Käyttäjän Puun takaa kirjoittamat vastaukset
-
Yli 17.500 euroa näkyi konkurssiin menneen vesiosuuskunnan konkurssipesän ja kunnan uusin vaatimus olevan vanhoille osakkaile, jotka ovat jo lähes kymmpitonnin liittymismaksun aikoinaan maksaneet.
Asia jäi kuitenkin pöydällä, sillä kysymyksessä on koko valtakuntaa koskeva ennakkotapaus.
Vuosia tässäkin varmasti menee, ennen kuin kaikki oikeusasteet on läpikäyty.Puun takaa 1.6.2015, 06:41Entä ne jo konkurssiin menneet ja kymmenet, jopa sadat konkurssikypsät vesiosuuskunnat, joiden konkurssipesät aikanaan velkovat jo kerran liittymänsä maksaneilta kymmenien tuhansien eurojen maksuja uudelleen?
Mielestäni ainoa ratkaisu näissä tapauksissa on vesiosuuskuntien kunnallistaminen, koska kunnat olivat vahvoina vaikuttajina silloin kun osuuskuntia perustettiin.
Silloin annettiin ymmärtää, että osuuskuntiin oli pakko liittyä, mikä ei todellisuudessa pitänyt paikkaansa, sillä asiasta ei ollut, eikä ole tänäkään päivänä lakia, ainostaan yleisluontoinen asetus.Puun takaa 28.5.2015, 22:49Hallitus aikoo muuttaa jätevesiasetusta niin, että viemärittömillä asuinkiinteistöillä ei olisi mitään aikarajaa jäteveden puhdistuksen järjestämisessä. Aikaisemmin takarajaksi kaavailtiin maaliskuun 15. päivää 2018.
Sen sijaan jätevesijärjestelmien toiminta tarkastettaisiin siinä vaiheessa, kun kiinteistöissä tehdään rakennuslupaa vaativia korjauksia.Takautuva velvoite aikarajoineen olisi rakennusvalvonnan kannalta johtanut suuriin vaikeuksiin. Jätevesiasetuksen tarkoittamia kiinteistöjä on niin paljon, ettei kaikkien perään olisi ehditty katsomaan.
Osalla kiinteistönomistajista on omia vesihuoltolaitoksia, jotka huolehtivat sekä käyttö- että jätevesistä.
ESSPuun takaa 20.5.2015, 21:05Kun valtio lopetti viime vuonna tulvavahinkorvaukset ja vastuu siirtyi pelkästään kiinteistöjen omistajille ja vakuutusyhtiöille, paine ratkaista tulvaongelmat kasvavat niin, että koskiensuojelulakia on pakko muuttaa ja mm. Kollajan allas rakennetaan.
Maanpinnan kohoaminen länsirannikolla pahentaa tilannetta vielä entisestään.Puun takaa 20.5.2015, 17:20Suomen energiapolitiikan on luotava edellytykset teollisuuden kilpailukykyiselle tuotannolle, Outokummun hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila tähdentää.
Jorma Ollilan mukaan Suomen nykyinen riippuvuus sähköntuonnista on ”kestämätöntä”.Ollilan mukaan tilanne säilyy teollisuuden kannalta hankalana, vaikka uutta ydinvoimaa tulisikin käyttöön.
Jos haluamme lisää vaikeuksia työllisyystilanteeseemme, yksi nopeimpia keinoja on huolehtia siitä, että teollisuuden energiakustannukset kasvavat.Energiankysynnän oletetaan olevan 50-60 vuoden kuluttua 80 prosenttia korkeampi kuin tämänhetkinen kysyntä, Ollila sanoi.
Hiilidioksidipäästöjen tulisi kuitenkin olla olla noin neljännes energiateollisuuden nykyisin tuottamasta tasosta.
TaloussanomatPuun takaa 22.4.2015, 06:03Marras-joulukuussa pidettävä Pariisin ilmastokokous yksi niistä paikoista, missä suomalaisten kasvojen ja tekojen on nyt myös vaihduttava.
Enää ei käy päinsä se, että omien kokousedustajien toimesta Suomen etuja heikennetään.
Rutiköyhä kun ei voi näytellä upporikasta, se aika yksinkertaisesti meni ohi.
Kuten Paasikivi totesi viimeksi käydyn sodan jälkeen:
”Viisaus alkaa tosiasioiden tunnustamisesta”.Puun takaa 21.4.2015, 21:59Lisäisi tietysti tuon väittämän uskottavuutta aika tavalla, jos myyräkuumetapaukset olisivat jossain suhteessa myyräkantaan.
Mitään merkitystä ei tietenkään ole silläkään, ettei ihmiset enää asu maalla, eivätkä siten saa vastustuskykyä myyräkuumetta vastaan kuten ennen, tai sillä, että lähes tolkuttomalla antibioottien käytöllä on jo kymmenet vuodet heikennetty ihmisten immuniteettijärjestelmää.Puun takaa 19.4.2015, 18:07Meilläpäinkin valittaminen on valitettavasti joidenkin ihmisten ajankulu.
Mitään ei haittaa edes se, että valitetaan jopa omaa aikaisempaa mielipidettä vastaan!
Tällaisilla valituksilla on paikkakunnallamme aiheutettu yksi konkurssi, ja useiden miljoonien eurojen ylimääräiset kulut kunnalle ja paikkakunnan yrityksille.
Kaiken huipuksi näillä valituksilla ei olla saatu mitään muutoksia aikaan, ainostaan eri hankkeiden pitkittyminen jopa kymmenellä vuodella.
Naapurikunnassa saatiin valituksilla ja kelvottomalla ympäristöhallinnolla pitkitettyä metsätien rakentamista yli 20 vuotta, mutta tie tuli kuitenkin!
Ainoa, mikä asian takia muuttui, oli se, että valkoselkätikka meni koko valtakunnassa pois muodista ja liito-orava tuli tilalle!Puun takaa 16.4.2015, 20:34Kuntakin osaa joskus yllättää naapurinsa.
Kunnan omistamalla maalla lähellä rajaa kasvavat puut ulottivat juurensa ja oksansa yksityisen taloyhtiön puolelle, aiheuttaen asfaltin rikkoutumista ja ylimääräistä kattojen ja räystäskourujen roskaantumista. Taloyhtiö tarjoutui omalla kustannuksellaan kaatamaan ko. puut ja viemään ne pois, ja pyysi kunnalta toimenpiteeseen luvan. Lupa tuli, ja ammattimetsuri hoiti hommansa hienosti. Tämän jälkeen alkoivat vaikeudet. Lupaprosessi oli kunnan sisäisessä tehtävänjaossa sivuuttanutkin yhden virkailijan, ja taloyhtiöltä vaadittiin sen takia kantojen poraamista ja useiden kookkaiden puiden istuttamista kahden kaadetun tilalle, eli tuhansia euroja maksavaa operaatiota. Oli selvää, että siinä vaiheessa taloyhtiö alkoi puolustautua kunnan mielivaltaa vastaan. Jää nähtäväksi, kuinka kauan ottelu tulee kestämään.Puun takaa 10.4.2015, 17:46Tilastokeskuksen aamulla Kauppalehdessä kertomat luvut teollisuuden uusista tilauksesta ja teollisuustuotannosta ovat synkkää luettavaa.
Danske Bankin mukaan sekä uusien tilausten lasku että tuotannon supistuminen helmikuussa kertovat Suomen talouden tilan olevan odotettuakin synkempi.
Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden uusien tilauksien arvo väheni 5,5 prosenttia helmikuussa vuotta aiemmasta. Teollisuustuotanto puolestaan supistui vuositasolla 5,1 prosenttia. Tammikuusta tuotanto supistui 0,4 prosenttia.
Toteutuneet tilausluvut eivät tue toiveita viennin kääntymisestä nousuun vielä keväälläkään.Asuntorahoittaja Hypon näkemys Suomen taloudesta ei ole sen valoisampi.
Teollisuuden uusien tilausten yllättävän suuri supistuminen helmikuussa heijastaa entistä synkemmän varjon Suomen talouden ja vientinäkymien ylle.