Käyttäjän Rane kirjoittamat vastaukset
-
Nyt suorittava on oikeilla jäljillä.Koneekuljettajan asia ei ole mielihalujensa mukaa ryhtyä tekemään mitään tuntityölaskua metsänomistajalle,sopimussuhde on nimenomaan puut ostaneeseen yhtiöön.
Rane 3.8.2014, 13:32Niinpä,tuo ettei raivaamattomia leimikoita tarvitse tehdä on jo vanha ”uutinen”.Ei siis mitään uutta ja outoa puun myyjille.
Mutta outoa on se miksi raivaamattomien leimikoiden teon vaikeutta pitää täällä kuitenkin pillittää jatkuvasti,vaikka niitä ei tehdä tarvitsekaan?Ja vielä oudompaa on se miksi kasvatushakkuiden korjuujälki kuitenkin tutkimuksissa huononee vuosi vuodelta?Rane 2.8.2014, 16:01Juuri näin kuin Panu totesi.Suorittava neuvottelee urakointitaksat urakanantajan kanssa eikä siihen väliin sotketa muita.Jos nämä neuvottelut on menneet poskelleen niin on ihan turha sitä täällä itkeä ja uhkailla töiden tekemättä jättämisellä,mm.kantokäsittely.
Puun hinta ja kaupan ehdot taas kuuluu ostajan ja myyjän välillä sovittavaksi ja ostajan tehtävä on hommata sellaiset urakoitsijat että sovitut asiat toteutuu.Rane 2.8.2014, 09:34Eli ostajan ja korjuuyrittäjän välisissä sopimuksissa oleva yrittäjän riski siirrettäisiin myyjän eli metsänomistajan kontolle.
Eihän nytkään myyjällä ole mitään varmuutta myydyn puun määristä,korjuun laadusta,milloin korjuu tehdään,kuka tekee,pitääkö mittaus paikkansa,onko kannoille levitetty torjunta-aineita,yms.Suorittavan uudistusten jälkeen myyjä ei enää tiedä edes puiden yksikköhintaa.Jos kovin paljon tuntityötä niin voi joutua maksun puolelle.
Rane kyllä myöntää että tämä voisi helpottaa puukauppaneuvotteluja;laitetaan vaan nimi paperiin jossa annetaan yhtiölle lupa melskata metsässä oman mielensä mukaan,toki uuden metsälain tiukkojen rajoitusten puitteissa.Rane 31.7.2014, 18:34Eli myyjä ei tietäisi edes yksikköhintaa kauppaa sopiessaan?
Rane 29.7.2014, 19:42Juu ja sitten tämä Stupido esittelee ”pakotteita”.Mitä lienevätkään mutta todennäköisesti talous sakkaa entisestään.
Mutta öljyn,kivihiilen , maakaasun ja sähkön osto venäjältä jatkuu vaan.Tätä rahan syytämistä venäjälle ei voi lopettaa koska omat suot ja metsät pitää suojelulla,verokikkailulla ja byrokratialla jättää taloudellisen toiminnan ulkopuolelle.
Mutta pääasiahan on että vauhti säilyy…ainakin yli kymmenen tviittiä tunnissa.Rane 29.7.2014, 18:44Helle on selvästi vaikuttanut A Jalkasenkin ajatteluun kun tässä taloudellisessa tilanteessa iloitsee 53 MILJOONAN EURON maksamisesta metsänomistajille jotta nämä EIVÄT TEKISI MITÄÄN metsissään.Tämä hulluus loppuu vain äänestäjien antamalla hiilenmustalla kengänkuvalla vihreiden poliitikkojen takapuoliin.Ja tietysti mahdollisimman kovalla kosketuksella.
Rane 28.7.2014, 19:22Ammattiraivooja on jälleen pihalla kuin lumiukko.Puun hinta joustaa markkinoiden mukaan myös alaspäin.Teollisuus avittaa kehitystä kartelleilla ja tuonnilla.Se että maa on konkurssikypsässä tilassa johtuu siitä että palkat vain nousee ja nousee eikä tilannetta voi enää korjata devalvaatioilla.Ja kun noilla palkoilla sitten ahneuksissaan ostetaan ulkomaisia tuotteita( jotka ovat siis halvempia koska palkkakulut ovat pienemmät)niin kotimarkkinat ei vedä ja vientihän ei vedä euron kurssin ja em.palkkatason takia.
Onneksi puun hinta ja saatavuus on niin kilpailukykyistä että joitakin metsäteollisuusinvestointeja on saatu jalalle.Rane 27.7.2014, 14:08Tanelilta oikeutettu huomautus.Pyydän anteeksi Suorittavalta.
Tuota ettei joukkokäsittelyä käytetä voi tosiaan ihmetellä.Viime syksynä oli OK-yhtiöiden työnäytös jossa 901 Komatsu teki puhtaassa männikössä ensiharvennusta.Nappasi kolme runkoa ja karsi ne yhdessä.Sivustakin katsottuna huomattavasti tuottavampaa kuin yksin puin käsittely.Rane ei tunne Komatsun kouria sen kummemmin mutta ei tuo ominaisuus kuulema haitannut avohakkuidenkaan tekoa.
Vaikuttaa siltä että kun noin tehokasta menetelmää ei saada käyttöön niin syy on muutosvastarinta sekä tehdas että metsäpäässä.Rane 27.7.2014, 09:19Tämä meidän kykenemättömän portaan taipumus määrätä metsänkasvatuksen lopputuotteet sen mukaan mikä on helpointa konemiehen näkökulmasta on tietenkin kestämätön.
Muistaakseni Kärkkäisen Matti kirjoitti kerran siitä mikä olisi tulevaisuudessa vetävä tuote.Yksi vaihtoehto jota meillä on ja muilla ei on laadukas mäntytukki.Jos sen kasvatuksesta pitäisi luopua siksi ettei se nyt sovi konemiesten pirtaan niin on parempi vaihtaa miehiä kuin kasvatustapaa.