Käyttäjän Raivaaja kirjoittamat vastaukset
-
Minun isäni osti suoraan taimitarhallta taimet. Asennevamma kun oli MHY:tää kohtaan. Ei edes kysynyt MHY:ltä hintoja. Lopulta selvisi että maksoi lähes tuplasti taimista verrattuna MHY:n hintoihin. Nämä osta suoraan taimitarhalta neuvot on puhdasta hölynpölyä. Jos haluaa MHY inhossaan maksaa taimista ruhtinaallisesti enemmän niin sitten mikäpäs siinä. Omiapahan ovat rahanne.
Mitä tulee MHY:n istutuskustannuksiin niin viime kesänä taksa meillä istuttajilla oli 9,2 centtiä per taimi. Siihen kulut päälle. Jotkut yrittäjämetsurit puhui täällä että heillä taksa 18 centtiä plus ALV. kyllä ne kustannukset ainakin meidän yhdistyksessä alemmat on.Raivaaja 18.3.2015, 17:37Minulla on aukkohakkuita lähivuosina ja meilläpäin MHY:n kautta saa selvästi hallvimmat taimet. Yhden tuttavan metsiä hoitaa UPM ja heidän kautta taimet maksaa yli 10 centtiä enemmän kuin MHY:llä. 200 euroa hehtaarille kustannusero pelkästään taimissa niin onhan tuokin jotain.
Raivaaja 18.3.2015, 13:01Möin vähän yli 300 kiintoa kuitupuuta ja hakkasin omalla motolla. Kahdessa erässä hakattiin. Mittausmenetelmäksi sovittiin Kuormainvaaka. Ensin ajoivat 100 kiintoa, ero motomittaan -3% ja sitten loput, ero edelleen -3%. Moto kalibroitu ja pitäisi olla tarkka. Noin 10 kiintoa tuli minun tappioksi ero motomitan ja kuormainvaa’an välillä. Ei mitään maata mullisttavaa. Käytännössä kuitu meni euron halvemmalla mitä paperiin oli merkattu jos motomitta oli oikeassa. Näitä on mielenkiintoista verrata kun siihen on mahdollisuus.
Raivaaja 12.3.2015, 12:22Jos olisit tehnyt kaikki ne viisi kiintoa tukkia kuiduksi niin lähelle sata euroa häviäisit. Ei usko että noilla kiinnoilla kovin paljoa tukkia jäänyt tekemättä vaikka minimipituus on tuota luokkaa. Rahallisesti korkeintaan kympeistä puhutaan.
Raivaaja 4.1.2015, 07:39Stora meillä päin näyttää käyttävän rekoissa olevaa kuormainvaakaa hankintakauppojen kuitupuun mittaukseen. Ensimmäisessä erässä minkä ajoivat ero omaan moton mittaukseen oli 2% luokkaa minun tappioksi.
Raivaaja 29.12.2014, 21:00Kun työkseen raivaa niin pakkasrajana olen pitänyt -25 astetta. Monet on töissä kovemmillakin pakkasilla mutta itse olen pitänyt tuota rajana. Ei mitään ongelmaa, sahat on pelanneet ja vaatteet pysyy kuivina. Pekkasia pidetään sitten kovemmilla pakkasilla ja toivotaan että kylmät ilmat ei jatku pitkään. Muuten loppuu pekkaset. 🙂
Raivaaja 23.12.2014, 11:48Ja poistoina voi sitten vähentää koneen hankintahinnan verotuksessa.
Minulla edellä mainittu Sampo 1066 maksoi 60 tonnia (ALV0) ja nyt ensimmäisenä vuonna pystyn laittamaan vähennyksiin 15 tonnia. Tein pystykauppana aukkohakkuun ja hain verottajalta tätä kauppaa varten nollan prosentin muutosverokortin. Metsävähennystä ja poistoja oli sen verran että veron maksuun ei tarvetta. Joten yhtiö ei ottanut yhtään ennakkoveroa pystykaupasta.Raivaaja 22.12.2014, 16:47Minä ostin Sampo 1066 moton. Vuosimallia 2007. 9000 tuntia ajettu. Ihan omien metsien hoitoon, harrastusmielessä. Suoralla kaupalla näissä on aika paljon ilmaa hinnassa. Tästäkin lähti neljännes hinnasta pois kun kauppaa alettiin tekemään. Rahallisesti tässä ei ollut mitään järkeä mutta kun talvisin on aikaa niin onpahan nyt tekemistä. Ihan mukavaa vastapainoa raivaushommille ja ainakin tähän mennessä käy ja kukkuu hyvin.
Raivaaja 19.12.2014, 17:05Nuo ikälisät näyttää monia korpeavan kun porukalla samalla taksalla raivataan. 60+ vuotta saa jo 25% ikälisät. Nuori kaveri rinnalla saa neljänneksen pienempää palkkaa. Joku on joskus ehdotellut että toisten saamat ikälisät täytyy jakaa työporukan kesken. Minua ei ole haitannut, otetaan sitten ikälisät vastaan jos vielä kuusikymppisenä raivailen.
Raivaaja 19.12.2014, 12:46Reijo Lahtosen haastattelu löytyy Radio rockin podcasteista. Tänä aamuna tuli livenä kanavalta.