Käyttäjän puunhalaaja kirjoittamat vastaukset
-
Täällä taidettiin puhua jossain välissä taloyhtiöiden latauspisteistä. Tänään tuli isännöintifirmalta mailia ja siellä seisoi näin:
Kun asiaa käsitellään yhtiökokouksessa, yhtiökokous voi nostaa sähköjärjestelmän kapasiteettia yksinkertaisella enemmistöllä, kun se tehdään yksinomaan latauspisteiden takia.
puunhalaaja 6.3.2019, 16:58Tekeväkö peurat paljonkin vahinkoa viljelyksille?
Esim. Urjala/Loimaa suunnalla massiivista tuhoa paikka paikoin.
puunhalaaja 6.3.2019, 16:57Tuossa Annelin linkkaamassa jutussa sanotaan näin:
”Laadun alenema tarkoittaa, että kasvu taimikossa on pienentynyt, puita on kuollut, arvioitu tukkipuuosuus tai taimikossa kasvatettavien taimien määrä on vähentynyt”
Kasvun pieneneminen tarkoittaa sitä, että menetetään hiilen sidontaa? Eikö tuo niin ole ymmärrettävissä?
puunhalaaja 6.3.2019, 16:49Puunhalaajalla taitaa olla kyse uskon asiasta, mihin luonnontieteen faktat eivät päde.
Kannattaa tosiaan muistaa että olen tässäkin asiassa täydellinen amatööri, ei ole minkäänlaista omakohtaista kokemusta esitellä. Tuo mitä edellä kuvasin on kuitenkin se tapa, jolla jatkuvaa kasvatusta pidempään tehneet minun ymmärrykseni mukaan operoivat. Täällähän yksi kirjoittaja teki pitkän esityksen joskus viime vuonna miten heidän suvussaan on jo kymmeniä vuosia harjoitettu jatkuvaa kasvatusta.
Minusta täällä ja toisaalta tietyissä vihreissä piireissä puhutaan iloisesti toistensa ohi kun puhutaan jatkuvan kasvatuksen kannattavuudesta, kummankin leirin näkemykset ovat yksipuolisia. Täällä on ihmeellistä jurputusta siitä, miten homma ei toimi, vaikka joku kertoo asiaa vuosikymmeniä menestyksellisesti tehneensä. Sitten taas toisaalta vihreiden parissa tulee teoreettisia lausumia siitä, miten jatkuva kasvatus on taloudellisesti paras ratkaisu tilanteessa kuin tilanteessa. Eihän se niin ole, iso osa metsistä on tällä hetkellä siinä mallissa, että avohakkuuseen tähtäävä malli on taloudellisesti kannattavin.
puunhalaaja 6.3.2019, 11:27Miksi siis hakkaisimme keskimäärin parhaiten kasvavat ja jättäisimme heikommat yksilöt kasvamaan?
Siis eikös jatkuva kasvatus tarkoita sitä, että otetaan esim. sata vuotta vanhat puut pois ja 50 vuotta kasvaneista hakataan ne huonoimmat samalla pois?
puunhalaaja 5.3.2019, 18:24Älkää hyvät ihmiset lopettako kotimaisen lihan syöntiä tai maidon juontia. Jos karjatalous loppuu, häviävät karjahyönteiset ja iso osa linnuista.
Itse tarkentaisin sen verran, että jos vaan mahdollista, niin koettakaa ostaa läheltä tuotettua lihaa, mieluiten juuri tuollaiselta tilalta jossa karja laiduntaa hakamailla pitäen yllä luonnon monimuotoisuutta.
puunhalaaja 5.3.2019, 12:16Uusia aktiiveja ei tule , kun toiminta on liian sitovaa .
Suorittava, mitä ratkaisua tähän ounastelemaasi vähenevään metsästäjämäärään tarjoat?
puunhalaaja 4.3.2019, 10:55Kanahaukka on suurimpia syyllisiä metsäkanalintujen vähentymiseen metsissämme.
ja
Ennen kuin kanukki rauhoitetiin oli monella suolla samettiteeri. Josta pitkät piikit törrötti selästä. Oli isku ja vainaa…Ei haukat häirineet oli lintujakin paljon yli 100kpl parvia, Nykyään hyvä jos talvella näkee yhtä isoa parvea.
Kanahaukka rauhoitettiin 30 vuotta sitten. Kuluneen 30 vuoden aikana sen kanta on tasaisesti jatkanut taantumista: http://www.luomus.fi/fi/metso-petolintuhanke Väite kanahaukan massiivisesta vaikutuksesta mesäkanalintuihin ei tämän perusteella ole järkevä.
Voisiko syy olla lisääntyneissä varislinnuissa ja pienpedoissa, tai elinympäristön muutoksissa?
puunhalaaja 3.3.2019, 18:05Meneekö homma liian monimutkaiseksi jos tähän ujuttaa mukaan perusteluksi myös hiilinielut? Aihehan on nyt ajankohtainen, ja tuntuisi jotenkin mielekkäältä tuoda esiin myös tämä vaikutus. Ei mene hiilet nieluun jos puut menee hirven nieluun.
puunhalaaja 3.3.2019, 17:57Jos emme uudista metsiämme, niin niistä häviävät nuoremmat puuikäluokat. Eikö tämä huolestuta arvoisia Risupartaa ja Puunhalaajaa.
Joku arveli aiemmin minun vastustavan avohakkuita. En vastusta, sen sijaan kannatan monia asioita. Kannatan nykymuotoisen veromallin säilyttämistä, sillä se edesauttaa vapaaehtoista luonnonsuojelua. Kannatan metsorahojen kasvattamista ja kannatan metsähallituksen tulostavoitteen poistamista tai ainakin pienentämistä. Haluaisin erityisesti eteläiseen Suomeen lisää suojelualueita, so vanhoja metsiä, jotka uusiutuvat omia aikojaan myrskyjen myötä.
Valtaosa metsistä säilyy talouskäytössä ja niissä piisaa nuoria ikäluokkia. Ei nuorista ikäluokista ole pulaa, eikä niiden olemassaolo ole toisaalta mikään ongelmakaan, kunhan vaan on myös niitä suojelualueita.