Käyttäjän Puuki kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 13,561 - 13,570 (kaikkiaan 13,757)
  • Puuki

    Joskus kuulemma tuontiauton mittaria ruuvataan toiseenkin suuntaan  verotuksen takia.

    Näkeeköhän mistään palvelusta traktoreiden tuntimääriä ? Jotkut on onnistuneet ostamaan olemattomia traktoreita nettikaupoista. Jos voisi ensin tarkistaa tietoja jostain, niin ei menisi  rahat hukkaan.

    Toinen nettihuijausmuoto on suomalaisia moottoriajoneuvoja ostattelevat ulkomaalaiset. Kukapa ostaisi oikeasti suomalaisen, täällä verotetun auton- tai moottoripyörän.

     

    Puuki

    Tuossa on kai lattaviilakin mukana, mutta ei toimi sekään jos terottaa väärään suuntaan. (Alkuperäisessä videossa).

    Puuki

    Suomessa on pääsääntöisesti hoidettu luonnon huomioon ottaminen metsänhoidossa  hyvin varsinkin kun vertaa monen muun maan tilanteeseen.

    Suojelualueitakin on olemassa melko kattavasti , tosin pääosa Pohjois-Suomessa. Parantamisen varaakin tietysti on. Metsähallituksen tuottovelvoitteet vähentää sen mahdollisuuksia lisätä luonnonsuojelun pinta-aloja.

    Nyt  kun Metso-varojen puute vähentää ainakin väliaikaisesti yhteistä rahoitusta tärkeiden luontokohteiden suojelussa, olisi tärkeää mo:en omatoimisen suojelun lisäksi, että muutkin luonnonsuojelujärjestöt kuin luonnonperintösäätiö alkaisi itse ostaa sopivaksi katsomiaan palstoja luonnonsuojelutarkoituksiin. Siihen voisi käyttää rahoitusta, jota ne saa lahjoituksina ja myös valtion varoista.

     

     

    Puuki

    Olihan siinä hyviä vinkkejä , ”kerran kuussa pitää terottaa” ja ”toiseltakin puolelta”.

    Puuki

    On niitä varmaan nuorissakin motokuskeissa osaavampia ja vähemmän osaavia olemassa, kuten vanhemmissakin.  Jotkut nuoret saattaa olla hyvinkin sopivia moton puikkoihin, jos ovat vaikkapa koko pienenikänsä pelanneet joystic-ohjattavia nettipelejä ; koordinaatiokyky voi olla hyvin kehittynyt.

    Mutta vasta kokemushan se taitaa yleensä opettaa siihenkin hommaan päteväksi.

    Puuki

    Virossa on käytetty samanlaisia pysyviä suoria ajouria tasavälein ja niiden pituus saattaa olla useita kilometrejä.  Sopii sinne kun metsät on laajoja ja maaperä tasaista.

    ”Voisiko harvemmin tapahtuvan laatutavaran myyntimallissa tulos olla sama kuin vetää kaikki luo’oksi kerralla?”

    Varmaan, jos hinnat olisi lähellä tuota 3000 €/tyvipölkky. Tai vaikka 1/3 siitä.

     

     

    Puuki

    Männyn laatutyviä kasvaa ja kasvaisi kyllä kuivemmilla kankailla, jos niiden kasvatustapa-ja -aika on siihen laatuun tähtäävä. Varsinkin Pohjois-Suomessa on paljon sopivia kuivia -ja karukkokankaita mutta kasvatusaika on kuitenkin nykymenoon sopimaton eli liian pitkä.

    Eihän yli 100 vuotiasta hyvälaatuista männikköä kannata nykyhinnoilla myydä .

    Puuki

    Se voisikin olla ihan hyvä keino autokuumeeseen, että uusii vain jotain sisustustuksesta.

    Muistui tuosta mieleen tosikertomus maanviljelijä siskoksista, joista toinen ehdotti vanhan traktorin vaihtoa , johon toinen totesi, että eiköhän vain maalata tuo traktori.

    Sekin kuulemma auttaa autokuumeeseen jos hieroo tyhjällä lompsalla otsaansa.

    Puuki

    Tai sitten juuri lannoitus lisää hirvien syöntihaluja. Taimitarhojen lannoitetut mä-taimethan ne parhaiten niille maistuu. Tuhkan hivenaineet, kalium, fosfori …

    Puuki

    Aika vähän niitä erikoislaatuja taitaa kuitenkin maailmalle mennä. Hinta voisi päinvastoin parantua, jos tavaraa olisi saatavissa tarpeeksi ja eteenpäin markkinointi olisi siten helpompaa. Kantohinnan nousu parantaisi myös sitä laatuakin tulevaisuudessa.

    Raaka-aine menee kaupaksi, mutta kantohinnat ei vastaa tukin kasvatuksen viemää panostusta. Pitkä kasvatusaika joka johtaa usein hyvään laatuunkin ei korreloi  hinnan kanssa.

    Tuosta erikoislaadun hinnasta tuli mieleen eräs Y-tube pätkä Pohjois-Amerikasta, jossa sahattiin n. 60 cm paksu ja n. 2,5 m tukin pätkä säteittäissahauksella osiin. Kovin nopeasti homma ei käynyt, mutta alunperin polttopuun arvoisen pölkyn arvo nousi siinä 400 $:iin.

     

Esillä 10 vastausta, 13,561 - 13,570 (kaikkiaan 13,757)