Käyttäjän raivuri kirjoittamat vastaukset
-
Näin se taitaa olla kuten edellinen kirjoittaja kertoi. Nyt on oikeasti kovat piipussa ja kovimmat toimet sitten ties millon. Sipilän näkökulma politiikkaan terveen tuore; jos ei toimi ja puolueesta ei tykätä, hyppään pois enkä jatka väkisin.Keskustan johtajien moottorisahan uhka on kyllä niin kova, että kovan pokan vaatii ammattipuolelta sanoa ei.
raivuri 20.5.2015, 10:16Nyt saatu viimiset tehtyä, valitettavasti, peltotöiden hitauden vuoksi. Männyn kylvöä 3,5 ha; männyn istutusta 0,6 ha; männyn täydentelyistutuksia 1 ha; kuusen istutusta 2 ha; koivun istutus 4 ha; tervaleppä 0,8 ha
Yllättävän nopeaa puuhaa loppujen lopuksi tuo, kunhan saa taimet aukolle helposti ilman kantamista. Naapurin pojat innokkaasti mukana viikonloppuisin kunhan palkka riittävä.
raivuri 6.5.2015, 22:17Vertailun vuoksi laskeskelin omien tilojen tukkiprosentteja viimeisen 10 vuoden ajalta sadepäivän kuluksi peltopäivien keskellä nähdessäni tämän ketjun.
Kantatila; ollut tehokkaan ja systemaattisen metsänhoidon piirissä 70 vuotta. Tukkiprosentti: 78
Mutta täytyy muistaa, että kuusikoihin paikotellen tehty vain yksi harvennus, kasvatettu myös järeää tukkia pitkällä ajalla, mukana myös erikoispuutukit, jotka saattaisivat ilman omaa systemaattista kasvatusta ja keräilyä muuten olla energiapuuta. Erityisen rehevät pohjatOstotila(isä ostanut 1987)
Tukkiprosentti: 52
Vielä uudistettu paljon harsinta-ajan ja muitakin epäonnistuneita metsiä. Ennen ostoa 20 vuotta hoitamattaOstotila(isä ostanut 1994)
Tukkiprosentti: 65
Hyvin rehevät pohjat, joten kuitua ja energiaa pukkaa mukaan. Ollut hyvässä hoidossaOstotila(isä ostanut 1996)
Tukkiprosentti: 46
Räkämänniköitä ja epäonnistuneita koivikoita hyvien kuusikoiden prossia laskemassa. Ollut huonossa kunnossa. Aika karua pohjaaOstotila(ostettu 2007)
Tukkiprosentti: 65
Ollut normaalin hyvässä puoliaktiivisessa hoidossa. Pohjat normaaliKaksi uusinta ja perinnön jätin näistä pois lyhyen ajan vuoksi. Tästäkin kapeasta otannasta käy selville metsänhoidon ja maaperän rehevyyden merkitys. Ne ovat kaksi suurinta ja tärkeintä tekijää. Näin siis Hämeessä. Hyvällä hoidolla voidaan tukkiprosenttia nostaa vähintään 10-15%. Katkonnallakin on merkitystä, mutta hoidon merkitys on huomattavasti suurempi.
raivuri 1.5.2015, 09:19Ainakin traktorimoton mekaanisen käytön oppi hyvin nopeasti. Toki konepohjaa maatalouden puolelta runsaasti oli. Suurempi opettelu sen sijaan on ajourien suunnittelussa ja varsinkin tiheikköjen harventamisessa riittävän harvaksi. Se lienee kuitenkin metsänomistaj atauti…
raivuri 2.4.2015, 17:40Meillähän näitä konehallin viereisessä metsäkaistaleessa lentelee. Näkee//kuulee/havaitsee aamulla kun ruiskuttamaan lähtee. Ei tunnu melu häiritsevän. Metsistä löytynyt kahdesta notkosta. Asiallista ollut toiminta. 0,5 ha käytävä piti jättää tilan poikki aukon keskelle. Sitten ne häipyivät, ei ollut jälkiä ja ymmärtäväinen ELY:n virkarotta totesi 2 vuoden päästä hakkuusta että poistetaan merkintä ja voit hakata senkin. Jälkeenpäin kuulin sen siirtyneen naapurin vieressä olleeseen 80v kuusikkoon 🙂
raivuri 28.3.2015, 13:31Ei taimikonhoito ja ensiharvennus rästit kannattavuudesta johdu. Ne ovat metsänhoidon kannattavimpia investointeja ilman tukiakin. Tukien kanssa naurettavan halpaa. Suurin osa niistä rästeistä taitaa sattumalta sijaita riitaisten perikuntien ja yhtymien sekä muuten vaan metsästään tietämättömien ja kiinnostumattomien mailla…
raivuri 24.3.2015, 13:20Ei taida olla muuten mitään tekemistä Valviran kanssa tällä asialla(ihme kyllä). WHO on maailman terveys organisaatio
raivuri 23.3.2015, 21:12Kyllä näinkin timppa, mutta sillä pyritään myös säilyttämään jo saastuneessa metsässä mahdollisimman paljon terveitä puita. Näiden ongelmien kanssa saavat tulevaisuudessa entistä enemmän painia ne, jotka eivät usko vaihtaa kuusta lahokuusikoissa.
raivuri 22.3.2015, 21:45Horjumaton:
Aivan markkinatalouttahan se on. Jos maassa on työtä, ideoita ja investointeja liian vähän niin kaikille ei vaan yksinkertaisesti riitä työtä. Ja kyllä sitä olisikin, mutta kun nykyisille työttömille ei tunnu kelpaavan kaikki työt. Palkka määräytyy pääsääntöisesti osaamisen (tai ei, mutta koulutus) ja työmäärän+vaativuuden perusteella.
raivuri 22.3.2015, 21:37Vai tarvitsee kunnon metsän saamiseksi jo glyfosaattiakin….eikä tarvita. Yksi tai kaksi kertaa raivaussahaa oikeaan aikaan. Ei se metsämittakaavassa mitään terveyshaittaa aiheuta suuremmin mutta sen voisi silti pellonmetsitystä lukuunottamatta heivata.