Käyttäjän Rane2 kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 2,338)
  • Rane2

    Tota noin,itse asiassa FSC on tiedottanut 2018 aloittavansa ”Road map” prosessin Asian Pulp and Paper`:in kanssa jonka pitäisi johtaa uuden sertin myöntämiseen.

    https://fsc.org/en/news/app-roadmap-process

    Rane2

    Sivustolla mielenkiintoinen aiheeseen liittyvä juttu.

    FSC oli vuonna 2007 ottanut  Asian Pulp and Paper-yhtiöltä pois sertifikaattinsa huonojen hakkuu ja metsänhoitomenetelmien takia.

    Jostain syystä yhtiö on sen jälkeen jo seitsemän vuoden ajan saanut käyttää tätä kuuluisaa ”Controlled Wood” eli FSC-Mix tunnusta.Metsänhoitomenetelmät eivät ole parantuneet.Arvattavasti Kansallisen kriisianalyysin kriteerit ovat siellä löysemmät?

     

    Rane2

    Metsämatin kommentteja odotellessa voivat englanninkielen taitoiset  lueskella FSC-Watch uutisia.Sivustolla kirjoittelevat mm:Simon Councel,FSC:n perustajajäsen ja Herman Edelman,joka on työskennellyt FSC:n jäsenyrityksen organisaatiossa sekä Chris Lang joka on tutkinut myönnettyjä FSC-sertifikaatteja mm. Thaimaassa,Laosissa,Brasiliassa,Usa:ssa,Uudessa-Seelannissa,Etelä-Afrikassa ja Ugandassa.Löytäen vakavia puutteita näissä kaikissa.Juttua ainakin riittää.

    https://fsc-watch.com/

     

    Rane2

    Metsämatti varmasti kertoo kuka pyysi MTK:ta valmistelemaan ilmeisesti tätä kansallista riskianalyysiä?Ja kuka MTK:sta kieltäytyi ja oliko asia käsitelty päättävissä elimissä?

    Rane2

    Jos Veracell ei olisi saanut tätä Kuoleman (FSC)-sertifikaattia niin väitän ettei sen alueella tuotettu puu kelpaisi ns.kontrolloiduksi puuksi.Oletko eri mieltä MetsäMatti?

    Rane2

    ”Kyllä, yhdistysten pitää osoittaa, mistä niiden toimittama puu on peräisin. Myös PEFC:ssä. Yksityiset sahathan valtaosin (Sahateollisuus ry:n jäsenet) ovat mukana tässä HCV-menettelyssä.”

    Juuri näin Metsämatti.FSC:n asettamat ostokiellot ja rajoitukset ulottuvat siis paljon laajemmalle kuin omiin jäsenyrityksiin.

    Metsämatin esille ottama ajatus PEFC-tuotteiden sisältämästä sertifioimattomasta puusta on mielenkiintoinen.PEFC:n osuus Suomen talousmetsistä on heidän mukaansa 92%.Tuontipuu varmaan laskee PEFC-pitoisuutta.

    Metsämatti varmasti kertoo kuinka paljon Suomessa on FSC-sertifioituja metsiä.Ja kuinka paljon FSC-tuotteita täällä tehdään.Venäjän tuonti varmaan nostaa FSC-pitoisuutta.Ehkä yli 50 %?

     

    Rane2

    Tuossa väitin ettei metsänomistajilla ole edustusta FSC:n hallinnossa mutta se ei pidä paikkaansa.Ahvenanmaan metsänhoitoyhdistys näkyy olevan jäsen.Jos nyt oikein ymmärsin niin tämä yhdistys on itsessään jäsen.Alkuun viisi yhdistyksen jäsentä on  FSC-sertifioinut metsänsä ja 2017  10:llä jäsenellä on ollut sertifiointi.

    Tuossa puhutaan hakkeen viennistä Gävleen ja puutavaran käyttämisestä Tetra Pakin  FSC-sertifioituihin pakkauksiin.Mitekähän hirmuisesti kymmeneltä metsänomistajalta riittää FSC-puuta?Ilmeisesti kyse on juuri kontrolloidusta puusta tai muuttaisiko yhdistyksen sertifikaatti myös sen myymän puun FSC:ksi?

    Rane2

    Puunhalaaja,luitko ollenkaan mitä aiemmin kirjoitit?Kun ensin väität ettei sertifikaatti aseta minkäänlaisia ostorajoituksia ja seuraavaksi ehdotat että kun firmat rajoitusten takia eivät osta puuta niin myy sitten polttopuufirmalle niin ymmärrätkö ristiriidan?

    Pitääkö sitten yhdistysten ja yksityisten sahojen todistaa kolmelle isolle mistä heidän myymänsä kuitu on peräisin?

    Rane2

    ”Sertifikaatti ei aseta minkäänlaista ostokieltoa.”

    Itse asiassa tuokaan puunhalaajan väite ei pidä paikkaansa.Seuraavassa FSC:n tiedotteessa sanotaan että ”FSC-kontrolloidun puun säännöt kuitenkin kieltävät hakkuut IFL-alueilla.”

    https://fi.fsc.org/fi-fi/uutishuone/id/239

    Rane2

    ”Ei ole sinänsä väliä mistä metsästä puut tulevat kunhan vaan sertin kriteerejä noudatetaan”

    No joo,olisi hyvä tutustua FSC:n sääntöihin ennen kirjoittamista.Eli yli 70% FSC-sertifioiduista tuotteista tulee tulla FSC-sertifioiduista metsistä.Alle 30% voi olla tätä ns.kontrolloitua puuta.Joka termi keksittiin ikäänkuin hätäratkaisuna koska FSC ei ole saavuttanut aiottua suosiota.

    Kontrolloitu puu on ikäänkuin Leonardon lahjakkaat oppilaat maalaisivat loistavia tauluja jotka itse mestari vain signeeraisi omiksi töikseen.

    https://fi.fsc.org/fi-fi/yrityksille/fsc-tavaramerkin-kytt/fsc-merkki-tuotteessa

    ”Sertifikaatti ei aseta minkäänlaista ostokieltoa”

    Tätähän emme tiedä mistään.FSC ja luontojärjestöt ovat laatineet ”Kontrolloidun puun järjestelmän” ja ”Kansallisen riskiarvion” jotka määrittelevät missä rajoissa yhtiöt voivat harjoittaa ostotoimintaa.

    Siitä että tämä ostotoiminta tullaan auditoimaan vuosittain kertoo siitä että yhtiöillä täytyy olla varsin tarkka ohjeistus  koska muutenhan ostotoiminta ja varsinkin auditointi olisi täysin sattumanvaraista ja mielivaltaista.

    Kannattaa huomata että FSC-Suomen jäseninä on kuusi (6) sertifiointeja ja auditointeja,yms. tekevää firmaa mutta ei metsänomistajien edustusta.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 2,338)