Käyttäjän Remie kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 381 - 390 (kaikkiaan 1,799)
  • Remie

    Tolopainen.
    Taidamme ola ainoat puun polttajat. Puolestani sähköä ei edes tarvita lainkaan, ja olen harkinnut lopettavan kaikissa kohteissa sähkönkäytön. Elämää planeetalla on on ollut paljon kauemmin ilman sähköä. Minulla on Lohberger liesi jossa on hyvä uuni ja keraaminen keittotaso. Suosittelen perunakattila kiehuu juuri samassa ajassa kuin induktio liedessäkin, lisäksi mökki lämpiää ja liesi on kaunis katsella kun liekit näkyvät tason lävitse.

    Remie

    Nuoriisäntä .

    Koko hiilinielun suunnittelu olisi pitänyt alun alkaen tehdä oikein. Nyt ei niin tehty. Nyt on yritys korjata liika hiilen tuotanto niillä toimilla joilla ei ole vaikutusta. Toimet olisi pitänyt kohdistaa kohteisiin jotka hiiltä syytävät taivaalle. Tältä pohjalta koko hiilinielun saa unohtaa kun asialla on politiikot eikä heillä tunnetusti ole muuta virkaa kun heiluttaa alaleukaa ja juuri siten kuin ryhmä päättää.

    Remie

    Kurki. Oletko ottanut huomioon biokaasussa joka tuotetaan karjatilalta on eräs suden kuoppa. Biokaasun tuottajat tietävät mutta eivät kerro, vaan odottavat sukat hikisenä kaasun tuotannosta kultakaivosta. Näin ei koskaan voi tapahtua kun totuus valkenee.
    Biokaasun tuotannossa tapahtuu niin että maatila ostaa kemian lannotteita juuri niin paljon kuin he keittävät lannasta bioenergiaa, plus  Bioenergian valmistuksessa käytetty energian määrän.  Ja koko bioenergian käytetty lanta on korvattava kemian lannoitteella. Yksinkeraisinta olisikin polttaa sitä typpeä jota lannoitetehdas tuottaa eikä vääntää tuon lannan kanssa, lantahan kuuluu pellolle ravitsevan uutta kasvua ja sitomaan hiiltä. Toki viedään tuo biokaasun kuona-aine pelolle mutta kun lannasta on energia muutettu suurella energiamäärällä biokaasuksi ja jäte on pelkkää kuona ainetta. Vaikuttaa hölmöläisen puuhastelulta. Kyllä ihmisen on uskottava ettei ilmaista energiaa ole olemassakaan. Lanta energia on pois pellolta kun energia laitetaan auton tankkiin.

    Remie

    Tuota juuri tarkoitin. Tolopainen suhtautuu energian kulutukseen hällä väliä tyyliin kun kiinteä hinta 10€ kk. Kun mökkien ja asuntojen  sähkönhinnat olisivat todelliseen kustannuksien  perustuvia niin hänkin voisi alkaa miettimään kulutusta. Nyt ei kukaan piittaa paljonko kuluu. Haitaria mökkejä lämmitetään sähköllä ja nuori perheen äiti maksa lapsilisistä heidän kulutuksensa siirtohinnan muodossa. Voidaankin tehdä päätelmä ilmaston etetteen seuraavanlainen. Sähkön hinta kansalaiselle pitäisikin sitoa vuosiansioon , teollisuudelle liikevaihtoon. Tällöin sähkö maksaisi todellisuudessa kaikille saman työpanoksen. Tällöin tulisi  hukkakäyttöä vähemmin. Tolopaisellakin 60km tietä lämpiää sähköllä ja metsänpohjat risteilevät lämpökaapelia että puut kasvaa tavella. Tolopaisen pihalla on säteilylämmittimiä vieri vieressä jotta piha pysyy kesäisen kukoistavaan kesät talvet. Täysimittainen maauimala on hänellä kaiken aikaa 35 asteen lämmössä jotta hän voi ilman valmisteluja pulahtaa veteen koska tahansa. Saunassa lämpö päällä 365 päivää vuodessa sen kuin marssii sisään ja alkaa mättämään kiehuvaa vettä kiukaalle pieneen  100m2 saunaan. Hän saa kaiken tämän 10€ kiinteään kk hintaan.  Kuinka paljon Euroopassa on jäitä Tolopaisia , kaikesta päätellen paljon.

    Remie

    Meillä on ydinvoima ongelma joka ei hevin unohdu. Olisiko aika alkaa säästämään energiaa ja lopettaa fossiilisten voimaloiden käyttö. Järkeistämällä energiataloutta tuloksiin pääsisi heti. Energian kulutus on ohjattu suurta kulutusta suosivaksi hurjan siirtomaksun seurauksena. Suhde pitäisi muuttaa niin että energiaa kulutettaisiin harkiten. Poliittisesti voitaisiin puuttua hinnoitteluun siten että kokonaishinta olisi sähkön kulutuksen nimissä , ja siitä energiayhtiö ja siirtoyhtiö sopivat keskenään osuudestaan. Eihän kuluttajalle kuulu kuinka sähkö hinnoitellaan. Energiayhtiöltä selkeä lasku kuluttajalle iman mitään kikkailua ja yhtiö maksaa siitä rahasta siirrot, kulunsa ja veronsa. Nykyinen käytäntö on aika romuttaa.Normaali liike toimi.

    Remie

    Fortum on suomalainen yritys, tuleeko Fortumin hiili Suomen kontolle. Lankeeko lasku Suomen veronmaksajille. Minkä laisia lehmänkauppoja on taas väännetty.

    1. Uniperin päästöt ovat valtavat

    Uniperin kasvihuonekaasupäästöt vuodessa (60 Mt) ovat suuremmat kuin koko Suomen valtion (56 Mt). Yksistään Uniperin hiilivoimaloiden päästöt vastaavat puolta Suomen päästöistä. Ilmastonmuutosta kiihdyttävien kasvihuonekaasupäästöjen lisäksi fossiilivoimaloiden ilmansaasteet aiheuttavat sairauksia kuten astmaa ja ennenaikaisia kuolemia.
    2. Fortum ajaa kaksilla rattailla
    Mainonnassaan yhtiö kutsuu mukaan muutokseen kohti puhtaampaa maailmaa ja kehittää uusia energiaratkaisuja. Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark on myös kunnianhimoisia ilmastotavoitteita vaativan Climate Leadership Coalitionin hallituksen jäsen. Uniper-kaupan myötä Fortumista on kuitenkin tullut yksi Euroopan saastuttavimmista yhtiöistä, eikä se ole esittänyt suunnitelmaa Uniperin hiilivoimaloiden alasajamiseksi. Päinvastoin, se on jopa antanut siunauksensa uuden Datteln 4 -hiilivoimalan käynnistämiselle Saksassa. Uniper on myös uhannut haastaa Hollannin oikeuteen, koska se aikoo kieltää kivihiilen käytön vuonna 2030.3. Fortumilla on paljon valtaa
    <h2>Suurimpana omistajana (49,99 %) Fortumilla on huomattavasti enemmän vaikutusvaltaa Uniperiin kuin se antaa ymmärtää. Yhtiön vastuulla on ohjata Uniper mahdollisimman pian vähäpäästöiselle polulle ja kertoa julkisesti suunnitelmistaan hiilivoiman alasajamiseksi.4. Suomalaisten eläkkeet ovat Fortumin kautta kiinni riskialttiissa kivihiilessäVastuullisten sijoittajien, kuten Suomen valtion ja suomalaisten eläkeyhtiöiden, rahat eivät voi olla kiinni ilmastonmuutosta kiihdyttävässä toiminnassa. Sijoittajien on käytettävä vipuvoimaansa Fortumiin ja valtion omistusohjauspolitiikka on linjattava 1,5 asteen tavoitteen mukaiseksi</h2>
    5. Uniperin ja Fortumin kivihiilivoimaloiden alasajolla on kiire

    Climate Analyticsin laskelmien mukaan kivihiili on ajettava EU:ssa ja OECD-maissa alas vuoteen 2030 mennessä, jotta 1,5 asteen tavoite on saavutettavissa. Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark on kuitenkin julkisesti tukenut uuden Datteln 4-hiilivoimalan käyttöönottoa Saksassa sekä Saksan aikeita luopua hiilestä vasta 2038. Fortumin on päivitettävä suunnitelmansa 1,5 asteen tavoitteen ja ilmastotieteen mukaiseksi, ja käynnistettävä nopeasti hiilivoimaloiden alasajo – työntekijöiden oikeudet huomioiden.

     

    Remie

    Ei Saksa sen kummemmin selviä urakastaan. Näyttäisi paremmin luovuttamisesta.

    MÜNCHEN
    Saksan hallitus teki keskiviikkona lopulliset päätökset kiistellystä ilmastopaketista. Sen avulla Saksan hiilidioksidipäästöjä on vuoteen 2030 mennessä tarkoitus leikata 55 prosenttia vuoden 1990 tasosta. Paketin loppusumma on noin 54 miljardia euroa.Kunnianhimoista tavoitetta on lähes mahdoton saavuttaa, jos tuulivoiman rakentamista ei saada käännettyä uudelleen kasvuun. Tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla Saksassa valmistui 86 uutta maalle rakennettua tuulivoimalaa. Niiden yhteenlaskettu kapasiteetti on 287 megawattia.Se tarkoittaa 82 prosenttia vähemmän uutta rakennettua kapasiteettia kuin viime vuoden vastaavana aikana. Saksassa rakennettiin viimeksi 20 vuotta sitten näin vähän uutta tuulivoimaa maalle.Viime vuonna maalle nousi 2 402 megawattia uutta tuulisähkökapasiteettia. Vuonna 2017 määrä oli vielä yli 5 300 megawattia. Tänä vuonna päästään tuulienergian keskusliiton BWE:n arvioiden mukaan vain vaivoin 1 500 megawattiin.

    Remie

    Realismia tarvitaan. Planeetan koko nais hiilen määrään emme voi vaikuttaa. Suomi on metsävaltainen maa ei kai meidän tarvitse sitoa muiden maiden tuottamaa hiiltä. Miksi sellaisia sopimuksia mennään tekemään. Jokainen valtio huolehtii omat hiilenä. Mitään kauppaa hiilen ja ilmaston kanssa ei saisi hyväksyä missään olosuhteissa. Tuommoinen kauppa on tuomittavaa

    Remie

    Kertoppa tuon jakkarajuurisen kuusen  tarina.

    Remie

    ” Niin ja kivihiilen ja öljyn hiilikin on alun perin kasvien ilmasta sitomaa.” Viittasin juuri tuohon kun puhuin aarniometsistä ja mammuteista. Kuinkahan paljon tuolloin on ollut ihmisiä. Kun ihmisetkin ovat noin 65 vuotta hiilivarastoja. Nythän meidän lukumäärämme tiedetään suurin piirtein. Eläimiin sidottu hiili on tuolloin ollut suurempi kuin nykyään, no ainakin suurempia eläimiä.

Esillä 10 vastausta, 381 - 390 (kaikkiaan 1,799)