Käyttäjän Rane kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 7,051 - 7,060 (kaikkiaan 7,646)
  • Rane

    Eli pakasteherneen puintiaika on lyhyt,kuivahtaa pellolla helteellä jopa alle vuorokaudessa liikaa.Sopimusviljelykset on alle 60km etäisyydellä tehtaasta jotta saadaan ajoissa pakastukseen.
    Koneketjussa on kolme puimuria,kaksi traktoria keruuvaunuineen,perävaunutraktori sekä huoltovaunu ynnä kahdeksan hengen miehistö,Työtä tehdään kahdessa 12 tunnin vuorossa joka vaihtuu aamuseitsemältä.Silloin on huoltotauko jolloin koneet pestään ja tehdään päivittäiset huoltotoimet.
    Puimurit painaa noin 30 tonnia ja koko ketju kuluttaa polttoainetta n.3000 litraa vuorokaudessa.Puimuri tyhjentää vauhdissa säiliönsä erikoisvalmisteisiin traktorin kärryihin jotka puolestaan kippaavat lastinsa pellonlaidassa lähtökuopissa olevien kuorma-autojen lavoille.Kymmenen tonnia on maksimi jotta herneet ei ala litistyä.
    ”puintiryhmä toimii kuin formulatiimi jonka jokainen työvaihe on tarkkaan suunniteltu ja kellotettu.” Pisteenä ii:n päällä;”Kun koneletka suuntaa seuraavalle pellolle,pesuvaunu-traktoriyhdistelmässä oleva harja lakaisee pois maantiellepudonneet kurat ja savikikkarat”.

    Rane

    Jos haluaa avartaa näkemyksiään kannattaa lukea viimeisimmästä Maatilan Pellervosta juttu tästä herneenpuintiketjusta.

    Rane

    No joo.Tätä ei ehkä saisi sanoa mutta 95% niista entisistä motokuskeista jotka ovat nosturikuskeina tai traktorikuskeina ovat ihan oikeassa paikassa itsensä ja metsätalouden kannalta.Rane on hiukan hommaa nähnyt ja valitettavan suuri osuus metsäkonekoulun käyneistä kavereista ei kykene viihtymään yksin pimeässä metsässä.

    Rane

    Suorittavalta kiitettävän rehellinen puheenvuoro.Toki on jo ollut tiedossa että joillakin firmoilla tarkka tukin talteenotta on ”sanahelinää” joten ei mitään uutta.
    Puukaupan teon ja varsinkin kilpailuttamisen takia on myyjän tiedettävä kuitenkin puun yksikköhinta vaikka katkonta onkin onnenkauppaa.
    Täällä on ollut ennenkin esillä malli joka yksinkertaistaisi puukauppaa.Eli kun nykymittalaitteilta saa tulostettua mitä vaan niin tukkiläpimitan ylittävältä puunosalta maksettaisiin tukin hinta,eli esim männyllä 15cm ja alittavalta kuidun hinta.Katkoa sen rungon voisi vaikka metrin pätkiksi jos sillä saa parhaan hinnan.
    Tässä olisi se etu että hintatarjouksia voisi suunnilleen vertaille semmoisiin firmoihin joilla olisi nykyiset katkontasysteemit käytössä.Toki se katkonta eli ”sanahelinä” pitäisi ottaa huomioon.
    Mitä firma niista puista tekee ja lopputuotteen arvo määräisi tietysti mitä kustakin leimikosta kannattaa maksaa.

    Rane

    Ilmeisesti erillisellä mittapyörällä varustetuilla kourilla pituusmitassa on edelleen liikaa poikkeamia.Ainakin erään firman ostomies sanoi Keto 51:llä tehdyistä hankintatukeista ettei heidän motot pysty tuohon pituusmitan tarkkuuteen.Ketosessahan pituusmitta otetaan toisesta telasta.

    Rane

    Niin,tuo tulostavoitteen nousu oli 20 miljoonaa joka siis pakottaa myymään ulkomaisille sijoittajille,todennäköisesti.Samanaikaisesti ympäristöministeriö käyttää 53,5 miljoonaa suojelumetsien hankkimiseen ja korvauksiin.Eli valtion metsää myydään jotta saadaan rahoitettua reilusti alle puolet määrärahasta jolla varmistetaan että metsänomistajat ei tee mitään metsissään.Tätä määrärahaa ei lama leikkaa.
    Ainoa keino menon loppumiseen on äänestäjien vaaleissa vihreiden kansanedustajien takamuksiin leimaama hiilenmusta kengänpohjan kuva,ja leimaus tietenkin kovalla kosketuksella.

    Rane

    Niin,toivottavasti tämä ennakkoraivattuun leimikkoon tehtävät ” 20-30cm pitemmät kannot” oli samanlainen lapsus kuin taannoinen vihjailu siitä että kantokäsittelyä ollaan tekevinään.
    Antaa ikävän kuvan työmoraalista ja -ylpeydestä.

    Rane

    Jaa,aikaisemmin kyllä väitit ettei raivaamattomia leimikoita tehdä nytkään?

    Rane

    Maksu etukäteen niin löytyy.

    Rane

    Ei hätää,Ranella on vielä kuivaa myyntipilkettä.

Esillä 10 vastausta, 7,051 - 7,060 (kaikkiaan 7,646)