Käyttäjän R.Ranta kirjoittamat vastaukset
-
Sähköä tarvitaan ja jotenkin se on tuotettava. Täysin haittattomia tapoja ei taida olla olemassa.
Minustakin on selvää, että mopo pääsi tv asioissa karkaamaan, eikä se ole ollut kenenkään hallinnassa. Näin ilmeisesti yleensäkin käy uusien asioiden kanssa. Huomattavasti parempaa suunnitelmallisuutta olisi yhteiskunnankin taholta kaivattu. Regulaatiotakin tarvitaan, sillä muten markkinat karkaa hallitsemattomasti käsistä.
Maan vuokraajat ovat oleet aivan pihalla myös vuokrasopimuksien kanssa. Sopimusten kirjo on todella laaja. Maanomistajioen iso ongelma on, että heillä ei ole kunnollista etujärjestöä ja porukka on hajalla kuin varpusparvi. Mielipiteet ovat kaikkea maan ja taivaan väliltä. Sopimuksia tehtäessä osapuolet tietysti ajavat omaa etuaan ja jos toisen osapuolen ymmärrys on pyöreä nolla, niin lopputulos lienee selviö.
Tuulivoimayhtiölle on yhdentekevää, mistä ne sen vuokran maksavat. Se on tuulipuiston maanomistajien asia sopia kuinka vuokratulo jakautuu myllynpaikoille, ympäröiväälle alueelle, siirtolinjoille valtakunnanverkkoon jne. Samoin se, miten esim. purkukustannukset sopimuksessa huomioidaan.
Tuuli- ja aurinkovoimaa vastustetaan mitä erilaisimmista syistä. Yhteinen nimittäjä on kuitenkin lähes poikkeiksetta kateus. Ne jotka saavat siitä tuloa kannatavat ja mopen osille jäävät vastustavat henkeen ja vereen mitä kummallisimmista syistä.
Sähköä ilmeisesti tarvitaan tulevaisuudessa mitä moninaisimpiin tarkoituksiin, joten todennäköisesti ainakin käyttökohteet lisääntyvät.
Kysyntä ja tarjonta yleensä säätelee hintoja, joten se on kyllä aika haasteellinen tulkinta, että tuotannon lisäys nostaa hintaa.
Miksi ihmeessä palvelit tuollaista työnantajaa Nostokoukku, kun siitä seurasi tuollainen katkeruus. Tämähän on vapaa maa ja saa itse vapaasti päättää mihin aikansa käyttää.
Jos ei ole tyytytväinen, niin eikö enne kaikkea olisi syytä hakean omista tekemisistä.
Jos rahaa sirtää taskusta toiseen, niin se ei siitä vähene. Jos annat rahat ulos, niin ne vähenevät. Meidän ongelmamme on, että me velkaannumme ulkomaille
Aivan ilmeisesti hiilivarastoa joudutaan lisäämään metsiin tavalla tai toisella, jolla nähtävästi lyhyellä aikavälillä voi olla vaikutusta puun tarjontaan. Metsänomistajalle ylitarjonta laskee hintaa ja niukkuus puolestaan nostaa sitä, kuten olemme viime aikoina huomanneet.
En ole koskaan oikein ymmärtänyt millä tuolilla MTK metsäasioissa istuu. Et voi palvella kahta herraa. Jos toiselle kumartaa, niin pyllistää toiselle. MTK esim. metsälain uudistamisessa ei milään tavalla ollut aktiivinen ajamaan metsänomistajan valinnanvapautta. MTK:n oman edun vuoksi luulisi olevan todella elintärkeää pyrkiä aidosti ajamaan kaikkien metsänomistajien asiaa. Pata vanhoillisuus ja vanhat periaatteet ovat tässä porukassa niin lujassa, että sukupolven täytyy vaihtua ennekiuin ymmärrys voi lisääntyä. Sama ongelma koskee myös vanhaa metsäamattilaisten kaarttia.
Ei kai nyt sentään energiapuun (risujen) ostajalle kannata tukkileimikkoa edes tarjota. Jos energiapuusavotasta tulee sitten muutama tukkimotti, niin niiden kerääminen on todella kallista. Voiteet maksavat enemmän kuin kintaat ja se pitää ymmärtää.
Minusta Laania hoiti kaupantekoa ilman mitään metsään.fi suostumustanikin erinomaisesti. Ostohenkilöitä on tietysti erilaisia, kuten on puun myyjiäkin. Minäkin olen lukuisien eri tahojen ostohenkilöiden kanssa toiminut ja Laanian kaveri oli aktiivisuudessa ja muutenkin aivan ehdotonta huippuluokkaa.
Itseäni häiritsee näissä keskusteluissa ehdottomat kannanotot siitä, kunka metsiä pitäisi hoitaa. Olosuhteet ja hyvin erilaisten metsänomistajien tavoitteet, kun ovat niin kovin erilaisia. Perintömetsäpalstan hoidossa varmaankin esim. tunnepuolikin näyttelee aivan erilaista roolia, kuin vaikka metsänhoitoa raakana taloudellisena liiketoimintana pitävä jne.
Olosuhteetkin ovat muuttuneet aivan radikaalisti sinä vajaan neljänkymenen vuoden aikana, mitä metsätalouden parissa taloudellisessa mielessä puuhastellut. Mihin metsätalous sitten menee esim. seuraavan viidenkymmene vuoden aikan on todella suuri arvoitus ja tämän päivän ratkaisut pitäisi osata tehdä oikein. Tämäkin aika on taas esim. kuitu- ja energiapuun suhteen aivan poikkeuksellinen.
Ennustaminen on vaikeaa ja varsinkin pitkälle tulevaisuuteen mahdotonta.
Eräs pikkuseikka metsistä kyseenollen tahtoo aina päästä unohtumaan. Niin on aina tahtonut olla metsistä lakejakin säädettäessä. Se, että ne ovat jonkun omaisuutta ja persustuslaissakin puhutaan jotakin omaisuudensuojasta. Minun puolesta suojeltakoon vaikka kaikki metsät, kunhan ne lunastetaan edes sunnilleen käypään hintaan, jos yhteiskunnalla on varaa siihen. Kysymys koskettaa ennen muuta maanomistajaa ja vasta välillisesti esim. puuta käyttävää teollisuutta. Eilisestäkin keskustelusta sai sen käsityksen, että ongelma koskettaa vain lähinnä metsäteollisuutta.
Onko kokoomuksestakin tulossa puhdas virkamiespuolue, jolle omaisuudensuoja ei merkitse enää mitään. Persuko on enää moisesta kiinnostunut, vai kuinka tämä on ymmärrettävissä? Mykkäsen hämmentävät kommentit johtavat vakavaan uudelleenarvioointiin.
Metsäomistajalle on aivan oleellisen tärkeää tietää, että kuinka ja missä metsätaloutta voidaan harjoittaa. Epätietoisuus on myrkkyä puuvarojen kasvattamispyrkimyksille ja innostukselle investoida puuntuottamiseen.
Olisi vakavan keskustelun paikka, että tiedämme kunka jatketaan.
Metsänhoitoon pitäisi panostaa ja hiilinieluja kasvattaa. Epätietoisuus siitä, missä metsätaloutta voi harjoittaa, lyö kovaa korvalle uskoa investoida puuntuottamiseen. Jos ja kun metsätalous on taloudellista toimintaa, niin investoitaessa tulisi tietää, mihin näissä kysymyksissä tällä menolla mennään seuraavan sadan vuoden aikana.
Onko meidän, ainakin omasta mielestämme mallikelpoinen metsänhoitomme tullut käännepisteeseen. Aletaan tukkia kaivettuja ojia, joka on ollut valtava kansallinen investointi. Luonto on täynnä uhanalaisia lajeja, kun riittävästi tutkitaan. Näille kaikille kun järjestetään suoja-alueet, niin mitä jää jäljelle?
Minä kun ukko olen niin lapsellinen, etten näistä asioiosta mitään ymmärrä, tein juuri laajan energiapuukaupan. Taimikonhoidossa vähän liian taajaksi jääneitä kohteita ja vähän vielä pientä normaaliin kuitupuuenskaan. Hinta karsittuna rankana jopa kuitupuuenskaa parempi ja pienirunkoisetkin pinoon.
Mukana kiljotiinikohdekin osakarsittuna rankana, jossa rehevällä maalla puuta niin paljon kun maahan mahtuu, kun taimikonhoito jäänyt ensihoitoon. Puuta syösää, tarkoitit tai et. Tässä kohteessa velat muuttuivat saatavikasi ja sehän passaa.
Olen lapsellisen tyytyväinen, kun rästikohteita tulee kuntoon (tietenkin ukon onnenkantamoisena, kuten koko metsätalouteni)
Em. syystä ajattelin kommentoida, että silloin on syytä takoa, kun rauta on kuumaa. Kohteista ei ole puutetta, kun metsiä liikkuessa aina tarkkailee.