Käyttäjän raivuri kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 429)
  • raivuri

    En varmasti voi noista sitoumuksista sanoa, mutta itse selatessani ehdot läpi nopeasti ennen rekisteröitymistä, en löytänyt mitään suurempia

    Vielä tuli yksi ehdotus mieleen. Kun on asettanut joka kuviolle kehityskelpoisuuden itse, niin noista olisi hyvä saada tilakohtainen tilasto sekä teemakartta muiden karttatasojen rinnalle.

    raivuri

    Kiitos! Hyvä niin, koska se olisi selkeä etu verrattuna moneen muuhun palveluun.

    Pääsi kokeiluun eilen. Vaikuttaa hyvältä alulta, mutta toki parannettavaakin löytyy. Tietojen siirto metsään.fi:stä helppoa ja vaivatonta. Tykkäsin mahdollisuuksista muokata ja kirjata tietoja itse. Paljon hyvää ja hyvän oloisia ominaisuuksia. Varsinkin tuosta kehityskelpoisuus-kohdan valinnasta pidän. Erittäin hyvä valikoima karttoja.

    Paljon hyvää, mutta tässä muutama parannusehdotus:

    -kartan siirto helpommaksi; nykyisin epätarkka ja ehkä hieman hankala
    -mahdollisuus lisätä toimenpide-ehdotuksia pelkän muokkaamisen sijaan
    -kartta zoomaa takaisin koko tilan tasolle tietoja muokatessa; ei hyvä, pitäisi pysyä samassa kuviossa kuviotasolla
    -juurikin tuo kuvion rajojen muokkaus rajaa raahaamalla
    -mahdollisuus lisätä, tehdä itse uusia kuvioita; tärkeä metsään.fi kuvioiden epätarkkuudesta johtuen

    Siinäpä muutamia ehdotuksia. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä alku ja monia etuja metsään.fi verrattuna jonka kanssa toki tulee yhteistyössä monella metsänomistajalla olemaan käytössä. Säilyykö ilmaisena?

    raivuri

    Kuusettuminen toki on suuri ongelma. Mutta olen edelleen sitä mieltä, että mukana on myös harhaa. Valtakunnan metsien taimikonhoitorästit ovat isommat kuin koskaan. Ainakin minun mailla hoitamattomasta kuusikosta rehevällä pohjalla kehittyy lehtimetsä jonne se kuusi jää kitumaan alle. Hieman karummalla paikalla puolestaan mäntykuusi sekametsä. Ja lisäksi passiiviset metsänomistajat istuttavat enemmän kuusta, koska se on helppoa ja mhy niin neuvoo suurilta osin. Joten kuusta istuttavien hoitorästit lienevät keskimäärin suuremmat.

    Olen kyllä itsekin kärsinyt hirviongelmasta. Talvilaidun alueilla on kymmenisen vuotta joutunut istuttamaan 800-1200 kuusta ”varmuuden vuoksi”. Osalla laidunnusmaista on lähes pelkkä kuusikko hirvien syötyä luontaiset männyt. Kasvupaikkana omilla laidunalueilla onneksi pääosin niinkin rehevä kuin karumman pään tuore kangas. Reilu puolet on onneksi onnistunut hyvin. Mäntyä reilusti enemmän kuin kuusta. Kuusi pois ensiharvennuksessa pääosin ja lopputuloksena hyvin kasvava karu tuoreen kankaan metsikkö. Nyt tilanne on parantumassa. Ei tuhoja kahteen vuoteen. Huhujen mukaan alueelle asettunut susilauma, joka on saanut hirvet kasaan ja lähinnä soille.

    raivuri

    Nyt julkaistu metsäpaikka.fi vaikuttaa lupaavalta tällä saralla. En ole vielä kokeillut. Ideana ladata joko suunnitelman tai metsään.fi:n xml-tiedosto palveluun, jossa sitä voi muokata. Toivottavasti tuolla voi muokata myös kuvioiden rajoja kartalla ja ilmakuvalla sekä luoda uusia kuvioita…
    Päässee kokeiluun viikonloppuna, kun kiireet vuokramökin remontin kanssa saadaan pääosin hoidetuksi.

    raivuri

    Kun täällä valitellaan metsästäjien loppumisesta…pakko kommentoida
    Ainakin kaupungin läheisiin seuroihin täällä enemmän tulijoita kuin ottavat. Ja olisiko metsästäjien väheneminen muutenkaan katastrofi?

    Jos kantaa ei tulevaisuudessa metsästäjät saa hallittua niin poliittisen tahtotilan vallitessa kannan verotus suoriutunee kätevästi esimerkiksi varusmiesten ulkoilupäivinä pienen koulutuksen jälkeen

    raivuri

    Ei nyt ehkä metsähommiin, mutta ideaa tuosta löytyy…
    Maahanmuuttajille olisi yhteiskunnallisesti järkevää saada jotain touhua kouluttautumis ynnä muille väliajoille. Vähentää huhuja ”helposta” maasta, vähentää tylsyyden väkisinkin aiheuttamia järjestyshäiriöitä ja valtiokin voisi saada edes jotakin hyötyä valitettavan hankalasta tilanteesta. Esim. Saksassa heille tarjotaan työtä yhden euron tuntipalkalla. Parempi kuin ei mitään tarjous kiinnostaa siellä lehtijuttujen perusteella.
    Miten olisi vaikka kesäinen marjanpoiminta mansikkapelloilla ja metsissä? Ei tarvittaisi enää thaikkuja, joiden mukanaan kantama vähäinen raha jäisi sekin kiertämään Suomeen. Ja voisipa sitä kokeilla kokeilumielessä myös Metsähallituksen mailla ns. ”helpoilla ei kiireisillä kohteilla” joilla suomalaismetsuria ei muutenkaan juoksutettaisi…

    Ja ei. En ole maahanmuuton kannattaja. Vaan realisti, joka tajuaa että pakolaisten tulo maahamme ei lopu aivan lähiaikoina mikäli rajat pysyvät auki.

    raivuri

    Mutta aikaisemmin poikkeamat keskihinnassa ovat olleet pienempiä leimikkotekijöiden vaikutuksesta

    raivuri

    Kysymyksessä lienee varsin yksinkertainen markkinareaktio. Nukkuneista metsänomistajista osa on herännyt kauppaamaan investointiuutisten innoittamina omia rästiin jääneitä harvennuksiaan. Kuitenkaan investoinnit eivät vielä vedä puuta täysillä. Tarjonta siis suurempi kuin kysyntä tällä hetkellä. Hyvät ensiharvennukset saa edelleen hyvin kaupaksi, mutta huonot tuurilla. Nyt siis hintataso on eriytymässä leimikkotekijöiden mukaan niinkuin pitääkin tapahtua, olisi pitänyt jo aiemmin. Tiestöön ja metsän kasvuun sekä ojitukseen tehdyt investoinnit alkanevat nousta arvoon arvaamattomaan. Eriytymistä korostaa sekin, että hyvin kaupaksi menneestä mäntytukista on maksettu yli 65 euroa, mutta keskihinnat pyörivät silti reilusti alle 60 eurossa.

    raivuri

    Itsekin olen tätä miettinyt viime aikoina, kun ostopalstojen suunnitelmat alkavat hiljalleen vanhentua. Toisaalta tunnen nuokin kuitenkin niin hyvin ja tiedän tilanteen, joten uuden suunnitelman teettäminen tuntuu turhalta. Jokin data, nykytila ja suunnitelma olisi joka tapauksessa hyvä olla jossakin muodossa.

    Olen tähän asti piirrellyt näitä paikkatieto-ohjelmistolla Qgis. Rajattomasti toimintoja ja vaatii jonkin verran opettelua, mutta perus operaatiot helppoja. Hyvän resoluution ilmakuva sekä väärävärikuva MML avoimesta aineistosta pohjaksi. Vanhat kuviorajat skannattuina päälle. Siitä uudet kuviot piirtämällä. Kuviotietojen keruu ja arviointi exeliin itse maastossa. Puumäärä ei toki täysin tarkaksi tule, mutta suuruusluokka onkin tärkeämpi.

    Olisiko tähän olemassa jotakin valmista ohjelmaa, joka olisi ihan tehty tätä varten?

    raivuri

    Itsekin olen hintaeron kaventuessa käyttänyt laskinta. Ja tullut siihen tulokseen, että 10 euron erotus tukissa ja 15 kuidussa harvennuksella on itselleni traktorimoton kanssa aivan riittävä hankintakustannusten ollessa katetut. Näillä hinnoilla tulen tekemään kaikki lähitilojeni ensiharvennukset ja osan kakkosharvennuksista. Kakkosta tehdään parhaimmat ja hankalimmat ja muutakin jos maatalous antaa myöten.
    Näin saan ennenkaikkea paremman harvennuslaadun ja vielä korvauksen työstäni. Jos vielä hinnat laskee merkittävästi niin täytyy harkita uudelleen.

    Pientä jatkuvaakin kasvatusta on spesiaalikohteilla kuusi sekä mäntytaimikon päältä ylispuiden poiston muodossa kokeiltu. Kohtuukokoiset koivut vielä nousevat siististi ja hallitusti, mutta kyllä isojen kuusten ja mäntyjen kanssa iso moto tai metsuri toimii paljon paremmin

    Ja muuten…ainakin itse olen havainnut, että ennakkoraivaustarve ei laske 100% vaan vain noin 40-60%. Tekee hommasta omilla koneilla rehevillä mailla huomattavasti nopeampaa ja mukavampaa. Eikä tarvitse korjata jatkuvasti.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 429)