Käyttäjän Rukopiikki kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 2,247)
  • Rukopiikki

    Kuivahkoilla kankailla männiköt ovat metsänpohiltaan usein niin komeita ja tasaisia että ei niitä kehtaa mennä muokkaamaan. Äestyskin tekee uria ja kääntelee kiviä esiin. Ei se muokattuna enää koskaan yhtä komeaa ja tasaista ole. Näkyyhän paikoin vielä kivikautiset asuinpainateetkin, joten karujen maiden tasoittuminen täysin taitaa vaatia seuraavan jääkauden.

    Rukopiikki

    Poronhoitoalueen etelärajan eteläpuolelle olisi hyvä tehdä vyöhyke, jossa petoja vähennetään. Tämä helpottaisi eteläpalkisia ja samalla parantaisi metsäpeurakantaa.

    Rukopiikki

    Muutaman vuoden päästä on taas ennätysmäiset hirvikannan alentamistalkoot. Hirvien määrä näyttää lähteneen kasvuun.

    Rukopiikki

    Minkähänlainen elinkaari on laskettu Ruotsin vahimmalla kivitalolle joka on 1200 luvulta.

    Minun mielestä puusta ei pitäisi rakentaa mitään isompia rakennuksia. Vain massiivikivitaloja samaan malliin kuin satoja vuosia sitten. Ne kestävät aikaa.

     

    Rukopiikki

    Märällä maalla puu voi kasvattaa juuret pintaan ja kun tulee sitten poikkeuksellisen kuivaa niin se on ongelmissa. Suopohjia on niin monenlaisia. Karkeajakoisilla pohjilla voi olla ettei pohjavesi olekaan niin lähellä tai pääse kapillaarisesti vaikuttamaan. Kesällä 2018 olisi monet ojanpohjat voinu tervata.

    Rukopiikki

    Ja sitten poikkeus joka vahvistaa sääntöä. Katselen juuri isoa mäntyä jonka ihan rungon vieressä kasvaa heinäseipään kokoinen pikkumänty.

    Rukopiikki

    Tarviiko männyn siemenpuita siementämisen takia missään. Olen havainnut että hyvinkin suuret aukot taimettuvat reunametsistä. Oma veikkaus on, että aukolla olevista siemenpuumännyistä iso osa siemenistä menee tuulten mukana kokonaan aukolta pois. Voi jopa käydä niinkin että montaa siementä ei aukolle siemenpuista laskeudu vaan siemenet tulevat sinne vierusmetsistä. Varjostava ja suojaava vaikutus lienee siemenpuiden tärkein merkitys. Näin olen miettinyt.

    Amerikkalaisista tutkimuksista löytyy tietoa siitä mille etäisyydelle mikin osa tietyn puun siemenestä päätyy. Yllättävän kauas näkyy siemen päätyvän. En löytänyt vastaavaa tutkimusta suomalaisesta männystä. Onkohan miten paljon tutkittu.

    Rukopiikki

    Sata vuotta vanhoista lähteistä löytyy kaikki olennainen tieto mitä metsänkasvatuksessa Suomessa tarvii. Onko kaikki tutkimus ollut sen jälestä turhaa.

    Rukopiikki

    Jos ahma pystyy hävittämään supikoiran suomesta niin se on hyvä juttu.

    Naavan ja lupon kasvu näkyy lisääntyneen. Koivikoissakin näkyy nykyään paljon naavaa ja luppoa. Männyt ja kuuset paikoin ihan partanaan.

    Rukopiikki

    Hömötiaisia näkyi talvella suuria parvia.

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 2,247)