Käyttäjän Puuhastelija kirjoittamat vastaukset
-
Onko tietoa paljonko on susia yms petoja esim Alaskassa tai Kanadassa ja paljonko on sorkkaeläimiä? Käsittääkseni siellä ei ole niin paljoa hirviä (täysin mutua), mutta muita saaliseläimiä löytyy. Mikähän on siellä suurpeto/sorkkaeläin-suhde?
Puuhastelija 31.3.2023, 07:29Mutta kuoleeko kasvissyöjä nälkään jos ei ole tilapäisesti muuta tarjolla kuin särkiä, ahvenia ja kaakinraatoa? Sekasyöjä sen sissin pitää olla.
Puuhastelija 30.3.2023, 22:18Tuo kasvisruokavalio on siinä mielessä ongelma, että jos sotatilanteessa ei huoltoa pysty järjestämään, vaikka muutaman päivän aikana ja sotilaat kykenevät vaikka kalastamaan niin miten käy kasvissyöjän? Tietynlaisissa erikoistehtävissä rajoitteet hankaloittavat asioita. Tosiasia on, että kasvikset muodostavat suuren osan ruokavaliosta ja varmasti sodan aikana osuus on vieläkin suurempi, mutta hätätilanteessa kannattaa aatteensa syödä.
Puuhastelija 29.3.2023, 22:09Muutaman kerran olen ollut mukana kolmiolaskennassa. En tänä talvena kuitenkaan. Nyt tässä lähiympäristössä on jäniskanta mielestäni runsastunut. Kettukanta oli runsas, mutta luonnollinen poistuma on korjannut jo toistakymmentä kettua pois. Lumikon jälkiä ehkä normaalia enemmän.
Puuhastelija 29.3.2023, 22:02Joskus tuntuu, että osaava kaivinkonekuski on paljon etevämpi tienkorjaaja kuin tieinsinööri.
Puuhastelija 29.3.2023, 21:59Olisiko hiilinielujen vuoksi syytä ilmoittaa kaikki puubiomassa? Kaipa pajut, katajat, tuomet yms yhteyttävät ja sitovat hiiltä. Ja onko metsissä esim. Em. Puut ja pensaat lisääntyneet vai vähentyneet lyhyellä ja pitkällä aikavälillä?
Puuhastelija 27.3.2023, 12:07Vai käykö niin, että jos pienentää kantaa niin monet lopettavat metsästyksen, kun ei ole pyydettävää ja sitten, kun kanta kasvaa ei metsästäjiä ole?
Puuhastelija 22.3.2023, 21:25No tämmösille toukohousuille kuin minä pitäisi olla ihan perus yksinkertaisia esimerkkejä. Esim. Hehtaarin taimikko, miten se kehittyy eri hoitotöiden ansiosta tai sitten hoitamattomuuden takia.
Puuhastelija 22.3.2023, 19:19Nuakalta hyvä kirjoitus.
Etelä-Lapissa ohran ja kauran viljely onnistuu kohtuullisesti ainakin meidän seuduilla, tosin syksyisin ennen puintia ilmestyy monisatapäiset kurkilaumat ja aiheuttavat tietyillä alueilla melkoista tuhoa ohrapelloilla. Kurkien takia viljat kannattaa joko tehdä kokoviljasäilörehuksi tai sitten puida aiemmin ja tehdä naudoille murskaviljarehua.
Puuhastelija 22.3.2023, 19:12Vihreiden tulisi ajatella kaikkia asioita klopaalisti. On täydellistä ympäristöpopulismia rajoittaa Suomessa hakkuita jos sama puumäärä jokatapauksessa maailmassa tarvitaan.