Käyttäjän puutuomas kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 220)
  • puutuomas

    Vähissä on linnut jotka järeitä puita kaipaa pl. Kotkat ym isot haukat jotka tykkäävät tähystellä korkeiden puiden latvuksissa ja tehdä myös pesänsä sinne. Se valon määrä mitä jatkuvan kierron metsä tarjoaa pohjia myöten kaikille eliöille, on takuulla rikkaampi elin ympäristö kuin sulkeutuneet jaksolliset metsät. Eihän sulkeutuneissa varttuneissa jaksollisissa kuusikoissa kasva kuin joitain sammalia pohjalla. Siellä ei mikään, vaikka nyt kanalintu, kauaa viihdy.

    puutuomas

    Joka tapauksessa suosittelen KIIREESTI tekemään vaikka nyt jonkunlaisen varovaisen jatkuvan kierron hakkuun jos sattuu omistamaan luonnontilaisia metsiä tahi sen kaltaisia, koska eikö tämä meidän  EU ole kohta määräämässä ne hakkuu kieltoon ja sen jälkeen sieltä ei myydä enään koristehavujakaan.

    puutuomas

    Ja jatkuvassa yläharvennuksia vain siinä määrin ettei tule kasvateltua ostajille ylijäreää puuta. Sellainen metsä on tuhon oma josta elinkeposimmat puut poimitaan pois. Senhän nyt jokainen vähänkään metsänkasvatukseen perehtynyt ymmärtää ettei ne riutuneet siitä toivu ja jos joku tuurilla toipuukin niin kestää todella kauan. Harva ja aukkoinen on ja pitää ollakkin kunnon jatkuvankierron metsä mutta ei suinkaan tuhoaan kohti kulkeva vaan kehittyy vuosikymmenien kuluttua vain paremmaksi. Ja jos tuntuu että en osaa tätä hommaa tai ei tämä tässä toimikkaan niin ainahan sen voi vetää aukoksi, muokata maa ja istuttaa uus metsä.

    puutuomas

    Metsurit avustaisivat sellaisia puita kaataen tai ainakin karsien joiden laahaamisesta tuhoutuisi liiaksi kasvatuskelpoista puustoa ja näkyvyydeltään haastavissa paikoissa merkkaisivat ehdottomasti säästettävät puut. Ja kyllä minusta tehokkaaseen jatkuvankierron metsänkäsittelyyn kuuluu eroittamattomasti myös raivaussahatyöskentely.

    puutuomas

    Mikään metsänhoitotyö ei ole niin mukavaa kuin hoitaa jatkuvankasvatuksen tyylillä omaa, siihen soveltuvaa metsäänsä hankintahakkaamalla perinteiseen tyyliin moottori sahalla, riistankin elinmahdollisuudet huomioiden. Suosittelen kokeilemaan kenellä kunto vielä sallii ja syvempi tietotaito puun kasvun edellytyksistä on hallussa. Moto urakoitsijoille jatkuvan kohteet ei sovellu ilman tukea ja avustavaa metsuria, muutoin jälki tulee olemaan tuhoisaa niin metsän kasvun kuin urakointi firman tulevaisuuden kannalta.

    puutuomas

    Puukin laskelma pitää varmasti paikkansa paremmin kuin omat mu-tu laskelmani, mutta työläitä ne on joskus ollu tekijälle joka tapauksessa nämä jaksolliset. Ja se lisätyön hinta on ollut tekijän pussista pois. Näillä kolmella lisätonnilla/ha jaksollisen tekiälle pitäis pystyä jo viimeinkin maksamaan asianmukainen palkka.

    puutuomas

    Ja se on niinkin että parempi hinta jaksollisen päätehakkuulta kuluu kyllä myöhemmin hoitotöihin eikä aina riitäkkään. Tietenkin on niitä jotka ei laske omalle työlle hintaa ja vielä vähempi vieraan työlle ja ajattelevat tukien korvaavan hoitotyöt, jotka päätelmät eivät ole todellisuutta jos työllä meinataan elää.

    puutuomas

    Riskit se on joka metsänhoitotyylillä. Eniten tietenkin jaksollisuuden suosiosta johtuen havainnut pahoja riskien realisoitumisia jaksollisissa metsissä. On myyrää, roustetta, tykkyä, hirviä, tauteja, myrskyjä, kuivuutta, märkyyttä, väärää puulajia, tuhohyönteisiä, metsäpaloja ja etenkin työlään hoidon myöhästymisiä/laiminlyöntiä, vain muutamia  mainitakseni.

    puutuomas

    Ei ole ollut sellaisia ongelmia kun on keskittynyt omaan elämäänsä ja ostanut omat talot ja tilatkin. Tuntuisi että parasta olisi tuossakin tilanteessa tehdä myös niin, eli sekoittua mahdollisimman vähän koko edellisen sukupolven touhuiluun, ethän itsekkään pidä siitä että sinun päätöksiäsi ollaan ohjailemassa niin tottahan myös annat vanhusten hääräillä tilallaan miten lystäävät ellei kyseessä ole sukuvika. Ajan kanssa asiat sitten järjestyy.

    puutuomas

    Suurin syy metsänhoito innon näivettymiseen on että puunostajat ei uskalla ostaa enään Inarista, koska siitä syntyy vain mainehaittoja. Pois lukien metsähallitus, koska siltä ei ole varaa kenenkään isomman tekijän olla ostamatta, meni se maine, tai ei. Hintakin on koko maan huonoin, vaikka parempaa materiaalia saa hakea suuren sydänpuu osuuden vuoksi, joka vastaa painekyllästettyä ja muutenkin tiukkasyistä mäntyä tietenkin, kun hitaasti on kasvanut. Onneksi yhtään isoa tuulivoimalaa ei Inarissa ole, eikä tule.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 220)