Käyttäjän Puun takaa kirjoittamat vastaukset
-
Nokian osake on jatkanut laskuaan tänäänkin. Milloikohan se käänne parempaan mahtaa tulla? Viljafutuurit tuottaa tällaisina aikoina parhaiten.
Puun takaa 18.7.2012, 19:22Kyllähän kokonaisuuden hallinta on karannut pahasti käsistä, jos hirviä pitää susien ruoaksi lisätä. Eiköhän molempien määrän pienentäminen ampumalla ole kaikkien kannalta järkevin ratkaisu.
Puun takaa 18.7.2012, 19:16Kansanedustajilla on henkilökohtaiset avustajat, joten lukutaito ei liene aivan välttämätön. Nimenkirjoitustaito riittää.
Puun takaa 17.7.2012, 20:54Ikävä olla pahanilman lintu, mutta nyt kyllä näyttää siltä, että pörssistä ei taida kovin nopeita voittoja tulla. 30-luvun laman merkit on nyt vahvasti käsillä. Silloin talouden nousua piti odottaa toisen maailmansodan yli, eli n.20 vuotta.Pörssikurssit nousivat lamaa edeltäneelle tasolle vasta 70-luvulla.
Tänään kerrottiin, että EU-maiden keskuspankeilla ei olekaan niitä rahoja, millä pysyvä vakausmekanismi pitäisi muodostaa. Mitähän seuraavaksi tapahtuu?Puun takaa 15.7.2012, 17:56Vanhat konkarit, Suomen syöjättäret, Satu Hassi ja SIrpa Pietikäinen ovat kannelleet EU:n komissiolle Talvivaarasta. Uutinen ei millään tavalla yllättänyt, kun muistelee leidien historiaa taistolaisliikkeessä ja harmaita hiuksia Kokoomuksen puoluejohdolle aiheuttaneena änkyräympäristöministerinä.
Puun takaa 14.7.2012, 10:03Täälläpäin on toistaiseksi vältytty rankkasateilta, vettä on tullut aika tasaisesti n. 30 milliä viikossa.
Vuonna 2004 satoi 45 milliä kolmessa tunnissa, ja vuonna 1979 tuli
79 milliä viidessä tunnissa.Puun takaa 14.7.2012, 09:55Jessellä on kieltämättä ollut tuurintynkää männikössään.
Glyfosaatin metsäkäyttö on häviävän pieni osa aineen kokonaiskäytöstä, joten eiköhän anneta sen olla rauhassa turhalta kaahottamiselta.Metla:
Pahimmillaan versoruoste tappaa pieniä taimia ja heikentää näin metsikön uudistamistulosta. Suuremmat taimikot kärsivät pituuskasvutappioita, ja puihin jää muotovikoja.Versoruoste on hyvin yleinen tauti männyn kasvupaikoilla, joilla kasvaa haapaa. Haapavesakon vähentäminen pienentää tautiriskiä. Suuret yksittäiset haavat eivät muodosta niin suurta riskiä kuin haapavesakko. Ratkaisevaa taudin puhkeamiselle ovat kesäkuun alkupuoliskon sääolosuhteet. Sateiset säät ovat edulliset itiöiden kehittymiselle, tällöin tautia voi esiintyä hyvin runsaasti.
Tehokkaimmin taudin leviämistä voidaan ehkäistä vähentämällä haapoja taimikosta ja lähiympäristöstä. Jos versoruosteella ei ole elintärkeää haapaa saatavilla, niin sienen kehityskierto katkeaa. Männynversoruoste on männyn uudistusalojen ja taimikoiden tauti. Taudilta voidaan kokonaan välttyä, jos haapa saadaan poistettua taimikosta ja sen läheisyydestä. Haapaa kasvavissa uudistuskohteissa olisi taudin torjunta syytä ottaa huomioon jo päätehakkuun suunnitteluvaiheessa. Vähimmällä työllä päästään, jos sen lisääntyminen ennaltaehkäistään. Vesakon hävittäminen taimikon hoidon yhteydessä on työläs tehtävä.
Sairaita mäntyjä ei tarvitse poistaa tautiuhkan vuoksi, sillä taudin leviämiseen vaikuttaa ennen muuta haapavesakon määrä. Pahoin muotovikaiset puut voi poistaa laatusyistä. Jos alue viljellään männylle päätehakkuun jälkeen, haavan vesominen tulisi ehkäistä ennen päätehakkuuta. Haapaa ei saisi kasvaa taimitarhan läheisyydessä.
Puun takaa 12.7.2012, 20:47Tiedät Jesse hyvin itsekin, että poroja ja hirviä ei voi verrata keskenään. Susien aiheuttamia hirvien joukkokuolemia ei ole tullut ainakaan minun tietooni, onko sinun?
Puun takaa 12.7.2012, 20:22Iin tapaus kertoo jälleen omaa kieltään:
http://yle.fi/uutiset/kymmenien_tuhansien_tappiot_iin_porokuolemasta/6215888?origin=rss
Puun takaa 12.7.2012, 20:19Iin lähes kahdeksankymmenen poron kuolema kertoo jälleen omaa kieltään siitä, mitä vahinkoa pedot oikeasti saavat aikaan. Tätäkö muutamat tämän palstan kirjoittajat todellakin haluavat vielä lisää?
http://yle.fi/uutiset/kymmenien_tuhansien_tappiot_iin_porokuolemasta/6215888?origin=rss