Käyttäjän raivuri kirjoittamat vastaukset
-
Niin se on kanssa mielestäni hienoa. Ne yksittäiset turhaan jätetyt pystyssä pysyneet männyt joutaa hyvin pois ensiharvennuskuvioilta, koska jos eivät satu kaatumaan niin lahopuuta niistä ei tule vielä kymmeniin vuosiin. Olen oman osani lahopuun tuotosta jo kuitannut myrskytuhoilla sekä kaatuneilla siemen ja jättöpuilla. Järeät lehtipuut saavat jäädä, koska niistä oikeasti on pulaa. Luonnonsuojelijoiden hokema mantra vanhan havumetsän uhanalaisuudesta on osaksi myytti.
raivuri 14.12.2014, 14:19Itsellä ei pystykauppoja ole tiedossa kun jo kevään alueellisesti merkittävän hintapiikin aikaan lykättiin periaatteessa muutaman vuoden uudistuspinta-ala nurin. Voi kylläkin olla että kuusikkojen kanssa joudutaan aikaistamaan.
Mutta koivukuitu tuntuu kelpaavan. Itsellä 300 m3 erä hankintana myyty tämän ketjun korkeimpia vastaavalla hinnalla. Pieniä ensiharvennuskuvioita, yksi ostopalstan surkeaan tilaan päästetty kuusentaimikko ja pellon reunoja siivoillaan m.sahalla ja traktorimotolla talven kuluksi. Ylispuista ja jättöpuista koostuva parin kymmenen motin erä mäntytukkia kelpasi myös hyvin. Sen sijaan samalla tuleva kuusikuitu ostettiin pitkin hampain alle kolmenkympin hintaan. Onneksi sitä ei ole paljoa.
raivuri 12.12.2014, 22:19Periaatteessa työt on suunniteltu niin, ettei muutaman päivän viivästykset haittaa. Siltikin yleensä sadepäivinä käyn puolikkaan päivän tekemässä. Kai se on aktiiviurheilu ajoilta jäänyt halu kiusata ja haastaa itseänsä. En kylläkään raivaa sitten kun kunnon talvi tulee.
raivuri 8.12.2014, 22:08Tähän pitäisi toki pyrkiä. Itse tulen kuitenkin jatkamaan kahdella harvennuksella pahimpia tuulipaikkoja ja lahokuusikoita lukuunottamatta. Siihen löytyy muutamia syitä.
Ensinnäkin tiloilla on niin paljon yli 60 vuotta vanhoja metsiköitä, että aukkohehtaareiden tuoma hoitotyö yms. olisi kerralla liian suuri.
Toiseksi rehevillä pohjilla saadaan todella hyvä hyöty irti harvennuksista kasvattamalla koivutukkia seassa.
Kolmanneksi aikamoista nuolentaa vaatisi esim. omissa OMT-kuusikoissa taimikonhoito, jotta yhdellä selvittäisiin. Joissakin paikoin jopa 3 kertaa. Nykyään pyrinkin työmäärän vuoksi soveltuvissa rehevissä kohteissa uudistamaan koivulle. Mutta mahdollisilla ostotiloilla ja omilla hirvilaitumilla ei kuuset lopu.
Neljänneksi tämän hetkinen vaihtoehtoisten sijoitusten heikko tuotto ja epävarmuus kannustavat puumäärän lisäämiseen metsässä. Tällä hetkellä järkevintä sijoittamista on kasvattaa hyväkuntoisten hoidettujen talousmetsien tilavuutta.raivuri 1.12.2014, 15:37Tuossa jo joku esittikin olennaisen kysymyksen. Jos tukkia tarjottaneen tälläkin hetkellä enemmän kuin teollisuus tarvitsee, niin miksi maksaa siitä enemmän. Sehän olisi firmalta aivan typerää toimintaa maksaa raaka-aineesta enemmän kuin sen saaminen edellyttää. Ostatteko itse bensaa kalliimmalla mitä tien toisella puolella vieressä myydään?
Lahtosen ja monen muun joka itkee korkeampaa puun hintaa Suomeen kannattaisi hieman kerrata markkinatalouden peruselementtejä ja lakeja. Jotta jonkin puulajin tai puutavaralajin hinta nousisi, pitäisi joko sen tarjonnan pienentyä tai kysynnän kasvaa. Jos näin ei tapahdu, niin ollaan onnellisia edes nykytasosta
raivuri 30.11.2014, 07:49Maa- ja Metsätieteiden maisteri, Metsien hoito ja metsäekonomia. Töitä saisi alalta vaikka kuinka hyvin tässä tilanteessa, entisestä työpaikasta, jossa toimin puunhankintaesimiehenä, on kyselty takaisi ja kunnasta kyseltiin josko hakisin metsänkäyttö päällikön paikkaa edellisen jäädessä eläkkeelle.
Nautin kuitenkin tästä vapaudesta minkä 100 ha peltoa ja lähes 250 metsä hehtaaria Etelä-Suomen parhailla kasvupaikoilla tarjoavat.Kyllä sillä koulutuksella näyttäisi olevan suurikin merkitys tekstin luettavuuteen ja lukemisenymmärtämiseen tällä palstalla. Selvimmin tämän huomaa noita joidenkin nimeltämainitsemattomien ”metsureiden” mongerruksia lukiessa
raivuri 26.11.2014, 12:00Jos jätettäisiin ne hirvet pois joka ketjusta, kun ei niillä niin merkittävästi tämänkään asian kannalta ole merkitystä. Katsoppas kun on tapana edes suunnilleen jotenkin pysyä tietyssä aloittajan valitsemassa aiheessa!
raivuri 25.11.2014, 19:57Tällainen toiminta on toki erittäin valitettavaa, mutta onneksi kuitenkin niin marginaalista koko metsänhoidon mittakaavassa että älkää edes yrittäkö rakennella tästä mitään suurta uhkakuvaa. Mielestäni jokainen saa tehdä metsälleen mitä haluaa kunhan uudistaminen hoidetaan lain vaatimalla tavalla. Mitä se teitä pitäisi haitata jos joku menettää arvokasvun? Sehän ainakin periaatteessa tarkoittaa meidän muiden puille parempaa kysyntää
raivuri 24.11.2014, 17:00Yhtiön tavoite on tuottaa voittoa. Kartellikorvaukset eivät tulisi laskemaan firmojen voittoja ja osinkoja. Sitä en tiedä mistä se raha tulisi JOS korvaukset määrättäisiin maksettavaksi. Todennäköisesti kantorahatulojen alenemisesta ja toinen osa vedetään työntekijöiden selkänahasta jollakin keinolla. Toivottavasti se ei ainakaan investointeihin vaikuta.
Valitettava totuus, mitä jotkut eivät oikein kestä kuulla, on että nämä suuryhtiöt eivät tarvitse Suomea vaan Suomi tarvitsee niitä.
raivuri 24.11.2014, 12:09Luulisin, että jos et aikaisemmin ole juurikaan metsätöitä tehnyt, niin ennakkoraivauksessakin on jo suuri urakka. Aloitat tekemällä sen, jolloin edellytykset konetyöhönkin tulee paremmiksi, saat itse hieman käsitystä ja yleiskuvaa metsästäsi ja omakin hakkuutyösi helpottuu.
Jonkun verran olen harvennuksia tehnyt menetelmällä: hakkuu sahalla ja ajo veljen firman koneella. Se on melko rankkaa touhua ja aikaa kyllä kuluu alkuun. Niistä ajourista kannattaa aloitella niinkuin täällä on neuvottu.
Nyt ostin (erittäin halvalla) veljen firman vanhan traktorimoton, jolla olen jo hieman pellonreunoja siivoillut ja kokeillut vähän ensiharvennustakin tehdä. Jo tuon koneen kanssa huomaa kuinka hidasta sahan kanssa on vaikka ei mikään kunnon moto olekaan.Sanoisin, että ei kannata tuo urakka muutakuin että ei tarvitse salilla käydä.