Käyttäjän Raimo kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 82)
  • Raimo

    Myyrät tykkää tammentaimistakin! No -toivotaan, ettei tuu myyrähuippua lähivuosina.
    2) Itse keräsin pari v sitten syksyllä ison tammen alta pari kg terhoja. Kuokin niitä huvikseni uuden r-koivu- taimikkoni sekaan ja näyttää nousevan muutamia tammiakin nyt koivujen tueksi. Ellei jänikset tai myyrät noita harvenna, niin itse sitten raivurilla muutaman v kuluttua.

    Raimo

    Eikös tuota visaa ostajat osta kilohinnalla? Eli voinee jättää koko kuivatusprosessin ostajankin kontolle.

    Raimo

    60-luvulla isäni istutti pellolle, vanhalle lehmälaitumelle oppineitten metsäherrojen painostuksesta männyntaimet. Voi kauhistus millaista oksaista räkämäntyä siellä nyt! Jos maapohja on kovin rehevä, ei se ole männyn paikka!

    Raimo

    Ei kuusta ainakaan lainkaan, jos tyvilahoa ja kirjanpainajakuoriaisiakin ollut! Ihmetyttää tuo kirjanpainaja, jos maapohja ei ole kuiva. Kirjanpainajista oma kokemus: tuhosivat Nurmijärven metsistämme liki kaikki kuuset alueilta, jotka kalliopohjaisia tai muuten kuiviapohjaisia. Vanha kuusikko noin 1 ha:n alueella ei oo moksiskaan, kun maapohja sen alla on paksua humusta/soraa/savea. Mitä nyt onkaan ennen syvyyksistä löytyvää peruskalliota. Selvästkään joku 1-2 m kerros kallion päällä maata ei riitä kasvualustaksi kuuselle. Kuiva kesä heikentää puun ja kuoriainen iskee. Kun aloittajan lohko on rehevä, onhan siinä vaikka mitä vaihtoehtoja. Laittaisin vaikka douglaskuusta, koivua, haapaa, lehtikuusta, tammea…

    Raimo

    Käytättekö vihdaksina muutakin kuin koivunoksia? Pari suopursunoksaa seassa vasta hyvät aromit antaa!

    Raimo

    Timpalle latvojen häviämisestä;
    mun mäntytaimikossani joku myyräpopulaatio kiipes ja söi muutama talvi sitten latvat jopa 4 m korkeista taimista. Vain se mehukas latvapiippa kelpas. Vettä sais kyllä nyt jo sataa!!!

    Raimo

    Luin Hannu Jauhiaisen Metsäverokirjasta 2013 sivulta 70 kohdasta Koneiden myynti seuraavaa:
    ” Arvonlisäverosäädösten mukaan myös alv velvollisen käyttöön verottomana ostettu kone tai laite muuttuu verolliseksi, kun se myydään. Käytäntö on tässä suhteessa kirjava.”

    Näyttää olevan aika sekava asia tuonkin perusteella, kuten aloittajakin toteaa.

    Raimo

    Vaihtohinnan laskussahan tuo alv näkynee. Eli 20t-10t = 10.000 euroa tulis olemaan 0-verollinen laskusi. Alv 24% kun lasketaan laskun loppusummasta, niin alakoulun matikallani määräytynee yhtälö nyt näin: x-24/100 x = 10.000 euroa.
    Tuossa x:llä merkkasin laskun alv-verollista loppusummaa. Taitaa tulla tulokseksi tuosta 13.157,89 euroa. (meniköhän oikein?)
    Jos traktori pelkästään metsäkäytössä, niin ymmärtääkseni saat koko alv:n osuuden ensi vuoden alun alv-veroilmoituksessa kerralla vähentää ja valtiolta takaisin. Siis 3.157,89 euroa tilillesi.

    Verokikkailukysymys edelliseenkin liittyen:
    jos myytkin vanhan traktorisi suoraan vaikka naapurille oletushintaan 11.000 euroa,
    maksat uudesta traktoristasi tietty täyden hinnan plus alv. Taas saat koko alv:n, tuossa tapauksessa 6.315 euroa takaisin valtiolta. Ilmeisestikin nyt voitat koko kaupparuljanssissa tasan 1.000 euroa.
    Tietty edellyttäen, että naapuri maksoi tuon tonnin enempi vanhasta rattoristasi kuin mitä kauppias hyvittää.

    Raimo

    No sopi sentään kuvapalstalle 😉 Nyt nähtävillä!

    Raimo

    Missähän se jättipuun kuvani viipyy? Laitoin sen ”lukijoiden kuviin” tyrkylle jo ainakin vuorokausi sitten.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 82)