Käyttäjän reservuaari-indeksi kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1,571 - 1,580 (kaikkiaan 1,650)
  • reservuaari-indeksi

    Ja on ne muutamat tapaukset kun maanviljelijä laskee 25 kuutiota/ha sitä ihtiään siihen samaan rinteeseen mikä viettää siihen samaan järveen.

    Mökkiläinen 500 m päässä yrittää pykätä tynnyreitä kallioon että saunan saippuavedet ei saastuttaisi.

    Kummastakahan se Itämeri enemmän häiriintyy. No, eihän noita tietenkään voi verrata.

    reservuaari-indeksi

    Tästä on keskusteltu ennekin. Eihän maidontuottajiakaan kutsuta navetanomistajiksi, ja sitä rataa.

    Oisko se kuitenkin aika sama. Metsänomistajia on moneen lähtöön, on puuntuottajia, mutta on muillakin intresseillä olevia. Niin kuin asunnon omistajiakin, on passiivisia asujia ja toisaalta aktiivisesti vuokratuloa ja arvonnousua hakevia jne.

    Ei osakkeenomistaja (osakesäästäjä, osakekeinottelija…) tee siitä mielikuvana heti passiivista, ei kai metsänomistajakaan. Tuo ”tilallinen” vähän kuulostaa vanhalta suomelta. Mulla on yksi metsätila, jossa vietän muutaman viikon vuodessa. Metsää sen mökin ympärillä on 3ha. Kuulostaisi ehkä vähän liian komealta omaan korvaan.

    reservuaari-indeksi

    väärä foorumi

    reservuaari-indeksi

    Luetaanpa nyt tuo äskeinen viestini vielä uudelleen. Ihan ajatuksen kanssa. Siinä se on nerokkaasti kerrottu…☺

    reservuaari-indeksi

    Aloittajan viestistä päätellen joku seppä on tainnut pilailla samankuuloisilla nimimerkeillä. Huvinsa kullakin.

    Koulutukset ei liippaa metsäalaa, mutta maisterin paperit -jostain arvonnasta kai- antoivat. Ansiotyö rahoittaa metsäharrasteita, joskin välillä sieltä metsäpuolelta näköjään tilille jotain tuleekin.

    Omat metsäoppini olen saanut 10 vuoden sisällä lähinnä omalta isältäni joka toimi aikoinaan metsäalalla. Kiitos hänelle siitä. Muutama kurssi päälle ja innostusasteen mukaan omaa perehtymistä ja omia havaintoja virheistä (esim. koivut liian isoina, mukatäytteenä mäntytaimikossa). Nyt 4-kymppisenä huomaa, ettei se puunkasvatus taida ihan rakettitiedettä olla, latvusosuuden täytyy olla riittävän suuri.

    Tyo opettaa ainakin metsässä. Ilman varsinaista metsurikoulutusta tulee raivailtua 2 viikkoa vuodessa + muuta säätöä välillä.

    reservuaari-indeksi

    Aihetta sivuten. Muistutan vaan että jos ei muuten käytä -tai halua käyttää- MHY:n palveluja, niin esim. sertifioinnin voi tehdä esim. Otson kautta. Hinnasto samaa luokkaa noiden hintojen kanssa, jos ei siis muita palveluja tarvitse.

    Tosin siitä sertifioinnin tarpeestakin voi olla montaa mieltä. Ainakaan toistaiseksi se ei tunnu olevan agendalla ihan keihäänkärkenä.

    reservuaari-indeksi

    Juurikin näin kuten kepa tiivisti.

    Ja sitten vielä ne suhdanteet. Jos pers´ kestää odotella, niin joskus kannattaa. Siinä on tietenkin arvailujen varassa, mutta joskus saattaa natsata. Historia ei todellakaan tässä asiassa ennusta tulevaisuutta -niin nuo hinnat nyt mataa. Toisaalta jos on tasaisesti mitä myydä niin pitkässä juoksussa tasottuu ne montut ja piikit.

    reservuaari-indeksi

    ”Mielestäni metsät ovat taimia täynnä voin ihan ite havannoida.Siis kuusen siemen tuotantoa ihan takuulla on.”

    Se havainto pitää varmaan paikkansa, mutta ei se luonnon taimiaines siirry sinne taimitarhalle, missä niitä siemeniä tarvitaan. Siksi kai sitä tutkitaan ja tietenkin siksi että parhaat ominaisuudet saataisiin kopioitua.

    reservuaari-indeksi

    Olet/ootte aika tunnollisia, jos oikein soittelette painorajoituksista. Meillä päin ei kukaan soittele vaan ajaetaan vaan. Ei tosin ole rajoitusmerkkejäkään-

    Jos tieltä pääsee mutta se menee muusiikis niin aina on täällä firma kustantanut murskeet ja lanaukset. Sama ongelma sitten tietenkin seuraavana keväänä,,;)

    reservuaari-indeksi

    Ihan kohtuullinen MOT, ei kärkeä muttei sakkauspäästökään.

    Tuo ongelman taustalla oleva syöttötariffi-katastrofi on kyllä kaikkien tiedossa, jos suostuu lukemaan muutakin kuin Suomenmaata ja Maastulllia. Vanhasen hallituksen Mr. Pekkarinen on kallein ministeri koko itsenäisyyden aikana, Suomen talouden kannalta. Se tiedetään jo.

    Eikä kyse ole nyt ministerin palkoista ja palkkioista, vaan niistä historiallisen puistattavista päätöksistä. Hyvää siinä varmaan tarkoitettiin, mutta sinne ne häviää 2 miljardin (/v kansallista, irrallaan EU-tuista) maatalouskompensaatioiden tunkioon. ja kohtahan siellä on uudet sepät samasta kerhosta säätämässä. O tempora, o mores.

Esillä 10 vastausta, 1,571 - 1,580 (kaikkiaan 1,650)