Käyttäjän Puuki kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 13,371 - 13,380 (kaikkiaan 13,757)
  • Puuki

    Trivia .

    Kannattaa lukea koko kappale eikä vain ensimmäistä lausetta.

     

    Turha kaksinkertainen paperien pyörittely kemerassa lisääntyi edellisen ”uudistuksen”     yhteydessä. Siitä ei pitäneet tuenhakijat eikä tukihakemusten käsittelijätkään. Aika paljon kuluu varoja byrokratiaan.

    Puuki

    Niin, aion itse ainakin pitäytyä (tässä tapauksessa) paremminkin silmämääräseen arviointiin  kuin taulukkoon tai karttaan, joiden mukaan  ei kauriita ole yhtään lähimaillakaan 🙂

    (Tuo yli 22 km etäisyydellä olevien alueiden painotuskerroin vähentäisi tässä ko. tapauksessa arvioitua keskimääräistä tiheyttä, koska tihein keskittymä on kaukana.)

    Puuki

    Laskin maakunnan kokoisen alueen kaikkien laskentakolmioiden (taulukosta) indeksien keskiarvon.   Laskentalinjan pituus  ( M ) on 12 km, mutta indeksi oli muutettu (liite) 10 km:a vastaavaksi  ( siitä tuo edellinen : MD = n. 10 km²).

    Se vain mietitytti, kun paikallisesti kauriita on melko paljon, mutta laskennassa ei ole löytynyt yhtään kauriin jälkeä lähistöllä. Metsäkauriithan ei talvella välttämättä paljon liiku, joten laumat jää helposti pois laskennassa.

    Puuki

    Olin ymmärtävinäni että tuon laskukaavan avulla saa tiheyden sen mittauskolmion pinta-alalle (?).   Jos pinta-ala  saadaan suoraan:M x D , niin silloin laskettu tiheys pienenee  entisestään ed. olleessa esimerkissäkin. 4x4x4 -Tasasivuisen kolmion pinta-ala = n. 6,93 km² ja MxD = n. 10 km².

     

    Puuki

    Jos ontarvetta olla omavarainen ympäri vuoden , niin talvella sähkön voi tuottaa pienellä tuulimylllyllä +akustolla, jos on sopiva paikka tuulien suhteen.

    Puuki

    Eihan siitä saakaan suoraan, vaan pitää laskea erikseen. Kolmiolaskentakuvioiden pinta-alat lasketaan.  Indeksilukujen keskiarvolla lasketaan yhden kolmion keskimääräinen tiheys, kerrotaan se kolmioiden lukumäärällä ko. alueella. Kerroin koko alueen tiheydelle saadaan jakamalla koko pinta-ala  kolmioiden yhteispinta-alalla.

    Puuki

    Planter :

    Laskin suuurinpiirtein oikein . Tarkistin ja yksi kolmio oli jäänyt pois, ja tarkemmin kok.pinta-alakin olisi vähän suurempi kuin tuo 2 milj. ha .

    Oikea määrä olisi 52,5 kpl / koko alue . Eli yhdellä kertaa 2 ha alueella olisi pitänyt olla ~ 34,5 % koko alueen kauriskannasta.

    Puuki

    Jälkilaskenta voi olla tarpeeksi tarkka esim. hirvikantojen arvioinnissa. Sitä en väitä, kun en ole mikään riistalaskennan asiantuntija.

    Laskin kuitenkin kokeeksi metsäkauriin esiintymisindeksin perusteella ja liitteen laskukaavan avulla sen tiheysarvion. Näyttäisi että ainakaan tässä tapauksessa (n. 20000 km² alueella) ei  pidä paikkaansa, koska lopputulos olisi ~ 45 metsäkaurista /koko alue .    Muutama kk sitten näin siis 40 % koko alueen metsäkauriskannasta 2 ha:n  alueella. Ei voi pitää paikkaansa.

    Puuki

    Hyvä kun aktiivisia metsänomistajia löytyy. Se on ihan sama onko metsät ostettu tai muuten saatu hoidettaviksi.   Vastikkeellisesti hankituista metsistähän saa tehdä verotuksessa metsävähennyksen(-93 jälkeen hankituista) ja mahdollisten lainojen korot poistaa . Perintömetsistä pitää maksaa perintöverot.

    Puuki

    Miten muuten lumijälki-indeksistä päästään tiheysarvioon ? Minkä kokoista pinta-alaa vastaa esim. 1 lumijälki/10km /vrk  ?

Esillä 10 vastausta, 13,371 - 13,380 (kaikkiaan 13,757)