Käyttäjän Puun takaa kirjoittamat vastaukset
-
Nalle puhui täyttä asiaa:
Björn Wahlroos lisää EU-parlamentin synteihin nuuskan ja hehkulamppujen kieltämisen, susikannan kurinpidon vaikeuttamisen ja rikkidirektiivin, ”joka tulee johtamaan ehkä puolen tusinan paperikoneen alasajoon ja suuriin vaikeuksiin… teräsyhtiöillemme”.
”Mikä EU-parlamenttia vaivaa”, Wahlroos tiukkaa ja vastaa itse: ”Se on aloittelevien poliitikkojen hiekkalaatikko ja usein eräänlainen jälkilämmittelypaikka, poliittisen uran hyvin palkattu päätepysäkki.”
Iltalehti
Puun takaa 27.3.2013, 14:16Uutta ajattelua RKTL.ssäkin:
Metsästäjille tulossa nettipalvelu
Holmin mukaan maanomistajien mielipide johtuu siitä, että metsästäjät eivät ole saaneet haluamaansa vastakaikua RKTL:ltä.
– Petoyhdysmiehet ovat monta vuotta antaneet sinne tietoa, mutta sieltä ei tule meille minkäänlaista tietoa.
Jatkossa tietoa on kuitenkin luvassa. RKTL aikoo kädenojennuksena metsästäjille avata syksyllä erityisen nettipalvelun, josta metsästäjät voivat saada tietoa pantasusien liikkeistä.
Nettipalvelu täydentäisi jo käytössä ollutta susipuhelinta, jonka palvelua on tarkoitus tulevalla metsästyskaudella jatkaa kevääseen saakka.
– Nyt on varmasti oikea hetki miettiä sitä, tunnustaa Ronkainen.
– Meillä on kova halu, että meillä olisi välit kunnossa.
Yle Savo
Puun takaa 26.3.2013, 20:29Minua hävettää n-merkin käytös esim. Timppaa kohtaan.
N-merkillä tuntuu olevan tärkeintä arvostella toisten tiedon tasoa.
Eikö kuitenkin olisi huomattavasti tärkeämpää meidän jokaisen osaltaan tuottaa lisäarvoa tälle palstalle?
Ihmiset, joilla on käytännön kokemusta ja ongelmanratkaisukykyä, vievät tätä maailmaa eteenpäin. Suuri osa maailman kirjoista on kirjoitettu juuri heidän kokemustensa pohjalta.Puun takaa 26.3.2013, 06:19Kesäsäkorjuu- ja kelirikkokorjuukelpoisella puulla on oma hintansa, joka on lähes aina korkeampi verrarrattuna muina vuodenaikoina maksettuun. Eikö se silloin ole jalostusasteen nostoa?
Puun takaa 26.3.2013, 05:26Puuntuottaja voi nostaa tuottamansa puunsa jalostusarvoa hyvin perinteisillä keinoilla:
Rakentamalla metsätieverkon ja varastopaikat sekä hoitamalla ojitukset siten, että mahdollisimman suuri osa puista tulee ympäri vuoden korjattaviksi.
Tämän lisäksi hoidetut metsät ovat puunostajille aina kiinnostavampia kuin hoitamattomat.
Eikö olekin yksinkertaista?!
Puun takaa 26.3.2013, 05:09Suomen kieli on rikas, jos vain haluamme sitä käyttää.
Voisiko metsiin tehdä yhden jakolinjan näin:
Elinkeinometsä – Elinkeinometsätalous
Harrastemetsä – HarrastemetsätalousJoku vuosi sitten tällä palstalla syntyi erinomainen suomenkielen uudissana: ”Puuhapalsta”. Pientä, taloudellisesti vähämerkityksellistä, mutta muuten haluttavaa metsätilaa kuvaava sana näkyy olevan yleisessä käytössä jopa virallisemmissakin julkaisuissa.
Puun takaa 25.3.2013, 19:05Sitäkin kuusmotti. Lisäksi Kojola kertoo, ettei susi ole uhanalainen jaji missäänpäin maailmaa, ja että 20 susipentueen tavoite on Suomessa epärealistisen korkea. Lisäksi sudet ovat Suomessa erikoistuneet koirantappajiksi. Siten susikannan ylläpito on suurimmassa osassa Suomea hankalaa.
Kumpaan ryhmään luokittelemiaan ammattimiehiä Jesse lukee itsensä?
Puun takaa 25.3.2013, 18:01Tämän palstan tee-se-itse susiasiantuntijoiden olisi hyvä lukea Rktl:n petotutkija Ilpo Kojolan artikkeli laitoksen nettisivuilta tai vaikkapa tämän päivän Maaseudun Tulevaisuudesta. Ammattimiestä on syytä kuunnella, oli sitten kyse mistä alasta hyvänsä. Tästä voimme varmasti olla yksimielisiä.
Puun takaa 25.3.2013, 14:46Ymmärrän hyvin taimitarhan ratkaisun. On huomattavasti kustannustehokkaampaa toimittaa taimet miljoonia taimia ostaville asiakkaille kuin pieniä eriä erikseen hakeville ostajille.
Puun takaa 24.3.2013, 17:02Anton on tuntunut olevan ulkona tästä ilves-asiasta, -miksi?