Käyttäjän ROKS kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 40)
  • ROKS ROKS

    @A.Jalkanen, oletkos kuullut sovelluksesta johon tienkäyttäjät voivat merkitä tiessä havaitsemansa puutteet ja vauriot? Perustelu ontuu edelleen. Kallista rumpuputkien aukipitoa, koko suomen asuttaminen, ”väkisin”.

    Älkäähän nyt ymmärtäkö väärin, ei minulla ole sitä mitään vastaan, että ihmisiä asuu maaseudulla. Kyllä minustakin olisi hienoa, että maaseutu kukoistaisi, mutta kapitalistia huolettaa puheet esim. asuntojen arvon laskun kompensoimisesta yhteisvastuullisesti, ja jatkuvasti taloutensa kanssa painivien kuntien tukeminen. Kallista touhua.

     

    ROKS ROKS

    @Visakallo, olet oikeassa, ei täällä tietääkseni olla valtion teitä yksityistetty, mutta muuten yksityisteitä piisaa. Hoidettuja ja hoitamattomia, ja ihan puhtaasti metsätalouden tarkoituksia palvelevia yksityisteitä (nämä usein suunniteltu ja rakennettu hyvin), kuten muuallakin suomessa. Vielä pääsee liikkumaan, ei kaikkialla sentään 80km/h, mutta kuitenkin. Se myönnettäköön, että kilometrimääräisesti yksityisteitä täällä päin suomea on varmasti aika lailla vähemmän kuin pohjoisessa tai itäsuomessa. Mutta kyllä ihan riittävästi tulee tiemaksuja maksettua.

    Visakallo, kuvailemasi tilanne on tätä hetkeä ja toimia poliittisilta päättäjiltä varmasti tarvitaan, jotta tie infra pysyy riittävän hyvänä, mutta miksi tämä vaatisi koko suomen asuttamista väkisin? Ei pidä potkia tutkainta vastaan. Kyllä löytyy varmasti parempia ja kustannustehokkaampiakin keinoja tie infran ylläpitoon kuin maaseudun väkisin asuttaminen. Ne jääköön ketkä tahtovat ja sopeutuvatkoon muutokseen.

    ROKS ROKS

    @Kumikettu, Voi herranen aika sentään. Ei se todellakaan tarkoita sitä, että pitäisi luopua pinta-alasta, vaikka asutusta ei olisi. Eikä niillä pienillä kyläpahasilla ole maanpuolustuksen kannalta mitään virkaa.


    @Visakallo
    , aivan kuin toimiva infra tarvitsisi tekohengitettäviä pikku kyliä sinne tänne. Ilman niitä, tieverkosto voitaisiin suunnitella vaikka palvelemaan paremmin ja kustannustehokkaammin metsätaloutta.

    Älkää nyt hyvät ihmiset väittäkö, että tiet ja sillat vaativat torpan sinne ja toisen tänne, tai että venäjä valloittaa asumattomat alueet. Täysin perusteettomia väitteitä.

    ROKS ROKS

    Vapaat markkinat järjestävät asiat tehokkaasti parhain päin.

    ROKS ROKS

    Jos infra on yhden maatilan varassa, niin suhteettoman kallis infra ylläpitää. Ja toistan vielä itseäni, mikä ihmeen itseisarvo on pitää koko suomi asuttuna. Ihan höpö, höpöä. Tukkirekka menee kyllä melkoista kyytiä huonollakin tiellä. Joku oli joskus huolissaan silloista… No pitää ne sellaisessa kunnossa, että kantaa puutavara-auton.

    ROKS ROKS

    A. Jalkanen:” Keneltä vähentäisitte tukea? Viljelijän ansiotaso on jo nyt alhainen. Ostin vahingossa kiinalaisia sieniä (jos poistun palstalta, tiedätte syyn), nyt kannattaisi ostaa vain kotimaista ruokaa. Poikkeustilanteissa omavaraisuus on tärkeää ja maataloustuki on halpa henkivakuutus.”

    En kapitalistina täysin ymmärrä tätä porua viljelijoiden huonosta ansiotasosta. Osalla varmasti on huono ansiotaso, mutta syytä siihen pitäisi viljelijän etsiä peilistä. Toisin sanoen, ei olla uskallettu tai osattu tehdä oikeita toimenpiteitä toiminnan laajentamiseksi ja tehostamiseksi. Yritetään sillä muutaman kymmene ha. viljatilalla elättää koko perhe.

    Tunnen ja tiedän useita ”maanviljelijoitä” jotka johtavat yritystään ammattimaisesti, ja he menestyvät. Työllistävät, liikevaihto miljoonia ja nettotulos%  15-20%.

    Pitää lopettaa se ruinaus ja antaa menestyjien menestyä ja häviäjien tippua pelistä.

    Kotipaikkakuntani isoa peltoaukeaa viljelee 100 koneketjua. Pääasiassa tuolla aukealla  viljellään viljoja. Saman alan pystyisi hoitamaan yhdellä tai kahdella kunnon koneketjulla, kun ojitukset suunnitelisi ja tekisi uusiksi. Nykyinen maataloustukipolitiikka ylläpitää järkyttävän suurta tehottomuutta.

    Ps. Olen itsekin aikoinani viljellyt ja ensimmäinen tutkintoni peruskoulun jälkeen oli maatalousyrittäjän perustutkinto.

    ROKS ROKS

    Pitkät kannot ei kaiketi mitään haitanne. Lahoavat nopeasti. Itse en jätä raivattuja puita konkeloon. Ammattimiehen jäljiltä niitä on usein ja saattaa olla paljonkin.  Jopa 10 vuoden kuluttua seuraavalla taimikonharvennuksella on tullut vastaan konkeloon kaadettuja puita, jotka ovat vioittaaneet jääviä puita.

    ROKS ROKS

    Jätkä: ”Sama tauti Rahilaisella”. Se jurppii jonkin verran. Lisäksi tuo nouseva ahne sukupolvi itkee, että me syödään niiden eläkkeet, mikä ei takuulla pidä paikkaansa.

    En tiedä mitä sukupolvea tarkoitat ”nousevalla ja ahneella”, mutta tuskinpa yksikään sukupolvi on toista ahneempi.

    On faktaa, että suomalaisten eliniän odote on kasvanut ja syntyvyys laskenut, mikä luonnollisesti aiheuttaa melkoiseta rasitusta ja epäsuhtaa eläkejärjestelmään. Eläkeikää ja  maksuja on korotettu, ja näin tullaan jatkamaan aina tarpeen mukaan, ellei jotakin radikaalia muutosta tapahdu, joka taittaisi trendin suunnan.

    Itsellä ikää nyt 34 vuotta ja kyllä se hieman mietityttää, että kuinka suureksi eläkemaksut tulevat nousemaan ja milloin itse mahdan aikanaan ”päästä” eläkkeelle, mutta kuten sanoin, mietityttää vain hieman.Mielelläni teen mielekästä työtä, niin pitkään kuin terveys ja jaksaminen sen sallii.

    En Jätkä tiedä, miten määrittelet ahneuden, mutta esim. itse ajattelen, että ensisijaisesti elän ja teen töitä lapsilleni. Olen jo ryhtynyt siirtämään vähää varallisuuttani 3 ja 5 vuotiaille lapsilleni, esim. lahjoittamalla kiinteää omaisuutta määräaikaisella hallintaoikeudella, säästämällä osakkeisiin, rahastoihin. Näin ovat tehneet, myös omat vanhempani ja heidän vanhempansa. Mitä olen perheellisten ikätoverieni kanssa keskustellut, niin suurin osa noudattaa samaa periaatetta. Tosin ihminen, elää aina tietynlaisessa kuplassa, joten emme tietenkään edusta koko sukupolveamme…

    Tiedän että tapaani toimia, liittyy riskinsä. Esim. itse en ollut nuorempana kykenevä hallitsemaan minkään laista omaisuutta, mutta ihmiset muuttuvat ja ”kypsyvät”. Lisäksi ”alussa oli kasvatus” . Yritän saada lapseni ymmärtämään henkisenpääoman tärkeyden, mutta tuoda myös maallisen omaisuuden erimuodoissaan tutuiksi, jotteivat ne aikuisiällä olisi heille täysin vieraita asioita. Koitan tuoda asioihin konkretiaa, esim. sillä, että selitin lapsilleni (lapsille sopivalla tavalla) mikä on yritys ja osake. Käytin esimerkkinä The Walt Disney Companya, koska he ovat hirveitä Disney faneja ja Disney on läsnä heidän arjessaan ja aistittavissa kaikilla aisteilla. Kysyin lopuksi, että haluavaisivatko he omistaa hieman Disneytä. Sitten menimme osakekaupoille.

    Vähän lähti sivuraiteille, mutta uskon, että jokainen edellinen sukupolvi on tavoitellut  parempaa tulevaisuutta seuraaville sukupolville. Ei meillä muuten olisi esim. näinkin laadukasta varhaiskasvatus- ja koulutus järjestelmää.

     

    ROKS ROKS

    @haba, tiedän kyllä, miten cnc koneet toimii. Cnc koneen käyttäjää perus pk konepajalla tarvitaan vielä kappaleen asettamiseen ja koodiin. Mutta jos tekoäly tai tässä kontekstissa tarkemmin keinoäly valjastetaan tekemään koodi, ei käyttäjälle jää muuta kuin tuo kappaleen asettelu, ja kaipa sekin työvaiheen kohta koneet tekee. Lähes jokaisella isolla tekno konsernilla on omat tekoälynsä kehitteillä, mutta Deep Mindista pidetään ehkä eniten ääntä.

    Ps. Alkuperäinen pointtini oli se, että työvoiman luotettavuus ja hinta ovat YKSI  (tai oikeastaan kaksi) tekijä, joka aiheuttaa painetta uuden teknologian kehittämiseen ja hyödyntämiseen. Koneet ovat luotettavia, tarkkoja ja tekevät 24/7 mitä käsketään. Alku investoinnin jälkeen edullista yllä pitää. Ja virheet johtuvat ihmisistä.

    ROKS ROKS

    @jees h-valta. Kuluvista osista johtuvat virheet ovat edelleen ihmisen virheitä, valvonta, kalibrointi ja huollot pettänyt. Pistäppä jees maailman paras manuaalisorvaaja kilpailemaan uusimman cnc sorvin kanssa. Mikäli koneelle annettava ohjelma on laadittu hyvin (ihminen tai teko- keinoäly), ei epäilystäkään kumpi voittaa ajassa ja tarkkuudessa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 40)