Käyttäjän Puun takaa kirjoittamat vastaukset
-
Tarkoitin tuotavaa kokonaisenergiaa, eli öljyä, maakaasua, kivihiiltä ja tuontisähköä.
Sähkön osuus tästä kokonaistuonnista Venäjältä on vain pieni osa.Puun takaa 9.4.2015, 18:12Visa häviää tavalliselle raudukselle kasvunopeudessa, joten koivujen sekakasvatus ei siten onnistu.
Itse viljelen nykyisin vain kloonivisoja, joiden välissä on kasvattanut joulukuusia. Se yhdistelmä on toiminut aika hyvin.
Kloonivisat istutan neljän metrin välein toisistaan, eli 700 kpl hehtaarille.Puun takaa 9.4.2015, 17:25Kyllähän siinä kuvassa visakoivujakin on, mutta aika paljon myös tavallisia koivuja.
Visakoivu ei suinkaan aina näytä kovin selvästi päällepäin sitä, kuinka paljon puuaineksessa on visakuviota.
Joskus on myös niinkin päin, että päällepäin hyvin visakoivun näköisessä puussa ei sitten olekaan kummoista visakuviota.
Joskus on myös niin, ettei puuta kaadettaessa tyvessä ole visakuviota, mutta jonkin matkaa ylempänä sitä on.Puun takaa 7.4.2015, 18:37Tämän päivän Helsingin Sanomissa oli juttu miljoonan siivekkään venäläisestä proilerikanalasta Karjalan kannaksella. Tilan tuottama lanta on kärrätty metsään jo 40 vuoden ajan.
Laskivat, että yksi tällainen tila tuottaa fosforia ja muuta tavaraa Suomenlahteen keskikoisen kaupungin tai sellutehtaan verran.
Vastaavia eläintiloja on Venäjällä satoja pelkästään Suomenlahden valuma-alueella.Puun takaa 6.4.2015, 09:15Saksaa toki auttaa paljon se, että tuulituki ei lähde maasta ulos ja ruskohiilikin työllistää paljon kotimaassa.
Aina jälkeenpäin moni ratkaisu osoittautuu typeräksi, se on toki kiistatonta se.
Poliitikot voivat aina kääntää takkinsa, mutta veronmaksajat yleensä eivät.Puun takaa 6.4.2015, 08:58Ammatti Raivoojalle:
Puolan ensisijainen tavoite on vähentää riippuvuutta Venäjältä tuotavasta energiasta, mikä on kyllä hyvin ymmärrettävää.
Balttianmaat, Ukraina, Saksa ym. maat ovat toimineet samoin.
Suomi on tällä hetkellä Euroopan maista kaikkein riippuvaisin Venäjältä tuotavasta energiasta.Puun takaa 6.4.2015, 07:18Koko Suomen sähkönkulutuksessa on tapahtunut entiseen verrattuna merkittävä muutos.
Enää ei olekaan kovin suurta eroa talvi- ja kesäkulutuksen välillä,
sillä sähkön käyttö lämmön tuottamiseen on vähentynyt samaan aikaan kun rakennusten jäähdyttäminen kuluttaa sähköä aina vain enemmän.
Samaan suuntaan toimii myös valaistuksen pienenevä sähkön tarve.
Tiedonsiirto alkaa olla Suomen suurin sähkönkäyttäjä, eikä siinä ole eroa vuodenaikojen välillä.
Nykyisin on hyvin helppo seurata myös omaa sähkönkulutusta ja sen jakautumista vuositasolla.
Tulos oli aika yllättävä:
Melkein kuin katsoisi kuolleen sydänkäyrää!Puun takaa 5.4.2015, 15:32Sähköä tuottavat aurinkokennot ovat käyttökelpoisia rakennusten jäähdyttämisessä, sillä huipputeho ja -tarve kohtaavat samaan aikaan toisensa.
Puun takaa 5.4.2015, 15:13Aurinkoenergia saattaa joitakin palstalaisia hymyillyttää, mutta tosiasiassa se on tällä hetkellä Suomen nopeimmin kasvava energiantuotantomuoto.
Suurten rakennusten hehtaarikattoja on alettu valjastaa aurinkokennoilla.
Etelä-Suomen kaupunkien uusimmilla asuinalueilla aurinkokennot alkavat olla omakotitaloissakin aivan tavallinen näky.Puun takaa 5.4.2015, 15:03Kotimaisesta energiasta puhuttaessa yhdyskuntajätteen poltto on jäänyt turhan vähälle huomiolle, koska sen mahdollistava lainsäädäntö tuli meillä Suomessa mukaan vasta jälkijunassa.
Nyt niitäkin laitoksia alkaa jo olla.
Itä-Vantaalla on jo toiminnassa melkoinen sähköä ja lämpöä tuottava laitos.
Muutama prosentti valtakunnan kokonaisenergiasta voidaan tuottaa yhdyskuntajätteestä.