Käyttäjän reservuaari-indeksi kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1,591 - 1,600 (kaikkiaan 1,650)
  • reservuaari-indeksi

    Huomasit varmaan itsekin, mutta tuolla samalla MML:n sivuilla on linkit lainhuutolomakkeisiin.

    http://www.maanmittauslaitos.fi/lomakkeet

    tai suoraan

    http://www.suomi.fi/suomifi/suomi/asioi_verkossa/lomakkeet/mml_e3020/index.html

    (ota osoitteesta mahd. välilyönnit pois)

    reservuaari-indeksi

    Tuota en tiedä varmaksi. Meillä se oli jonkin aikaa kuolinpesä, ja sille oli tehty jonkinasteinen lainhuuto (käytännössä toimitettiin perunkirja, mistä näkyi osuudet). Samoilla ”huudoilla” jatkettiin yhtymänä.

    Nuo lainhuudatukset ei ole niin vaikeita kuin ne kuulostaa. Käytännössä ilmoitetaan ja viranomainen leimaa paperit ja ottaa sen satasen.Tutkivat sitten poliisikoirien kanssa jos vilunkia yritätte eli saada naapurin palstaa samalla itsellenne…;)

    Tuo asiajärjestys varmista vaikka verottajalta. Tai Maanmittauslaitokselta.

    http://www.maanmittauslaitos.fi/kiinteistot/kiinteistokauppa-kirjaamisasiat/lainhuuto

    reservuaari-indeksi

    Vaikket Tumi nettillinkkejä tainnut kaivata, niin tuossa se on kuitenkin aika hyvin selostettu ja löytyy ne planketitkin näköjään.

    http://www.vero.fi/fi-FI/Yritys_ja_yhteisoasiakkaat/Maatalousyrittaja_ja_metsanomistaja/Metsayhtyma

    reservuaari-indeksi

    Jos tämän nyt oikein tiivistää niin ilmoita verotoimistoon:

    ”Me ollaan nyt yhtymä”

    Jos vähän avaa, nin yhtymä on oikeastaan vaan verotuksellinen termi. Yhtymän velat on yhtymän osakkaiden ja varat on yhtymän osakkaiden. Yhtymä tekee yhden veroilmoituksen.

    Omalla kohdalla kokemukset myönteisiä, metsäyhtymä toimi ihan hyvin n. 10 v ja toimisi varmaan vieläkin hyvin, ellei ikääntyneimmät olisi halunneet touhusta luopua -myydä ja lahjoittaa. Riitaisille porukoille yhtymä ei varmaankaan sovi omistusmuodoksi.

    Veroilmoitus on ihan samanlainen. Mukana vaan yksi A4, jossa kysytään omistussuhteet. Metsäyhtymän osuuuksien kaupoista syntyy samanlainen metsävähennys kuin mistä muusta tahansa kaupasta. Tosin se vaatii vähän matematiikkaa, että se hyöty menee sille, joka on rahaa osuuksien ostoon investoinut.

    reservuaari-indeksi

    Mm. nimim. Metsänvartija kuuluu selvästi muutaman ahkeran kirjoittajan tavoin luokkaan >70v., joiden kulta-aikojen muistelot liittyvät 1960 luvun ”onnelliseen aikaan”. Silloin kun ei ollut sitä globalisaatiota (tupaillassa se lausutaan klopalisaatio -jos lausutaan), tai digitalisoitumista, tai mitään muutakaan väistämätöntä reaalimailmaa. Eihän niistä lämpimistä kesäpäivistä olekaan vasta kuin rapiat 50 v.!

    Ei muuta kun rakennetaan muuria muurin perään. Erotaan EU:sta ja pannana rajat kiinni. Siinä se Suomi pelastuu ikäänkuin samalla!

    Ja virolaiset vie vielä mennessään perämoottoritkin! Huhhuijaa, mistä näitä aseneteita näille senioreille oikein sikiää? Yksi näkee uhan melkein kaikessa, yksi myyrissä, yksi metsään.fi-palvelussa jne jne.

    Keskity MV siihen puun kasvatuksen kommentoimiseen! Siihen tapaasi, missä ainespuuu jätetään maahan lahoamaan, ettei vaan niistä rahaa sais. Mutta eipä tule niitä ajouria!

    reservuaari-indeksi

    On tämä jo hiukan hupsua, aikuisten oikeesti.

    Kun sumalaiselta kysytään gallupeissa että mistä säästettään, nin aina on top3:ssa vastaus että burokratiasta.

    Sitten kun yritettän karsia sitä byroota: lakkautetin täysin tarpeettomat läänit, yritetään ahdistella kuntaliitoksiin (väkeä hallinnosta pois), järkeistetään eri hallinnonaloja vähentämällä virkamiehiä jne.

    Mitä seuraa?

    Kauhea haloo, miten nyt leikataan ja supistetaan ja kyllä nyt tuomiopäivän pasuunat soi! Ja se meidänkin kunnantalon henkilökunta!

    Ikäänkuin vaikkapa metsäkeskuksen väen vähentäminen vaikuttaisi metsäklusteriin suuntaan taikka toiseen. Mielestäni on aika ohutta kinuta samaan aikaan vapautta ja lisää valvontaa.

    Lukekaa joitain muitakin lähteitä kuin Suomenmaata. Tämä maa pärjää ihan hyvin ilman puun ”väkisinkasvattamista”. Juna meni jo, sitä puuta riittää kyllä, ihan poltettavaksi asti.

    reservuaari-indeksi

    Karkasi otsikosta, pahoitteluni.

    Otsikko on absurdi. Mitä väliä kannattavuudella on, paitsi tilatasolla eli henkilökohtaisella tasolla? Puuta riittää Suomen maassa, vaikka kuin huonosti metsiä kohdeltaisiin.

    reservuaari-indeksi

    Onko laurihääri sitä mieltä että tieteellistä tutkimusta on vähennettävä vai peräti lopetetaanko se kokonaan?

    Laitetaanko siinä samassa revohkassa nippuun peruskoulut ja lukiot?

    Mistä luulet niiden Nokioiden, Rovioiden, UPM:n insinöörien, Koneen suunnittelijoiden jne jne. saaneen oppinsa?

    Oisko se sittenkin ollut Suomen koulutuslaitos, ihan niitä tutkijoita myöten, niitä samoja jotka niistä apurahoista taistelevat, ansiota. Vai kuka ne insinöörit opettaa?

    On merkillistä ajattelua jos Laakkonen ja Kärkkäinen, menestymällä liike-elämässä, aiheuttavat harhan, jossa tieteen ja siihen liittyvn opetuksen merkityksellä ei pienen kansakunnan menestymisen kannalta olisi erittäin surta merkitystä.

    reservuaari-indeksi

    ”Tännäänkin on ollut leiviuunissa tuli koko päivän”

    Meillää päin leivinuunissa poltetaan pesällinen tai puolitoista ja pannaan pelti kiinni. Jos uuni on tehty oikein kiertäväksi ne palokaasut lämmittää sen muurin ja sitten touhu lopetetaan. Puuta ei kulu niin paljon kuin koko päivän lämmityksessä ja ilmastokin säästyy pienhiukkasista siinä samalla.

    reservuaari-indeksi

    Entäpä jälleenmyyntiarvon laskeminen noiden vaihtoehtojen välillä? Miten jk kohteet hinnoitellaan?

    Jos oletetaan että esim. taimikonhoitotyöt on tehty ajallaan, jaksollisessa kasvatuksessa on aika tarkasti ennustettavissa, missä kohtaa tulopuolta alkaa syntymään. Ja vaikkei hoitoja olisikaan tehty on helpohkoa laskea niistä aiheutuva kustannus tai oman työn määrä.

    Jos olisin ostamassa ”jatkuvan kasvun” palstaa en ainakaan minä osaisi arvottaa sitä euroihin läheskään varmalla tavalla. Tietenkin jos haluaa muuttaa sen tasarakenteiseksi niin mikäs siinä, puumäärä+pohjalle jotain.

    Olen edelleen sitä mieltä että jokainen saa tehdä miten parhaaksi katsoo. Joku ”kansakunnan etu” ei edellytä tänä päivänä mitään rajoituksia metsän hoidon, hoitotavan tai hoitamattomuuden suhteen.

Esillä 10 vastausta, 1,591 - 1,600 (kaikkiaan 1,650)