Käyttäjän Puun takaa kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 3,191 - 3,200 (kaikkiaan 3,385)
  • Puun takaa

    Näkisin kuitenkin, että aktiivisten puuntuottajien on tehostettava tuotantoaan, jotta metsä tarjoaisi heille jatkossakin kelvollisen toimeentulon. Yhä suurempi osa suomalaisten metsistä siirtyy joka tapauksessa muuhun kuin puuntuotantoon, joten ristiriitaa ei pitäisi syntyä.

    Puun takaa

    Kyllähän meillä Suomessakin tehdään paljon puiden kasvun ja laadun parantamiseen tähtäävää jalostustyötä, ja jopa ihan hyvin tuloksin. Sitä, missä mittakaavassa tuloksia saadaan siirrettyä puuntuottajien yleiseen käyttöön, en osaa sanoa. Mittasimme äskettäin parin hehtaarin kuusikokeen. Ikä 23- vuotta. Puuta tällä hetkellä 320 mottia hehtaarilla. Muutama vuosi sitten tehtiin ensiharvennus, jossa poistuma yhteensä 60 mottia hehtaarilta kuitua ja energiapuuta, eli tuotto yhteensä 380 mottia hehtaarilta. Tekee 16,5 mottia /vuosi. Kasvu tällä hetkellä yli kaksinkertainen.

    Puun takaa

    Meilläpäin metsästäjät pitävät hirvikannan kurissa. Ei helkutissa metsästäjiä pidä mennä vähentämään.

    Puun takaa

    Olen mehänpojan kanssa samaa mieltä. Uskon kuitenkin järkilinjan voittavan tulevaisuudessa. Tulee sellaiset ajat, ettei meillä ole varaa liikoihin hirviin eikä petoihin. Olen tästä asiasta 150% varma.

    Puun takaa

    Kuulin tänään radiosta mielenkiitoisesta lääketieteellisestä tutkimuksesta, jossa on osoitettu valittamisen tuhoavan aivosoluja. Eli mitä enemmän valittaa, sitä tyhmemmäksi tulee. Olen seurannut tuntemiani ihmisiä, ja tullut jokseenkin samaan tulokseen. Menestyjät eivät valita, vaan keskittyvät sopeuttamaan toimintansa kulloinkin vallitseviin olosuhteisiin. Menestyjät pysyvät myös yleensä terveempinä.

    Puun takaa

    Näyttäisi siltä, että tulossa on itseään ruokkivan, laskevien raakapuunhintojen automaatti: Samaan aikaan Venäjän VTO-jäsenyyden kanssa puun tarjonta Suomessa lisääntyy. Valtio ja muut yhteisöt lisäävät myyntejään, koska muita vaihtoehtoja ei niillä juuri ole. Samaan aikaan osa yksityisistä joutuu myös tarjoamaan puitaan laskeville markkinoille. Metsäteollisuudella ei ole ollut näin hyvää tilannetta raaka-aineen suhteen koskaan ennen.

    Puun takaa

    Näitä yhteiskunnannan varoin toteutettuja metsänuudistamisia tuli esim. tilanteissa jossa metsä oli varattoman yrityksen nimissä. Konkurssipesän hoitaja ei välttämättä saanut laman oloissa realisoitua kymmenien hehtaarien kannokkoja. (Siihen aikaan ei vielä nostettu kantoja eikä kerätty latvus- ja oksamassaa energiakäyttöön.)
    Uskon ja toivon, että emme joudu vastaaviin tilanteisiin jatkossa. Kun on ollut koko aikuisikänsä mukana rahoituskuvioissa, on tullut hieman kyyniseksi. Vapaus soveltuu suurimmalle osalle meistä ihmisistä, mutta joillekin se on ongelma.

    Puun takaa

    Enhän minä sitä tarkoittanut, että kaikki ryntäisivät parturoimaan metsiään, mutta joillakin on kova rahapula ja silloin myydään kaikki puu mitä voidaan. Muistat varmasti mitä tapahtui 90-luvun huonoina vuosina, kun vakuustalletukset oli poistettu 80-luvun puolella. Aukkoja syntyi, mutta uudistamisrahoja ei sitten ollutkaan. Aika monta aukkoa uudistettiin silloin meidän veronmaksajien rahoilla.

    Puun takaa

    On todennäköistä, että metsälakia vuorostaan tiukennetaan muutaman vuoden päästä, kun haitat alkaa näkyä. Tapahtumaketjun voi jo ennakoidat: Hakataan rahapulassa järeä puusto niin vähiin kuin mahdollista. Jäljelle jäävän pienemmän puuston tuulet kaatavat kumoon, ja alueesta tehdään aukko. Aikaisemman hakkuun rahat on jo käytetty, ja tuulenkaatorääseikön puutulot eivät riitä kunnolla edes uudistamiskuluihin. Uudistamattomia hakkuualoja alkaa kertyä ympäri valtakuntaa 90-luvun lamavuosien tapaan. Viimekädessä veronmaksajat joutuvat kustantamaan uudistamisen. Siinä vaiheessa Eduskunta päättää metsälain tiukentamisesta. – Toivottavasti olen väärässä.

    Puun takaa

    Yleisessä keskustelussa on painotettu metsänomistajien lisääntyvää vapautta metsiensä käsittelyyn. Ensimmäisenä tätä vapautta tulee käyttämään valtio omien metsiensä suhteen. Jo nyt on nähty keskenkasvuisten männiköiden avohakkuita valtion metsissä. Valtion metsien tuottovaatimus on asetettu niin korkealle tasolle, että kaikki hakataan mitä irti saadaan. Velkaiset kunnat ja seurakunnat tulevat perässä. Viimeisenä parturointiin ryhtyvät yksityiset metsänomistajat.

Esillä 10 vastausta, 3,191 - 3,200 (kaikkiaan 3,385)