Käyttäjän Puun takaa kirjoittamat vastaukset
-
On ollut erikoista, että Suomessa, joka on vahva metsätalousmaa, tarvittiin EU:n direktiivi, joka velvoittaa rakentamaan osan uusista rakennuksista puusta, ennen kuin saatiin puukerrostalojen ja muiden puisista suurelementeistä tehtyjen rakennusten läpilyönti rakennustuotannossa. Nyt tilanne on jo aika hyvä, ja paranee koko ajan.
Puun takaa 9.9.2012, 08:36Harrastelija on oikeassa. Suomi on ajautunut susiasiassa eri linjoille kuin naapurimaansa, joissa susien aiheuttamat vahingot pyritään minimoimaan. Kovin kauan näin ei tule jatkumaan. Palataan takaisin kansalaisyhteiskunnan suuntaan, jossa kaikilla asukkailla on täysi ihmisarvo.
Puun takaa 8.9.2012, 15:25Jos hieman laajemmin valtakuntaa katsomme, niin eiköhän ne metsät ole jokseenkin samoilla maapohjilla kuin pellotkin. Suurin osa pelloista on aikanaan metsistä raivattuja, ja aina vain suurempi osa nykyisistä metsistä on taasen entisiä peltoja! Lisäksi Suomen pinta-alasta 70% on, tai on ollut jonkin sortin suota, jota on sekä metsinä, että peltoina. Olennaisinta on, että metsä muokataan korkeintaan 40-100-vuoden välein, joten eipä sillä kovin suurta merkitystä pohja- eikä muihin vesiin ole.
Puun takaa 6.9.2012, 21:21Aloittaja varmaankin tarkoitti juuri päinvastaista, mihin keskustelu tästä aiheesta on nyt edennyt. Pitää enemmän suuntautua aivan uusiin puun käyttömuotoihin. Puustahan voidaan esim. biotekniikan avulla tehdä lähes mitä vain. Uusilla tuotteilla voidaan myös nostaa puuntuottajien ja alalla työskentelevien tulotasoa. Jos metsäsektorilla ei huolehdita uudistumisesta, meille käy kuin maastohiihdossa, – aivan uudet maat tulevat ja korjaavat menestyksen itselleen.
Tuo Metsälehden nykyaikaistuminen voisi tapahtua esim. Koneviestin tapaan. Metsälehti keskittyisi vain uusimpien metsäasioiden käsittelyyn ja joku toinen lehti hoitaisi historiapuolen, kuten Vanhat Koneet -lehti keskittyy kertomaan vanhoista vehkeistä ja -työmenetelmistä.Puun takaa 5.9.2012, 21:34Meillä on kantoja nostettu ja hakkuutähteet kerätty jo kymmenen vuoden ajan, ja olemme olleet hyvin tyytyväisiä taimikoiden kehitykseen. Kannonnostoaluille on perustettu kuusen-, koivun- ja männyntaimikoita, eikä varhaisperkausta ja taimikonhoitoa ole ollut enempää kuin muillakaan alueilla. Liikkuminen on huomattavasti helpompaa kun hakkuutähteet ja kannot on kerätty pois.
Puun takaa 4.9.2012, 11:11Nämä uudemmat raivaussahat pelittävät jopa yli kaksi tuntia yhdellä tankillisella, riippuen tietysti raivattavan puuston koosta.
Ehkä olisi viisaampi sopia tuntitaksasta, ettei tule turhia virhearviointejaPuun takaa 3.9.2012, 17:26Ainoat todelliset voittajat tämäntapaisissa jutuissa ovat asianajajat. Metsälain tulevasta uudistuksesta on tulossa lakimiehille erittäin tuottoisa savotta. Tähän asti metsälaki on suojannut metsänomistajaa, mutta uuden lain aikana tilanne tulee muuttumaan. Nyt kannattaakin uravalintaa pohtiessaan ottaa metsälakimiehen ammatti yhdeksi varteenotettavaksi vaihtoehdoksi.
Puun takaa 3.9.2012, 17:22Perustimme reilut kaksikymmentä vuotta sitten istuttamalla hieskoivukokeita rinnakkain rauduskokeiden kanssa. Maapohjat ovat vesitaloudeltaan hyvässä kunnossa olevaa multamoreenia, eli erityisen hyviä raudukselle. Nyt voi sanoa, että hyvin on maapohja soveltunut myös hieskoivulle. Kasvuero rauduksen hyväksi on vain n.10% luokkaa. Johtopäätöksenä on, että hieskoivullekin kannattaa järjestää vesitalous kuntoon eikä päinvastoin.
Puun takaa 3.9.2012, 06:13Seitsemän tuntia vierähti Metkossa lauantaina. Kokonaisuutena todella hyvä tapahtuma. Eipä näin monipuolista kone-esittelyä pystyisi monessakaan paikassa järjestämäänkään. Oliko tämä jo 14 kerta?
Puun takaa 2.9.2012, 21:34No, jos koivunkasvatuksesta haluaa taloudellisesti tuottavaa, niin harvennuksessa aina puolet pois. Jos on normaali määrä, eli 1600 kpl/ha istutettu, jossa aina hieman ”luonnollista poistumaa”, niin ensiharvennuksen jälkeen on se 700-800 runkoa hehtaarilla. Toisessa harvennuksessa taas puolet pois, – nyt jo tukkeja, eli loppukasvatukseen jää vajaa 400 kpl hehtaarille ja hyvä tulee. Koivukuitua ei kannata vaseti kasvattaa, laadukas tukki se on millä tili tehdään n. 40-vuodessa.