Käyttäjän Raivaaja kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 281 - 290 (kaikkiaan 315)
  • Raivaaja

    Taneli,
    voi olla että muistan väärin. Välttämättä ei ole mitään tekemistä uuden metsälain kanssa. Saattaa olla että sekoitan nämä. Satuu vaan samaan aikaan.Oli syy mikä tahansa niin tarkastukset vähenisi. Resurssipula?

    Raivaaja

    Paperilla ja pykälissä kaikki on hienoa ja kaunista mutta käytännössä kaikki taimikot jotka ikänsä ja pituutensa suhteen täyttävät kriteerit saa Kemera-tukea. Meillä päin erityisen vaikeissa kohteissa on oltu tarkempia. Olisiko joka sadas taimikko joka tarkistetaan.En mene tuosta takuuseen. Muistan lukeneeni jostain että uuden metsälain myötä nämä tarkistukset vähentyisi ja luku olisi tuo joka sadas. Voi olla että muistan väärin.

    Raivaaja

    Miksi siihen ei myöhemmin saisi Kemera-tukea? Tietysti jos tukivastaisena et hae niin silloinhan asia ok.
    Olisikohan ollut viime vuosi jokin teemavuosi varhaisperkauksissa. Melkeimpä suuri osa raivauksista oli varhaisperkauksia. Täysin normaalista poikkeava vuosi.

    Raivaaja

    Nyt kun tarkemmin ajattelen niin ei niitä laskuja taida jatkuvasti tulla. 🙂 Tulisko kerran 10 vuodessa riippuen tietenkin tilan koosta.

    Raivaaja

    Mitä noiden metsäneuvojien juttuja olen kuullut niin yleistäen maanviljelijät ovat aktiivisimpia omien metsiensä hoidossa. Eivät välttämättä tee itse vaan myös työllistävät metsureita.
    Kun työmaakarttoissa olevia metsänomistajien osoitteita olen katsonut niin suurin osa alkaa olla kaupunkilaisia. Kaukana jossain satojen kilometrien päässä. Ei mitään suhdetta metsään. Ja jos sieltä metsäpalstalta alkaa tulla vain laskuja ja seuraava isompi tilipäivä on joskus 20 vuoden päästä niin moni alka kyseenalaistamaan omaisuudenhoidon kustannuksia.

    Raivaaja

    Niin kuin edellä sanoin niin Kemera-tuen lakkauttamisesta kärsii ns. suorittava porras. Metsänomistaja tuskin huomaa tapahtunutta. Voivat vaan olla tyytyväisiä kun MHY:n metsäneuvojat ei enää kiusaa taimikonhoitotarjouksillaan 🙂 Tarjouksista tulisi niin kalliita etteivät enää kehtaa edes ottaa yhteyttä. Akiiviset metsänomistajat hoitaisivat metsiään vanhaan malliin. Saamatta jääneet muutamat sataset ei juuri painaisi. Osaa metsäomistajia ei voisi vähempää kiinnostaa oman metsän hoito. Aukot on hakattu ja sama mitä niille taimikoilla tapahtuu. Ruikuttamaan jäisivät metsurit ja osa koneyrittäjistä. Heitä tämä koskisi.

    Raivaaja

    Juuri raivasin 6,6ha taimikkoa johon sain Kemera-tukea 736 euroa. Ja tuosta verot pois. Taimikot olisi raivattu muutenkin eikä tuolla itse metsiään hoitavalle ole suurta merkitystä.
    Luulisi tuolla kuitenkin olevan suuri työllistävä merkitys ja taitaisi monelta metsurilta ja konemieheltä lähteä työ alta jos tuki lopetettaisiin. Itse ajattelen Kemera-tukea enemmän juuri työllisyyden kannalta kuin metsänomistajien tukemisena. Onko se sitten hintansa väärti, en tiedä. Minulta ainakin lähtisi työ alta jos tuki lopetettaisiin. 🙂
    Ainakin raivaustaksaan tulisi niin kova paine alaspäin että tehkööt nälkäpalkalla muut. Minä yrittäisin keksiä muuta tekemistä.

    Raivaaja

    MHY:llä minäkin töissä ja tuntilaisena päiväpalkka jossain 90 euron paikkeilla. Tarkkaan en muista. Onneksi vuodessa ei ole kuin muutama päivä tuolla taksalla töitä.
    Istutustyössä viime kesänä taksa oli 8,7 senttiä/taimi. Minulla tapana ollut istuttaa 2000 tainta per päivä joten kuukausipalkka pyörii jossain 3500 euron paikkeilla. Tahtoo vaan nämä istutustyöt pikkuhiljaa vähenevän kun aukot pienenee ja muutenkin hehtaareja vähemmän.
    Raivaustyössä meillä keskitaksa taimikoissa 190€ hehtaari. Tuossa pitää jo hehtaari sahata päivässä että pääsisi kunnon palkoille.
    Erityisen vaikeat sitten erikseen, mutta niissäkin taksa jää alle 300€ joten 0,6-07 ha per päivä pitää raivata näissä tapauksissa.

    Raivaaja

    Minä itse aina odotan näitä joulu-huhtikuun lomautuksia. 🙂 Ai että tekee kutaa kun aamulla ei tarvitsekaan lähteä pimeään ja kylmään metsään. Kääntää vaan kylkeä sängyn pohjalla. Maaliskuun jälkeen sitä alkaa jo virtaa täynnä olevana maata kuopimaan että josko tässä pääsis taas urakoimaan.
    Ja hyville palkoille olen päässyt. Tosin meillä on nykyisin aika tiukat taksarajat. Käytännössä samoilla urakkataksoilla mennään mitä 10 vuotta siten. Eli taksat tiukentuneet selvästi. Työpäivän jälkeen on sen verran väsynyttä miestä ettei virtaa tahdo muuhun enää riittää. Mutta en valita. Koulunpenkille aina voi mennä jos siltä tuntuu.

    Raivaaja

    Dimexin sadeavohaalarit ovat olleet käytössä vuosikausia. Parhaat mitä itsellä on ollut. Kyllä sitä omasta hikoilusta kastuu, mutta se on pientä verrattuna siihen että olisi ilman tätä sadevarustetta. Tuo näyttää olevan uusi versio tästä avohaalarista. Itsellä kokemusta vanhemmasta versiosta (867) mutta ei tuo varmaankaan huonompaan suuntaan ole mennyt. Meillä nämä dimexin varusteet tulee ilmaiseksi työnantajan puolesta.

Esillä 10 vastausta, 281 - 290 (kaikkiaan 315)