apua? Raivuuhommia olisi nyt mukava tehdä kuusikossa, mutta kun siellä on nyt hirvikärpäsiä riesaksi asti.

    Sahapappa Sahapappa

    TuuliAtlaksen mukaan tuo ei ole erityisen tuulista aluetta, joten tuskin sinne on tuulivoimapuistoa viritelty.

    Edit: Perun hieman puheitani. Tarkastelin TuuliAtlasta hieman tarkemmin. Tuo alue on kainuulaisittain melko tuulista. TuuliAtlaksen tarjoamaa dataa soveltamalla laskeskelin, että yksi nykymallin voimala tuottaisi tuolla aluella vuodessa n. 16,000 MWh. Tämä vastaa noin 800 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta. Ja jos puistoon laitetaan vaikkapa 15 voimalaa, tuotettu energiamäärä (240,000 MWh) riittää jo varsin ison kylän tai tehtaan tarpeisiin.

    Sahapappa Sahapappa

    Metsähallitus liittyy asiaan ainakin niin, että tämä sukeltava biologi oli siellä Metsähallituksen hommissa tekemässä luontokartoitusta. Näin olen uutisoinnista ymmärtänyt. Ehkä joku toimittaja kenties jopa Metsälehdestä perehtyy asiaan.

    Ihmettelen samaa kuin MIISU4F yllä: miksi ajokoneen piti ylittää joki, kun hakkuukone oli kaikesta päätellen siirretty joen yli lavetilla teitä pitkin. Onko koneurakoitsija päättänyt hieman ”oikaista” ja säästää yhden lavettisiirron? Vai onko korjuusuunnitelma ollut virheellisesti laadittu niin, että se edellyttää ajokoneelta joen ylitystä?

    Sahapappa Sahapappa

    Raivaussahan säilytystelinettä etsiskelen. Mahtaakohan tuollainen Stihlin teline olla passeli myös Huskulle (545FXT)? Muita ehdotuksia?

    Sahapappa Sahapappa

    Tuoreessa Talouselämä-lehdessä (21/2024) on maksumuurin takana ketjun aihepiiriin istuva juttu, joka ainakin jossain määrin vastaa muutamiin ketjussa esitettyihin kysymyksiin — mutta ei kuitenkaan sinänsä tarjoa mitään yksinkertaista ja yksiselitteistä totuutta. Painettu versio lehdestä löytynee isommista kirjastoista.

    Sahapappa Sahapappa

    Mitenköhän hiljattain valmistuneen metsätien poistot jatkuvat perintösaannossa…? Oletan, että perijä (tai kuolinpesä) voi jatkaa poistoja jäljellä olevan menojäännöksen pohjalta.

    Esimerkki: Metsänomistaja A. Rankanen on tehnyt vuonna 2018 valmistuneesta tiestä poistoja verovuosilta 2018–2022, menojäännös vuoden 2022 lopussa on 10,000 euroa. A. Rankanen kuolee vuonna 2023. Metsä siirtyy saman vuoden aikana perintönä B. Rankaselle, joka tekee metsäveroilmoituksen vuodelta 2023 ja tekee tiestä 15 prosentin eli 1,500 euron poiston. Menojäännös vuoden 2023 lopussa on 8,500 euroa.

    Mahdanko olla oikeassa tässä olettamuksessani?

    Sahapappa Sahapappa

    No niin. Vajaan hehtaarin kokemuksella olen hyvin tyytyväinen raivausveitseen nuoren taimikon hoidossa. Yksinkertainen ja hommansa hoitava vehje. Eikä tarvetta käyttökoulutukselle.

    Sahapappa Sahapappa

    Kohteena minulla alle hehtaarin kokoinen mäntytaimikko, jossa taimet jäämässä koivujen alle. Poistettavana puulajina siis koivu. Arvioni mukaan raivaussahalla tulisi mäntytaimille enemmän vahinkoa kuin valoa. Jospa elokuun alkupuolella saisin aikaiseksi.

    Kiitän kommenteista.

    Sahapappa Sahapappa

    Olen kyllä sattumoisin pioneeri ja sissi, mutta kämmenet eivät sentään aivan polveen asti yletä. Ja raivaussaha kuuluu toki jo kalustoon, mutta nyt tuli eteen sellainen pienialainen varhaisperkaus, johon raivausveitsi lienee parempi väline. Ainakin kokeilen, kunhan nyt saan ensin sen pitkävartisen Raivan hankittua.

    Sahapappa Sahapappa

    Sain kehotuksen hankkia raivausveitsen, ja KVG löysi tämän vanhan ketjun.

    Kysymys: onko se pitkävartinen (66 cm) raivausveitsi parempi työkalu pitkälle henkilölle (194 cm) kuin se normaalipituinen? Oletan, että pitkävartisella Raivalla saa pidettyä selän suoremmassa eikä siis tarvitse suuresti kyykkiä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)