Käyttäjän Rane kirjoittamat vastaukset
-
Tämä Ilkka Hanskin voivottelu siitä että tavoite 50 m3/ha lahopuuta tai minimissään 20-30m3/ha laajemmilla alueilla ei toteudu ”KAIKISSA TALOUSMETSISSÄ” on valitettavasti harvinaisen puhdasta hevonp…aa.
Todellisuudessa nuo lahopuumäärävaatimukset eivät toteudu edes kansallispuistoissa.Kuten luontoväen oma lehti HS todistaa…
Kansallispuistoijen lahopuumäärät: vähemmän kuin mitä vaaditaan nyt vanhoilta metsiltä | HS.fi
Rane 22.7.2024, 14:31”Luonnontilaisessa metsässä on lahopuuta 60-120m3 hehtaarilla.”
Voisi myös kysyä kuinka monella kansallispuisto/luonnonsuojelu,yms alueella on KESKIMÄÄRIN yli 60 m3 lahopuuta/ha?
Rane 21.7.2024, 09:32”Luontokadon ja ilmastonmuutoksen kieltäminen ei kannata – se on taistelua tuulimyllyjä vastaan.”
Luontokadon ja ilmastonmuutoksen kieltäminen on niin pienen porukan touhua ettei se ole mikään ongelma.
Isompi ongelma on että metsätaloudelta vaaditaan monimuotoisuuden lisäämiseksi toimenpiteitä (suojelun lisääminen,lahopuun lisääminen,jatkuva kasvatus,suometsien ennallistaminen,jne.) jotka pienentävät kasvua eli heikentävät ilmastonmuutoksen vastaisia toimia.Tässäkin pätee se ongelma että kun kumarrat toisaalle niin pyllistät toisaalle.Ilmasto- ja Luontopaneelien tulisi ainakin keskenään pystyä sopimaan kumpaa uhkaa vastaan metsätalouden tulisi toimia.Nyt vaikuttaa siltä että ollaan tilanteessa jossa metsien kasvu on saatu heikkenevälle uralle mutta monimuotoisuus ei parane (luontoporukoiden mielestä).
Rane 20.7.2024, 20:22”Yksi on Luontopaneelin ehdotus 10 % pinta-alasta suojeltua kaikissa maakunnissa.”
Niinpä,Pohjois-Suomessa on käsittääkseni jo suojeltuna enemmänkin mutta ei ole riittävästi luontojärjestöille metsärauhaan.
Rane 20.7.2024, 19:59”Voidaan myös väittää että monimuotoisuuden kannalta vanhoja ikävaiheita on nyt selkeästi liian vähän ja niitä tulisi lisätä.”
Voi toki väittää monenlaista mutta mikä olisi niin riittävä määrä että lisäsuojeluvaatimukset loppuisivat?
Rane 20.7.2024, 19:19”hoitamattomille Fennoskandian metsille on ominaista monimuotoisempi ja monimutkaisempi dynamiikka kuin on aiemmin tiedetty.”
Tämä siis ilmeisesti tarkoittaa sitä että hoitamattomat metsät eivät ole pelkästään ”vanhaa metsää”.Aukot,taimikot ja nuoret metsät lisäävät monimuotoisuutta ja monismutkaisuuksia eivätkä suinkaan vähennä kuten aikaisemmin on väitetty tapahtuvan talousmetsissä?
Rane 20.7.2024, 13:58”Luottamus mediaan on vähän sama kuin luottamus tutkimukseen”
Pyysin Annelia etsimään sitä tutkimusta jossa todettiin lintukantojen olevan runsaampia luonnonsuojelualueen ulkopuolella kuin sisäpuolella.Anneli tutkimusalan ammattilaisena ei sitä löytänyt vaikka joku ummikko radiotoimittaja oli vasta tehnyt siitä jutun.
Halme ja Nirhamo todistivat vastinekirjoituksessaan että vanhat luonnontilaiset metsät kehittyvät mosaiikkimaisiksi,taimikoista ja nuorista metsistä koostuviksi kokonaisuuksiksi.Eli samankaltaisiksi kuin nykyisen metsätalouden jäljiltä.Tämäkin käsitys luultavasti perustuu (ainakin pitäisi) johonkin tutkimukseen mutta onko tämmöistä tutkimusta joskus ollut julkisuudessa?
Rane 20.7.2024, 13:21”Missä vaiheessa ulkomaalainen marjanpoimija vaihtuu yrittäjäksi…”
Näköjään silloin kun kansallisuus vaihtuu thaimaalaisesta ukrainalaiseksi.
Rane 20.7.2024, 08:23Maailmanhistoria on usein kiinni pienistä toleransseista.Trumppi käänsi juuri päätänsä kun ampuja laukaisi ja Hitlerin murhayrityksessä yksi salaliittolaisista potkaisi vahingossa räjähdesalkkua ja asetti sen sitten väärälle puolen pöydänjalkaa.
Rane 20.7.2024, 07:38Suorittava on varmasti oikeassa.Kertoo jotain yhteiskunnasta että renkinä olo koetaan niin paljon houkuttelevammaksi kuin yrittäminen.Kertoo myös siitä miksi ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on hirmuinen riski.