Käyttäjän Remie kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 871 - 880 (kaikkiaan 1,799)
  • Remie

    Kurki ?

    Esitit tieteellisen laskelman mutta unohdit kertoa ainakin yhden seikan . Kuinka käy tilavuuden , kasvaako tilavuus myös lähes nelinkertaiseksi.Kysyin jo tuota väitteen muodossa mutta vastausta ei tullut. Mitä tiede kertoo ?

    Remie

    En edes lukenut jovain väitteitä, Luulisi että ALV käytäntö on jokaiselle selvä asia. Onko tämän suhteen joku poikkeus, en tiedä mutta epäilen. Jos joku poikkeus onkin niin se on ALV kohdalla alle 10000€ myynnit. Puun myynti on alkutuotantoa en tiedä meneekö ALV:tä lainkaan vasta kun puun ostanut taho jalostaa ja myy niin silloin astuu voimaan ALV käytäntö . Puun ostanut taho vähentää myyntihinnsta, hankinnasta ja tuotannosta aiheutuneet kulut ja lopusta puun käsittelyä suorittava porras maksaa ALV veron.Ilmeisesti myynti ulkomaille on verovapaata myyntiä. Ei kansalaisen paljon kannata miettiä tuota, kirjanpitäjät ja tilintarkastajat katsovat että tilit kirjataan oikein. Puun myyjä saa vapaasti olla mitä mieltä haluaa mutta yleinen käytäntö on kaikille sama. Tämä on minun näkemys. Voin olla väärässä mutta vallitseva käytäntö pitää vain hyväksyä. Onneksi on vaihtoehto , voi vielä olla vapaasti myymättä puuta tai ylipäätään mitään. Asia tuleekin muuttumaan kun yhteiskunnan kulut kasvavat eikä mikään riitä kuluja kattamaan. Muuttuuko metsät kansalliseksi yhteismetsäksi josta katetaan yhteiskunnan kuluja kun muuten ei raha riitä. Jotain alettava tekemään kunnat pistävät väkeä ulos toimintoja lopetetetaan ja ulkoistetaan kaupunkeja on konkurssin partaalla. Iäkkäänä ja kokeneena pidän tilannetta enemmän kuin vakavana josta edes minä en esitä keventävää kommenttia. Nyt on luotettava vain päättäjiin.

    Remie

    Yhtiö laskuttaa aina kulunsa tuotteen hinnassa. Ei se eri laskua kirjoita puun siirtelystä kun käy ostamassa puisen pöydän. Kyllä niissä palikoissa on kaikki kulut ilman erittelyä.Mikä tuossa on niin ihmeellistä. Kauppa kuin kauppa. Sen jälkeen kun kauppa on tehty kaikkia kalikoita käsitellään aivan samoin.  ALV:n  maksaa loppu kuluttaja. ALV osuudella ei voi keplotella mitenkään tai jos sen tekee niin se on rikos. Olen käsitellyt niin paljon ALV tä että sitä on edes turha ajatella. ALV on kuluttajan maksettava vero. Pirullinen sikäli kun se kulkee tavaran mukana alusta loppuun asti , suuruus riippuu verokannasta. Alun alkaen oli Liikevaihtovero ja laskenta tehtiin ei kaavalla ja prosenntti oli 9% . Tuota on vara nostaa vaikka 1000%  jos ei rahat ala riittämään. Joka paikassa vähennetään ja ulkoistetaan, osa kanalaisista on ostolakossa. Hyvä niin loppuu se uuden tavaran kantaminen kaatopaikoille. Tuontitullit pitäisi ottaa käyttöön.

    Remie

    Mitä tuo sitten haittaa jos puut kasvavat hyvin, vai pelätäänkö että puuta tulee liikaa. Metsät puhdistavat koksin pois ilmasta ja samalla kasvat puuta. Sehän on loisto juttu. Hiilellä vaan lämmittämään kun se vielä turpoaakin niin energia ongelma on poistettu. Ikiliikkuja on keksitty.

    Remie

    sehän oli paltalla miljonaa tonnia kivihiiltä päästää 6,7 miljonatonnia hiiltä taivaalle. niin siinä luki. Vielä ihmettelin miksi kaasu on raskaampaa ja joku perusteli että kun ilmaa sekoituu hiileen niin siitä tulee 6,7 kertaa raskaampaa kuin kivihiili joka painaa 1500 kiloa kuutio.

    Remie

    Ei lainkaan , hän vain toistaa sitä mitä palstalle kerroin. Tietääkseni hän ei edes asu meillä päin. Näin ollen ongelma on paljon mittavampi kuin kuin minun kuvaielmani, joka painettiin lyttyyn. Ne tosiaan syövät piikkisiä ruusuja. Onko elikot aivan paniikissa, mikähän puutos niillä on , en muuten ymmärrä ruusujen syöntiä. Mitä ruusun oksissa on sellaista mitä peura tarvitsee. Muitakin kummallisuuksia on. Ilmalämpöpumpun putikissa on eristeet syöty tai nypitty pieniksi palasiksi maahan, joku eläin tai lintu etsii myös jotain. 20 vuotta säilyi koskemattomana ja nyt , laitoin pariviikkoa yhden lisää ja siitäkin on eristeet pois. Jotain on pielesä.

    Remie

    Suomen henkilöautoliikenne tuottaa hiilipäästöjä n.6 milj.tn/v.

    Tuo kun kerrotaan 6,7  tekee 40 miljoonatonnia . Jestas eikö taivas jo putoa niskaan kun päästöt on kiveä raskaampia . On siellä painoa. Vielä kun ottaa huomioon että suomi on vähiten kraasuttava valtio. Ei ihme että on noin pimeää.

    Remie

    Aina vika ei ole tekijän . Kirjoitus oli Hesarissa. Kysymys oli siitä onko mittaus 0% virheetöntä kuten väitettiin. Ei millään pahalla eikä henkiökaisesti. Sanon nimimerkillä jos tarkoitan palstalaista.

    Remie

    Ok . Kiitos tiedosta. Tunnen kyllä absoluutianturin hyvinkin tarkasti joka mittaa millin kymmestuhannesosia, mutta virhe tulee yleensä mekaniikassa. Paksuja koivunoksia lykitään monesti päin terää niin kuin yritettäisiin rikkoa kone, olen ihmetellyt että yleensä pysyy kunnossa. Olen nähnyt pinokaupalla vääntyneitä karsintateriä, samoin laippoja.

    Remie

    Puukauppa onkin lähemmin tarkasteltuna kuin kaksitahtimottori jonka käynti perustuu häiriöihin. Puukauppa perustuu pitkälti virheisiin ja niiden kanssa painimiseen. Kun otin aiheen puheeksi niin mitään ongelmia ei ollut, ja ja nyt ei muuta olekkaan kuin ongelmia.

    Helsingin Sanomat julkaisi (HS 27.6.) näyttävästi metsäteollisuuden väitteen tukkien virheellisestä mittauksesta.

    Kysymys ei ollut mistään virheellisestä mittauksesta vaan joissakin tapauksissa laskennassa tapahtuvasta puun tyven muodon tulkinnasta virallisesti sovituissa mittaus-menetelmissä.

    Uutisessa sanottiin virheen tapahtuvan 1,3 metrin alueella tyvellä ja uutisessa puhuttiin ilman ostamisesta miljoonilla.

    Toivottavasti Luonnonvarakeskuksessa ollaan sen verran asiantuntijoita, että ymmärretään, mistä ilmiössä on kyse. Muutama seikka on syytä tässä yhteydessä tuoda esiin, jotta lukijoille ei jää aivan väärää mielikuvaa.

    Puiden rungon tilavuutta runkokäyrillä laskettaessa tilavuuteen lasketaan mukaan runkopuu ylimmän kaatoa haittaavan juurenniskan yläpuolella.

    Juurenniskan korkeus männyllä on keskimäärin noin prosentin korkeudella. Kuusella ja koivulla juurenniska on selvästi ylempänä

    Tähtikuvioisia männyn tukin tyviä näkee yleensä vain pinoissa, jotka on kaadettu moottorisahalla, mutta tällöin tukkien tilavuus mitataan erilaisella tavalla.

    Hakkuukonetta käytettäessä jää yleensä pitempiä kantoja, jolloin metsän omistajilta jää tiliä saamatta, mutta hakkuukoneen sahan terä ei kulu nopeasti.

    Tällöin ostaja maksaa ainakin hieman siitä, että on jätetty liian pitkä kanto, sillä puu oletetaan katkaistuksi juurenniskalta ja tyven muoto on laskettu sen mukaan.

    En ole ollut mukana tyven muotoa koskevissa laskelmissa, mutta uutisessa oli se hyvä puoli, että on otettu käyttöön upotusmittauslaitteistoa.

    Helsingin ja Aalto-yliopistot ovat yhteistyössä kehitelleet oppilastyönä menetelmää, mutta emme ole saaneet tärkeään projektiin rahaa, vaikka laitteesta olisi monenlaista hyötyä.

    Kaarnaisesta tyvestä irtoaa yleensä kuljetuksen aikana keveää kuivaa kaarnaa, ja tyveä upotusmittauksella mitattaessa kaarna imee vettä, joten korjauksien laskennassa täytyy olla huolellinen.

    Uutinen kertoo myös siitä, että sahauksen ulkopuolelle jäävä osa on yhtä arvokasta kuin tukki. Varsinkin männyn sydänpuu uuteaineiden ansiosta voi energian tuotannossa olla jopa arvokkaampaa kuin tukkipuu.

    Näistä asioista pitäisi uutisoida, mutta koska bisnes on kovaa ja niiden lauluja laulettavaksi tarjotaan, joiden leipää syödään, tulisi uutisoinnissa olla tarkkana.

    Jouko Laasasenaho

    emeritusprofessori ”

Esillä 10 vastausta, 871 - 880 (kaikkiaan 1,799)