On hyvä jos mhy.kin on alkanut toimimaan normaalin markkinatalouden ehdoilla eikä ole enään polkemassa taimikon raivaus hintoja teettämällä hyväuskoisilla metsureillaan muiden toimijoiden hyljeksimiä taimikonhoitoja(lue pahasti myöhästyneitä) alihintaisina urakoina, voittoa tavoittelemattomine metsien hyväntekijäjärjestö aatteineen. Toivon totisesti että tuo toiminta on jäänyt jo historiaan.
Kymmenkuntavuotta yritin elellä maaseudulla tekemällä nuorenmetsänhoitotöitä monesti nälissäni kuuspäivästäviikkoa kunnes tuli lopullisesti nälänhätä ja oli pakko vaihtaa alaa rakennusmieheksi muutama vuosi sitten. Päivääkään en oo katunu. Ainut vaan että joutu muuttamaan kasvukeskukseen, mutta taloushuolet helpottu kummasti ja jää virtaa vielä muuhunkin elämään kuin vieraan töihin. Ihmisellä kun tulee tarpeeksi nälkä niin siinä ei paljon kasvihuoneilmiöt jaksa kiinnostaa. Liputan mielelläni tätä jatkuvan kasvatuksen mallia käytännön kokemuksesta.
Pääasia että kukin saa hoitaa metsänsä miten parhaaksi näkee, ilman kenenkään päsmäröintejä ja puustahan on ollut jo pitkään ylitarjontaa muutoinkin tässä maassa, joka selittää nämä heikot hintatasot, että suottapa tuota kannattaa ainakaan taloudellisesti toisten metsänhoito tyyleihin puuttua.