Käyttäjän raivuri kirjoittamat vastaukset
-
Nyt kun täälä on tapana haukkua toisten lukemisen ymmärtämistä niin pitäähän se itsekkin kokeilla. Jesse luitko edes viestiä johon vastasit?
epätasainen puusto=epätasaisen kokoinen puusto
OK.raivuri 3.2.2014, 18:14Siinä edellä tuli nämä ongelmat, joita meidän äänestämät poliitikot ovat hyväksyneet. Mutta onhan näitä hyviäkin. Vakaa yhteiskunta, hyvää havupuuta, koulutettua väkeä, ei luontokatastrofeja, yms…
”Valkeakoski, Kemijärvi tai Kaskinen vois olla hyvä paikka uudelle sellutehtaalle, alueilta vois löytyä vielä osaavaa työvoimaa.”
Valkeakoskella tota on jo vähän kuulemma mietitty. Se vaan on, että riittääkö raaka-aine? Yli puolet on Häme-Uusimaan alueella jo käytössä. Energiakäyttö varmaan tulee kasvamaan. Kaikkia metsänomistajia ei kuitenkaan saada kaupoille. Hakkuusäästöjä on, mutta niiden varaan ei tehdasta kannata rakentaa.
raivuri 3.2.2014, 15:57No jos työajalla ei ole merkitystä niin sitten työtapa on aivan sama. Voihan sen tehdä vaikka puutarhasaksilla. Monilla vain on niin monta hehtaaria hoidettavana, että se on tehtävä kaavaa tehokkaasti. Muuten ei aika itsellä riitä mihinkään muuhun ja joutuu palkkaamaan työvoimaa. Metsätalouden loistava kannattavuus omalla kohdalla ainakin nojaa pieniin kuluihin ja omaan työhön.
raivuri 3.2.2014, 15:19Puuta myydään tällä hetkellä niin kovalla tasaisella syötöllä, että ostaja katsoo voivansa hieman tiukentaa ehtoja. Pitkään jatkunut ensiharvennusten ja taimikonhoitojen laiminlyönti pitää huolen kuidun riittävyydestä tässä maassa. Ostajaa ei haittaa vaikka joku kalikka jäisikin metsään. Onneksi hyvin hoidetuissa metsissä ennakkoraivuun tarve ei oo kovin korkealla.
raivuri 3.2.2014, 14:47Kyllä luetun ymmärtäminen pitäisi ihan hyvin onnistua. Aikaisemmin ei ole mitään ongelmaa ollut. Sille en voi mitään jos joku ei vastausta ymmärrä.
2 metrin reikä on hyvä, eikä aiheuta ongelmia, mutta aikaa niiden tekeminen vie tuhottomasti. Samaan aikaan lakaisee kaiken alas.
Yksinkertaisia laskuja, joita taloustoiminta vaatii. Joiltain ne eivät onnistu. Valitettavaa on, että heitä löytyy jopa valtakunnan kärkipaikoilta.
1ha=10 000 m2
Hehtaarille 2000 tainta. Yhden taimen saamaksi pinta-alaksi tulee 5 m2.
Teet taimelle 2 metrin reiän. Sen pinta-ala on 3,14 m2. Perkaat siis 3,14×2000=6280 m2. Perkaamatta jää siis vain 3720 m2. Tuosta alasta jää vielä pois puuta kasvamattomat pienet alueet, muut heinikot, mahdolliset kiviset paikat. Jos jätät luonnon taimia niin tilanne muuttuu lisää.Käytännössä siis perkaat 0,6-0,7 ha. Perkaamatta puuta kasvavista paikoista jää siis vain 0,4-0,2 ha. 2 aarin täydellinen perkaus raivaussahalla vie tunnin tai kaksi.
Voihan tuotakin reikäperkaukseksi kutsua, mutta itse nimittäisin ennemminkin huolimattomaksi taimikonhoidoksi.
raivuri 3.2.2014, 13:34En usko, että valtio loppujen lopuksi hirveästi jää kemerassa tappiolle. Se on melko hyvä investointi. Kreikkarahatkin olisi hyvin voitu sijoittaa omaan maahan tuottamaan.
Joku kyseenalaisti tutkimusta täällä. Väitti vielä, että puunkasvua tutkii 1000 tutkijaa. No ei kai kuitenkaan. Puunkasvua ei tarvitse enää hirveästi toistaiseksi tutkia, muuta kuin olemassa olevilla tutkimuksilla. Sen sijaan tuotekehitystä ja uusia innovaatioita tarvitaan lisää. Niillä Suomeen saadaan uutta työtä ja teollisuutta. Puun kemikaalisista ominaisuuksista varmasti löytyy vielä paljon uutta.
raivuri 3.2.2014, 13:20”Kyllä se taimikko oli yli 3m, kahden viimeisen vuoden kasvu jotaini1.2 m viime kesän kasvu noin 60cm, olisi ehkä jo keväällä kannattanut harventaa niiin kasvu olisi saattanut olla 65cm.
Niitä pidempiä koivuja oli vajaa 50 kpl, muita ehkä viisikertaa enempi kuin jääviä taimia eli n. 13000kpl hehtaarilla. Vois hanse parempikin olla, mutta tuollainen 60cm pituuskasvu riittää meikäläiselle.
Työssä meni aikaa, pari päivää, kun ei ollut kiirettä. Tuollaista etelään viettävää rinnettä ei mitään huppurehevää, mutta hyvin saa auringonvaloa.
Lukuni ovat arvioita, enkä ota niistä juridista vastuuta.”Juuh. Aloitetaanpa tästä. Miten hehtaarilla voi olla vain 50 pidempää koivua, jos sinne mennään reikäperkaamaan 10v? Jos sinulla on noin 13000 kpl/ha niin ei se kyllä juuri kasva. Ja muutenkin hoidettu viljelykuusikko kasvaa kevyesti vajaan metrin vuodessa. Otat siis mieluummin 3 metrin taimikon kaksinkertaisella työllä verrattuna 5-6 metriin. Lisäksi saat vielä pelätä lumituhoja.
raivuri 2.2.2014, 21:25”Ymmärrän jotain taimikon hoidosta, kuusen taimikoiille riittää reikäperkaus, se on kemerakelpoinen jo n.10v iässä mitäs ongelmaa tuossa on toimia lainmukaisesti. Tietenkin jos haluaa tehdä yhteismetsälle ilmaista työtä kukaan ei kiellä.
Osakkaana en kuitenkaan tuota hyväksyisi, onko talkootyönä edes laillista, kuka vastaa työtapaturmista.”Tämä ei nyt mitenkään kemeraan liity, mutta jatketaan jauhamista. Tämän kommentin jälkeen katosi viimeinenkin uskottavuutesi(jos sitä vielä oli).
Reikäperkaus tarkoittaa puuston poistamista noin metrin säteeltä taimista. Reikäperattu kuusi on 10v noin 2,5 metriä. Ympäröivä etukasvuinen lehtipuusto vähintään 5 metriä. Laitapa lukijoiden kuviin esimerkki näin onnistuneesta, laadukkaasta kuusen taimikosta ja arvioidut työtunnit. Itse voin laittaa oman epäonnistuneen kohteen, jos laitat omasi.
raivuri 1.2.2014, 22:17Isommassa kuljetuskalustossa piilee pieni ongelma. Tulee varmasti hidastamaan investointeja. Miten se saadaan kääntymään metsätiellä, kun nykyinenkin on hankalaa? Tai miten huonontuva tieverkko kestää nuo rekat?
raivuri 30.1.2014, 13:16Selventäisikö joku minulle mikä on tämä useasti esiintyvä ”holhousmetsätalous”. Itselleni ei ole ainakaan kukaan mitään ohjeita antanut ellen niitä ole pyytänyt tai etsinyt. Lähes mitä tahansa puitakin voi ja on voinut metsässä kasvattaa.
Ja jos tarkoitatte harvakseltaan tulevia ”muista hoitaa taimikkosi” juttuja niin aika lievää holhousta on. Tuleehan pankeiltakin mainosta omaisuuden hoidosta ja sijoittamisesta.