Käyttäjän raivuri kirjoittamat vastaukset
-
Eiköhän noiden kaapeleiden paikan sähköyhtiöt raivaa säännöllisesti. Muutenhan sinne menee valtava määrä isoja juuria kaapelin kaveriksi.
raivuri 19.12.2015, 23:12Ei kai tuo nyt kovin erikoinen tapaus ole. Uudistaisin menetelmällä, jota käytän lehtomaisilla lahokuusikoilla. Työtä on jonkun verran, mutta hyvän metsän saamisen todennäköisyys on tuossa suurempi koivulla kuin kuusella, koska kuusen hidas alkukasvu antaa pajulle mahdollisuuden ja loputon raivauskierre on alkanut.
Sahalla suurimmat nyt pois. Reipas ja isosti tehty mätästys. Koivun taimia 1200 kpl ja muuten antaa tulla mitä tulee. Rehevä pohja, joten lisätäytettä olisi luultavasti tulossa reippaasti. Istutuskoivuille jonkinlainen valikoiva reikäperkaus 2-3 vuoden iässä, jottei paju voita niitä. 7 vuoden iässä sitten taimikonhoito.
Lopputuloksena todennäköisesti jotakin tällaista: 1100 istutuskoivua, 200 luonnon rauduskoivua, 200 hiestä, 100 haapaa, 100 kuusta ja 50 mäntyä. Eli hyvin kasvava sekakoivikko, joka on ensimmäisen harvennuksen jälkeen lähes puhdas, tukkia tuottava rauduskoivikko.
Merkittävä hirvivaara toki muuttaa asetelmia.raivuri 9.12.2015, 17:50Jos tämä tehdään reilusti, selkeästi ja ennenkaikkea AVOIMESTI, niin onhan tämä metsiään hoitaville positiivinen tapa. Jos homma toimii hyvien leimikoiden osalla niin muidenkin firmojen lähdettävä hommaan mukaan etteivät joudu jämiä korjailemaan. Toivottavasti sopimusta tehdessä on jonkinlainen kohtuu kapea hintahaitari tiedossa, eihän muuten uskalla sopimusta tehdä ainakaan näin alkuun…
raivuri 9.12.2015, 17:38Ja Kemijärvelläkin näyttäisi homma etenevän.
Jos Kuopion tehdas toteutuu, niin se on mhy:lle valtava mahdollisuus ottaa uutta roolia. Nimittäin mhy olisi täysin valmiina oleva hankintaorganisaatio. Riskejäkin asiassa on; sujuuko yhteistyö isojen kanssa tulevaisuudessa?
raivuri 9.12.2015, 17:33En ole niihin ainakaan uskaltanut luottaa jo ihan lahovaaran vuoksi. Poikkeuksena selkeät taimiryhmät, jonka voi jättää aukon reunalle, ojien reunat ja selkeät myrskyissä syntyneet taimettuneet pienaukot. Noissakin kannattaa kuskille antaa tiukka ohjeistus, että kaataa kuuset taimiryhmästä poispäin, koska muuten ainakin laiskempi kaveri ei sitä tee
raivuri 3.12.2015, 22:17Tuo tuottovertailu nyt on vähän epämääräinen ja tarkoitushakuinen kun ei tiedetä mitä vertaillaan. Jos verrataan kaikkiin metsänomistajiin niin totta kai se tuotto on korkeampi kun joukosta löytyy myös passiivisia. Tällä palstalla kirjoittavien näkökulmasta vertailu tulisi tehdä jo muutenkin metsiään hoitavien kesken. Toisaalta tilanne on eri jos ajatellaan tyypillistä ”täyshoidon” asiakasta, jonka metsissä ilman palveluita touhuttaisiin hyvin vähän tai ei ollenkaan.
raivuri 3.12.2015, 20:47Hieno homma!
Suurta myyntimäärää pitääkin palkita nykyistä voimakkaammin, koska isojen yksikköjen hankintakustannukset firmalle ovat reilusti pienemmät. Suuruuden tuomat mittakaavahyödyt ovat kiistattomat. Siirtymä kohti yrittäjämäistä metsätaloutta on käynnissä. Maatalouden puolella muutos on jo pääosin tapahtunut. Harrastuksena metsän omistaminen on ok ja hieno juttu, mutta harrastelijoilla ei ole mitään varaa valittaa jos suurtilallisia/ yrittäjiä palkitaan. Tällä hetkellähän pienten tilojen pikkuleimikkojen korkeemmat hankinta ja logistiikkakustannukset on leivottu puun hintaan sisään. Siis suurten leimikoiden myyjät tukevat tällä hetkellä pieniä leimikoita ”keskimääräisellä” puun hinnallaraivuri 3.12.2015, 15:58Kyllä metsä kasvaa!!
Näistä keskusteluista jää välillä hieman epäuskoinen ja toisaalta pettynyt maku ;))Itse kun olen pitänyt 600-700 motin kuusikkoja huippuhyvinä, mutta täällä kerrotaan, että kunhan omistat OMT-pohjaa ja istutat sinne kuusta tai mäntyä ja hoidat alusta alkaen niin puuta löytyy tuhat ellei peräti 1500 kuutiota. Joku koeala saattaakin löytyä, mutta tuskin niitä ihan hirveästi riittää
raivuri 2.12.2015, 22:50Suomen lakkotaso reilusti päälle sataa lakkoa vuodessa. Muissa pohjoismaissa 10-30. Ja vielä ihmetellään miksei ole investointeja…
Ja sitten on vielä tarinan paha poika AKT, joka uhkailee kiristää ja valittaa. AKT tietää merkityksensä Suomelle ja käyttää sitä törkeästi hyväksi tilanteessa, jossa kaikkien tulisi yrittää löytää keinoja maan talouteen yhdessä.
raivuri 2.12.2015, 22:38Haluatko avata meille muillekin että missä tuollaiseen metsään pääsee?