Käyttäjän Puun takaa kirjoittamat vastaukset
-
Selvennän heti itse:
Koko Euroopan osuus maapallon ilmastokuormituksesta on n. 10%.
Suomen osuus tästä Euroopan potista on yksi prosentti.
Siten kuormitamme maapallon ilmastoa yhden tuhannesosan, eli promillen verran.
Emme tarvitse tämän leiviskän hoitoon 44 ilmastokokousedustajaa.
Tästä ei liene kenelläkään epäselvää, – vai onko?Puun takaa 29.11.2014, 13:26Kiitos Caballista, kun selvensit puolestani.
Täällä palstalla on vähän sama juttu kuin armeijasa, että sanomat pitää laatia niin selkeiksi, että porukan viimeinenkin ne varmasti ymmärtää.
Kun katsotaan muutamia ilmastokokouksia taaksepäin, näyttää vahvasti siltä, että Suomen kannalta lopputulos olisi ollut parempi, ettei paikalla olisi oltu lainkaan.
Koko Eurooppa kuormittaa maapallon ilmastoa alle 10%, ja Suomen osuus tästä on prosentin luokkaa.
Siten me suomalaiset emme valitettavasti pysty pelastamaan tai edes korjaamaan maapallon ilmastoa, vaikka kuinka sitä haluaisimme.Puun takaa 29.11.2014, 09:07Minkälainen metsänomistajarakenne olisi Reima Rannan mielestä hyvä?
Puun takaa 29.11.2014, 08:54Tuo yli neljäkymmentä henkeä on ollut viime vuosina vakiintunut määrä.
Tämä Liman kokous on vain Pariisin kokousta valmisteleva kokous, joten mitään päätöksiä ei siellä tehdä.
Kun katsoo aikaisempien ilmastokokouksien osanottajalistoja, ei voi välttyä ilmastoturismiajatukselta.
Tällaisina aikoina kaikkien, – myös ympäristöväen on tunnettava yhteisvastuunsa Suomen taloudesta.
Onko se liikaa pyydetty?Puun takaa 27.11.2014, 18:39Suomen amerikkalaisen kauppakamarin Amchamin politiikkajohtajan Matthew Woodin mukaan poliittinen epävarmuus Suomessa on kasvanut, ja se on vähentänyt ulkomaisten sijoittajien intoa tehdä investointeja Suomeen.
– Tapasin toimistossani tänään aamulla merkittävän ulkomaisen investoijan. Hän kertoi tilanteen muuttuneen niin pahaksi, että hän ei voi enää ollenkaan suositella oman toimialansa kansainvälisille yrityksille investointeja Suomeen, Matthew Wood sanoo Taloussanomien haastattelussa.
Kyseinen jäsenyritys toimii Woodin mukaan luonnonvara-alalla. Yhtiöllä on ollut Suomessa isoja vaikeuksia lupa-asioissa. Woodin mukaan yhtiöltä kesti Suomessa tietyn luvan saamiseen neljä vuotta, kun Ruotsissa lupa tuli yhdessä kuukaudessa. Yrityksellä on Woodin mukaan nykyään Ruotsissa miljardiliiketoimintaa.
Ilmiö ei Woodin mukaan rajoitu ainoastaan kaivannaisteollisuuteen tai muihin luonnonvara-aloihin. Poliittinen epävarmuus, päätöksien muuttuvat tulkinnat ja byrokratian koukerot koskevat hänen mukaansa yrityksiä toimialasta riippumatta.
– Poliittista epävarmuutta liittyy esimerkiksi verotusasioihin, koulutusalaan, ympäristökysymyksiin, vähittäiskaupan rakennuslupiin ja sosiaali- ja terveysministeriön päätöksiin, Wood luettelee esimerkkeinä.
– Epävarmuutta liittyy myös siihen, miten päätöksiä tulkitaan ja toimeenpannaan viranomaistasolla. Asia saattaa riippua vaikka yhden ministeriön yhdestä virkamiehestä, Wood sanoo.
Päätöksien tai lupien etenemisen vauhti saattaa riippua vaikka virkamiehen ideologisista mieltymyksistä tai siitä, onko toinen osapuoli vaikka virkamiehen koulu- tai armeijakaveri. Varsinaista korruptiota Wood ei ole Suomessa kuitenkaan havainnut.
Wood kertoi Amchamin jäsenistön kokemista investointien esteistä Suomeen aiemmin tänään Ylen A-Studiolle.Puun takaa 27.11.2014, 18:27Reima Ranta näköjään tuolla edellä haukkui ensin minut, mutta toisti itse kuitenkin heti perään ne samat asiat, mistä olen aikaisemmin viesteissäni tästä aiheesta kertonut.
Mistä tällainen käytös kertoo?Puun takaa 26.11.2014, 21:54Aika hyvän vastauksen saa kun vuosikasvun arvosta vähentää ensin kulut ja jakaa tuloksen metsän eteen suoraan tai välillisesti tekemillään tunneilla.
Tunteihin luetaan matkoihin, suunnitteluun, neuvotteluihin, hankintoihin, yms. käytetty aika.
Metsästä on tietysti oltava perustiedot hallussa, jotta päästään riittävän tarkkaan vuosi- ja arvokasvun raha-arvoon.Puun takaa 26.11.2014, 21:46Lahtosella on siinä mielessä hyvä liikeidea, että hän on ulkoistanut mahdollisen taloudellisen riskin kokonaan metsänomistajille.
Näyttökysymys on jokaisessa tapauksessa erilainen, ja siten lopputuloksena voi olla niin voittoja kuin häviöitäkin.
Kartellituomiossa ei otettu lainkaan kantaa metsänomistajille tapahtuneeseen vaikutukseen, koska ne olivat tapauskohtaisia.
En ymmärrä, mikä tässä edelleenkin on niin vaikeaa joidenkin käsittää?Puun takaa 26.11.2014, 21:14Puolustuksen mielestä saastunut verrokkiaineisto heittää varjon kaadettujen eläinten DNA-tutkimuksen luotettavuudelle. Näyttötaakka asiassa on syyttäjällä, puolustuksen mukaan on syntynyt perusteltu epäily, että eläimet eivät olleet susia.
Laista puuttuu suden määritelmä, puolustuksen mukaan tällainen on esimerkiksi Ruotsissa.
Suomen sudenhoitosuunnitelmassa mainitaan, että koirasudet tulee poistaa luonnosta, mutta hybridejä ei ole määritelty eikä sitä kuka tai miten koirasudet tulisi poistaa, painotti puolustus.
Puolustuksen mukaan Perhossa kaadetut eläimet muun muassa käyttäytyivät susille epätyypillisellä tavalla, lisäksi puolustus löysi kaadettujen eläimien pääkalloista eroja susien kalloihin.
YlePuun takaa 26.11.2014, 21:09Ei toki monenkaan, mutta kustannuslaskenta ei ole koskaan pahasta.
Puuntuotannon tehokkuus ei ole kiinni pinta-alasta, vaan tehtyjen hoitotoimien oikeasta ajoituksesta.