Käyttäjän Puu Hastelija kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 371 - 380 (kaikkiaan 790)
  • Puu Hastelija

    Joovaan on varmaan hyvä selitys, miksi tuo aukko, mitä nyt olen kuokkinut on täysin puhdasta lauhamattoa? Viimeiset 100v ollut täysi metsä päällä. Toissa talvena hakkuu, viime alkukesästä risujen keruu ja nyt siis tuossa jäljellejääneessä heinikossa kuokkimista. Mistä tuo heinä on löytänyt metsään, vaikka maata ei ole muokattu?

    Puu Hastelija

    Tekninen ratkaisuidea tuntematta laitetta. Sarana pottiputken yläpäähän, johon tuo sirottava maustepurkki integroidaan. Purkki kulkee koko ajan mukana. Putki maaha, leuat auki, lannoitepurkki käännetään pystyyn ja taas alas saranan varassa ja taimi putkeen.

    Varmaan parilla putkileikarilla tuon purkin istuttaisi saranan kyljessä olevaan tukirautaan, jossa 90 asteen kulmassa joku pohjaa tukeva latta, ettei purkki lähde valumaan omia aikojaan.

    Puu Hastelija

    JS, kohde olisi täytynyt käsitellä jatkuvana kasvatuksena. Tällöin nuo nyt istutetut männyntaimet olisivat syntyneet ilman kuluja sopiviin kohtiin sopivalle etäisyydelle toisistaan. Näin olen ainakin palstalta lukemani perusteella ymmärtänyt. Lisäksi olisi vältytty perkaukselta ja muilta taimikonhoitokuluilta.

    Puu Hastelija

    ”Kun SOPIVALLA TUULELLA  – ja tehokkaalla sahalla kaadetaan avohakkuulla, jossa puiden etäisyys on vain muutama metri”

    Juu,  kaatajan täytyy olla hyvällä tuulella, varmasti 2m3 puista kuitenkin kyse noilla spekseillä. Silloin oli puisevia palstoja.

    Puu Hastelija

    Kataja ei yleisesti ottaen ole millään muotoa Manner-Suomessa rauhoitettu. Luonnonsupjelulain poikkeuksista ei sitten ole tietoa.

    Onko teilläpäin kulkenut metstöitä tekeviä harjoittelujaporukoita? Niiden tiedetään syyllistyneen omavaltaisiin puiden varastamisiin.

    Puu Hastelija

    Aivan ihme satuilua tämä kyllä keskimäärin.

    Pinta-ala rajoitusten poisto ei muka auttaisi – kyllä auttaa.  Jo pelkkä uhka  että maanomistajat perustaisivat oman peurojentappoalueen aktivoi ns. vanhoja seuroja. Ja jo perustettu alue aikaansaa peuratyhjiön. Eli vanhat seurat panostavat kaiken tarmon, uuden alueen rajoille. Metsästäjät ovat kuitenkin niin kateellisia, että riski siitä,  että joku muu ampuu ne peurat saa tappamaan vaikka sen viimeisenkin peuran.

    Pakastin täyttyy peurasta – pieni pakastin(lokero) tai sitä peuraa sovitetaan sinne seisovassa asennossa kokonaisena.

    Ei ole tiloja ja täytyy riiputtaa ainakin viikko. Kun ilma on viilentynyt sen verran,  että raatokärpäsistä ei ole enää paljoa haittaa,  niin varmasti riittä raakakypsytys saavutetaan. Kyse maitohappokäymisestä. Toimii sitä nopeammin,  mitä lämpimämpää on. Ja paloittelun jälkeen paisteja ym. voi pitää vielä jääkaapissa ennen pakastusta. Ei vie paljoa tilaa ja saa haluamansa mureuden.  Ja kärpäsen munat on kyllä helppo raapaista pinnasta pois.

    Tarvii pajon porukkaa,  että saa paloittelut tehtyä…  Ei muuten tarvi kuin lompsan. Aina välillä kun on Punkalaitumelle vienyt kinkkuja palviin on tullut ihmeteltyä, kuinka paljon ihmiset vievät peuroja avaimet käteen palveluun. Saahan siinä samalla teetätettyä vaikka omaa makkaraa. Ilmeisesti viitseliäisyys on jo nolla. Hyvä, että joku on huomannut markkinaraon.

    Tai ettei lihasta pääse eroon. Tuo Punkalaitumen paikkakin ostaa kokoruhoja, mutta jotkut haluavat koittaa pisnestä, eikä silloin voi ampua kantaa alas. Kasvatetaan eläimiä toisten mailla – pisnes ja sosialismi ovat viimein löytäneet toisensa!

    Ammattitappajat ratkaisivat citykani ongelmankin – ei voi olla tietämys tällä tasolla. Kyllä siellä ihan puhtaasti luonto puuttui peliin ja joku virus nitisti tuon populaation.

    Kaikki hirvestäjät eivät edes metsästä valkohäntiä – itse olen 2 seurassa. Toisessa n. 50 hirvijahdissa, 68 peurajahdissa. Toisessa 17 hirvijahdissa 46 peurajahdissa. Voi olla,  ettei kaikki ole molemmissa jahdeissa mukana, en ole nimilistoja vertaillut…

    Puu Hastelija

    Mikä on ongelma saaliin käsittelyssä? Suolistus/nylky n. tunti, paloittelu rasvanpoisto riippuen koosta tavasta/tarkkuudesta 3-6h. Loppusiivous, jauhamiset  pakastamiset ja pakkaamiset 1-2h.  Yhtä ihmistä pienemmällä käsittelyketjulla tästä ei tosiaan selviä. Tälle syksylle ja tälle taloudelle on 5,5 peuran kiintiö  eikä pakastin tai lihoista eroon pääseminen ole rajoittava tekijä.

    Suorittavalla on itse aiheutetut ongelmat.

    Puu Hastelija

    Eikös näiden susien ym. kohdalla ole, vaikka se olisi käynyt mummon kimppuun ja itse teossa ammuttaisiin, niin silti tutkittaisiin törkeänä metsästysrikoksena. Johonkin pykälään tuo perustuu. Vasta tutkinnan jälkeen voidaan todeta,että syytettä ei nosteta.

    Puu Hastelija

    Suorittava,  ei pitäisi olla yllätys, että pienten (kauriit) osalta on täälläkin sanottu sopimuksia irti.  Perusteena seurojen metsästysrajoitukset, kun kiintiöimällä suojellaan kantaa eikä suvaita kaatamista. Maanomistajat poistavat oireet itse, ennen kuin tauti pääsee puhkeamaan. Helppoa.

    Puu Hastelija

    Siirretäänkö omakehut sahaketjusta tänne?

    Yhtenä päivänä kaadoin ainakin 15 siemen/jättöpuu mäntyä! Seuraavana päivänä kävin niitä karsimassa. Siitä muutaman päivän päästä niitä vedettiin pojan kanssa traktorilla lanssille, missä joskus myöhemmin keväällä ne vielä pätkittiin, osa ihan tukiksi. Oli aikas homma.  Sitten kesällä kun kävin yhden tutun talolla Nizzassa ja  vaihdettiin pitkän kaavan mukaan kuulumisia tuli näistä hakkuuhommistakin kehaistua. Aamulla tuli sitten kumarrettua ilman lakkia posliinia. Siinä luki Villeroy & Boch. Noussut sekin rapiat 60% vuodessa. Varmaan korona kotoilu rempat siihenkin tarttunut,  eikä tunnuslukujen valossa edes kalliilta vaikuta.

Esillä 10 vastausta, 371 - 380 (kaikkiaan 790)