Käyttäjän Puun takaa kirjoittamat vastaukset
-
Onko siinä perää, että jotkut syödyt ruoka-aineet vaikuttaisivat ihon ominaishajuun siten, että hyttyset eivät kiusaa? Lehmille puolestaan olen joskus nähnyt hierottavan muutama tippa jotakin ainetta etujalkojen ”kainaloihin”, eikä kärpäset ja paarmat sen jälkeen häiritse mansikkia viikkoihin.
Puun takaa 8.6.2012, 07:42Maa-ja metsätalousministeri Koskinen ja elinkeinoministeri Häkämies alkavat täydellisesti kyllästyä ympäristöministeri Ville Niinistön jatkuviin hölmöilyihin. Hallituksen turvelinjaus vuodatettiin julkisuuteen ennenaikojaan vastoin kaikkia yhteisiä sopimuksia. Koskinen siirsi turveasiat syksyyn täysin ymmärrettävistä syistä. Vihreät voivat nyt kesän aikana miettiä tekemisiää ja hallituksessa olemisiaan. Niinistön lähtölaskenta on käynnissä.
Puun takaa 8.6.2012, 07:39Mitä myyriin tulee, niin tutkimista näyttäisi vieläkin riittävän.
Puun takaa 7.6.2012, 06:32Kuten jotkut ovat ehkä huomanneetkin, en ole mikään Venäjän ystävä enkä ihailija, mutta talouselämää ja muita maailmantapahtumia seuratessa tulee erilaisia ajatuksia mieleen. On myös sanottu, että historia toistaa itseään. Ruotsin vallan aikana Suomi oli ankaran verotuksen kohteena, eikä investointeja juuri tehty. Ollessamme osana Venäjää, maamme elinkeinorakenne uudistettiin ja luotiin pohja myös metsien hyödyntämiselle ja hoidolle. Viime ajat olemme taas kulkeneet kiihtyvällä vauhdilla kohti oman onnensa varassa kituvaa erämaa-Suomea.
Puun takaa 4.6.2012, 20:00Puuntuottajan asema on vaarassa ajautua samantapaiseen tilanteeseen kuin maataloustuottajankin. Kaksi suurta kaupparyhmää käytännössä sanelee maataloustuottajille maksettavat hinnat. Metsäpuolellakaan ei kohta välttämättä ole kolmea suurta ostajaa, vaan kaksi. Samaan aikaan myös yksityiset sahat vähenevät. Puuntuottajien edunvalvonta käy hyvin vaikeaksi, jos markkinat eivät käytännössä toimi. Metsäteollisuudessa on tulossa suuria rakennejärjestelyjä, ja ne eivät varmasti tiedä hyvää puuntuottajille.
Puun takaa 4.6.2012, 06:39Omalla alueellani on useita, muutamia vuosia sitten koneella istutettuja kuusentaimikoita. Hyviltähän ne nyt näyttävät varhaisperkausten ollessa käynnissä.
Tuo vanha, 30-50-luvuilla käytetty männyn hankikylvö minua kiinnostaa edelleen. Käytetty siemenmäärä oli tietysti suurempi kuin normaalissa kylvössä, mutta ei kuitenkaan enempää kuin 700-800 grammaa / hehtaari. Hankikylvöalueet olivat ainakin meilläpäin kulotettuja. Sitä en tiedä, rikottiinko maanpintaa kulotuksen jälkeen jotenkin.Puun takaa 4.6.2012, 06:21”Toistaiseksi tässä maassa ei ole ilmennyt sellaisia tuulennopeuksia, jotka edes teoreettisesti kaataisivat saati katkoisivat minun metodeillani kasvatetut puut.”
Lähetetty: 19 h, 16 min sitten
kirjoittaja: Anton ChigurhTämä kuuluu siihen samaan sarjaan kuin Antonin kuusikoiden mottimäärät, joita hän vanhalla palstalla mainosti ainutlaatuisina. Eihän niissä loppujen lopuksi ollut mitään ihmeellistä. Myyräjututkin menivät samaa rataa. Anton tuottaa meille vuodesta toiseen metsäistä ”aikuisviihdettä”.
Puun takaa 3.6.2012, 07:59Omalla seudullani on 50-luvulla tehtyjä, hyvin onnistuneita männyn hankikylvökohteita, jotka kasvavat nyt päätehakkuuasennossa hyvänlaatiusta tukkia. Onko muilla kokemuksia tai tietoa hankikylvöstä? Olisiko nyt moottorikelkkojen ja nykytekniikan aikaudella mahdollisuutta elvyttää jotenkin tätä vanhaa, kaikkein luonnonmukaisinta uudistamistapaa?
Puun takaa 3.6.2012, 07:25Harrastelija kirjoitti asiaa. Antonin jutut saa jättää omaan arvoonsa. On aika erikoista samaan aikaan valittaa hirvituhoista ja hirvenmetsästyksestä, kun jokainen meistä varmasti tietää, että ainoastaan ammuttu hirvi ei syö taimikoita.
Puun takaa 3.6.2012, 07:14Antoni jälleen kerran elää sisällä omasta ainutlaatuisuudestaan. Kun tarpeeksi kova myrsky osuu kohdalle, kaatuu puut, on metsän hoito ja tiheys minkälaisia tahansa. On lukuisia kertoja nähty, miten tuuri (hyvä tai huono) on suurin tekijä myrskytuhoissa. Pienet tuulenkaatovahingot ovat taasen puuntuottajan normaalia elämää.