Käyttäjän puutuomas kirjoittamat vastaukset
-
Paljon suurempi tauti riski on jaksollisen metsän kesä aikaiset raivuut kuin alikasvoksen säästeleminen jatkuvan kierron hakkuissa. Molempia oon tehnyt. Jos raivuut tehtäisiin oikeaan aikaan vuodesta, aika on todella lyhyt usein mutta ilmaston vaihtelua on paljon. Tosi asiassa koko se ajanjakso vuodesta kun lumi ei haittaa tekemistä, taimikon hoitoja tehdään minkä keretään. Huomatkaa ehdottomien jaksollisen kannattajien lahottaja sienten pelko, omakohtaista kokemusta täytyy olla asiasta ja paljon, mitä en epäile. Harsinta on eriasia mitä ammattitaitoisesti tehty jatkuvan kierron hakkuu. Siihen on turha verrata putkinäköisten jatkuvan kasvatuksen metsänhoito menetelmiä.
Ilmaston muutokseen havaintojeni mukaan vaikuttaa aurinko ja että pääsekö se paistamaan vai onko pilviä edessä. Ilmasto lämpenee heti kun pilvet väistyy. Tietääkö kukaan kuinka paljon auringon lämpö vaihtelee? En jaksa selvittää, mutta veikkaan että ei sekään aina samalla teholla lämmitä päivästä, vuodesta ja vuosituhannesta toiseen. Vai onko auringon lämmitysteho aina maailmanlaajuisesti vakio? Montako astetta auringon säteilyn vaihtelu vaikuttaa maapallon keskilämpötilojen vaihteluun, siitä en ole vielä yhtään tutkimusta nähnyt. Me suomalaisetkin maksetaan kehittyville maille kuten Kiinalle ja Saudiarabialle, hiilidioksidipäästöistämme ja turve urakoitsijoillemme tukea kaluston hävitykseen. Ilmastotoimia tehneet ovat nähneet että näin se maailma parhaiten pelastuu.
Minä nostan hattua kaikille peto pyytäjille. Myös kotkia ja kanahaukkoja joutaisi mielestäni lainsäätäjienkin mielestä ruveta metsästämään. Viimeisimmän syömäni teeren takavarikoin kanahaukalta, alkuviikosta. Myös perjantaina törmäsin samalla alueella kanahaukkaan, tällä kertaa sillä oli riekon syönti jo niin pitkällä että ajattelin olla sotkematta käsiäni.
Kenenkään ammattitason raivaajan ei pidä alle 20€/h palkkoihin suostua. Aivan aloittelevalle tämä 13-15€ sopii kyllä. Perus duunari saattaa jossain sopivan lämpimässä tehtaassa, yksinkertaisia töitä tekemällä myös ansaita tuon mutta hyvä palkka, eikä varsinkaan suotava ansiotaso tuo ei ole, mikäli meinaa talot rakentaa ja perheet perustaa niinkuin nyt jokainen terve ihminen meinaa. Miksuliinit, Metsuri motokuskit yms. on erikseen.
Entisvanhaan, vaikka muuten olikin kurjempaa monessa suhteessa niin työvaatteiden materiaalit oli mukavempia (puuvilla, pellava, villa/sarkavaatteet) mitä näiden nykyisien synteettisten kamppeitten.
Osta Makarovi metsä pois, jos kerran raivaus onnistuu ja paremmat ulkoilu harrasteet, kuten metsästys ja kalastus ei juuri sinun asuinpaikkakunnalla satu olemaan SE 1.juttu niin hoitelee sitten taimikoita. Mukavastihan siinäkin aika kuluu, kunhan ei elääkseen tarvi mitään näistä kolmesta tehdä. Sitten muuttuu todella raskaaksi, jos joutuisi.
650-675km, teltassa on ollut hyvä majailla. Toki jos hoitotöitä enempi tehtävä niin sitähän joutuu vuokraan asunnon siksi ajaksi.
Sehän on selvä että kaikki luonnon vesiin valuvat, ihmisen kaivamat, sala ja avo-ojat pitäisi kiireesti tukkia koko valtakunnan alueella sopivalla kiviaineksella, riittävän pitkältä matkalta jotta liikoja humus vesiä ei enään pääsisi vesistöjämme ja niissä asuvia kaloja pilaamaan. Oikotietä ei ole. Pieni ja halpa hanke siihen nähden mitä niiden kaivaminen on ollut. Virheet pitää myöntää ja korjata mitä korjattavissa on.
Se on ilmeisesti pelkkä tottumiskysymys. Minulla taasen huskulla sahaaminen rasittaa peukaloa kun olen tottunut sthilhin kahvoihin. Ammattilaiset sahaavat sillä sahalla mihin ovat tottuneet, eli pääasiassa sthilhillä.
Toki täällä on mistä ottaa, kevättalvella laskin autosta isoimmillaan n. tuhannen teeren parven. Eivät olleet kaikki aivan samassa paikassa vaan 2- 300 linnun parvia 2km matkalla koivuissa tien molemmin puolin. Osa myös pellolla tasaisesti levittäytyneenä vaikka eivät soineet eikä siellä mitään syömistäkään ollut. Puhuvat että venäjältä tulleet kun siellä ollut isoja metsäpaloja. Tiedä sitten mikä oikea syy.