Käyttäjän putte kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 224)
  • putte

    Niinpäs näyttää olevan. Metka mies tuo Hiidenmies, josta en ole ennen kuullutkaan. Että ”ei-metsästävien kansalaisten tietoisuutta asioista lisättävä”. Hän on oikeassa, mutta suotavaa olisi eräiden tietoisuuksien lisääminen myös metsästävien kansalaisten keskuuteen.

    En osaa tehdä klikattavaa linkkiä, mutta täältä löysin Hiidenmiehen kirjoituksen.
    http://www.metsastajaliitto.fi/liitteet/jahti/jahti2012_2_s7.pdf

    putte

    Muistaakseni tähän asiaan tuli vuosi-pari sitten sellainen laki- tai asetusmuutos, jolla haluttiin auttaa hirvimiehiä kasvattamaan tulojaan hirvenlihan myynnillä vähittäiskauppoihin. Muistan, että perustelu tuotiin esille juuri näin kaikessa röyhkeydessään. Jollakulla tarkempaa tietoa tai muistikuvia?

    putte

    Ohjeita varmasti löytyy, mutta ainakin kahden asian täytyy täyttyä;

    a) alikasvoskuusien on oltava terveitä. On täysin mahdollista, että kahden metrin mittainen (sateenvarjo)kuusi on 50-vuotias, jolloin sen lahoisuus on todennäköistä.

    b) alikasvoksen pitää säilyä elossa hakkuusta ja sen jälkeisestä valoshokista. Kuusialikasvoksella menee muutama vuosi kun se vaihtaa varjoneulasensa valoneulasiksi, ja jos muutos on liian voimakas, se ehtii kuolla ennen sitä.

    En varaisi liikaa toivoa kuusikon alikasvokselle. Jos uudistus on joka tapauksessa tehtävä, saadaan tasaisempi taimikko kun ei liioin jätetä alikasvoksia uuteen taimikkoon. Aivan pienet kuusen taimet ovat eri asia. Niitä nousee hakkuuaukealta vaihtelevasti joka tapauksessa maahan varastoituneesta siemenaineksesta, etenkin suolla.

    putte

    >>Eikös se osinkotuoton verotus mennyt suurosingoilla melkein nolliksi ? Kiitos kokoomuksen venkoilut!<<

    Pörssiosinkojen kahdenkertainen verotus koostui tähän asti 24,5% yhteisöverosta plus 21% varsinaisesta osinkoverosta. Yhteensä osakkeenomistajaa verotettiin osingosta 45,5%.

    Uudessa järjestelmässä prosentit ovat 20%+25,5%=45,5%. Kokonaisuutena osinkoverotus ei kiristynyt lainkaan, koska osakkeenomistajat voivat nyt ainakin periaatteessa nostaa enemmän osinkoa, joskin sitä nyt verotetaan enemmän.

    Koska osinkojen verotus on jossain määrin monimutkaista siihen on helppo sisällyttää paljon politiikkaa. Muistattehan miten Jutta julisti kovaäänisesti kehysriihessä omilleen: "Nyt tässä maassa ei enää makseta verottomia osinkoja!". Tässä Jutta otti suuren riskin. Aliarvioiko hän kannattajiensa älykkyyden liiaksi. Aika näyttää.

    putte

    http://kansalaisen.karttapaikka.fi/asetukset/asetukset.html?e=428794&n=6843143&scale=8000&tool=siirra&styles=normal&lang=fi&mode=rasta&showSRS=EPSG%3A3067&width=1000&height=1000&feature=ktjraja&tool=siirra&lang=fi&mode=rasta&map.x=481&map.y=545

    Sikäli kun muistan, ja viitteeksi tuohon Puun takaisen selvitykseen tässä on havainnekuva siitä Kivinemen alueesta, jonka läpi Onkiniemen tie piti tehdä, mutta reitti muuttui tikkojen, arvovallan tai jonkun muun syyn vuoksi.

    putte

    Metsätilan myyntiähän tuetaan verotuksessa välillisesti.

    Jos vaikka aikoo myydä tilan 100 000 €:lla.

    siitä 60 % voi ostaja käyttää puun myynnissä metsävähennyksenä verotuksessa, joten myyjä voi lisätä osan verohyödystä myytävän tilan hintaan. Höynä ostaja saattaisi maksaa tilasta 118.000 €. Näin verotuksella saadaan korotettua metsätilojen myyntihintoja.

    putte

    >>Tuki on tärkeä juuri metsänomistajalle ja se kannattaa teettää vieraalla jolloin työllisyyttä parannetaan siltäkin osin.<<

    Yhteiskunnan kannalta näin asia varmastikin on, mutta yksittäisen puuntuottajan ei tarvitse yksin kantaa huolta koko kansakunnan hyvinvoinnista eikä mielestäni edes metsänomistajien hyvinvoinnista. Riittää kun kantaa huolta omasta tai korkeintaan puuntuottajien hyvinvoinnista.

    putte

    Samaa on toivottu jo monet vuodet myös meidän puuntuottajien suunnalta. Metsänhoidon tukeminen on käytännössä ollut metsäteollisuuden ja osaksi mhy:n tukemista. Juuri siitä syystä tuesta ei olla vielä luovuttu. Käytännössä puuntuottaja saa osakseen vain tukiaiskateuden, aivan kuten kävi surkuhupaisen väliaikaisen puunmyyntiveron huojennuksen kanssa. Ainoa huojennuksen seuraus oli se, että alentunut puunhinta ei noussutkaan aiemmalle tasolle huojennuksen loputtua.

    putte

    Tässä tapauksessa kyseessä ei ollut luonnonsuojelualue, vaan tuo 15 metrin matka, jolta ojaa oli perattu poistamalla siitä kiviä, oli katsottu metsälain mukaiseksi luontokohteeksi.

    Ksml:n mukaan tiekunnan puheenjohtaja ja tiekunnan toinen jäsen saivat kummatkin 15 päiväsakkoa (2.490 euroa) sekä joutuivat maksamaan kolmannelle maanomistajalle 1.180 euron korvaukset.

    Se mikä tässä ihmetyttää oli kovin eriävät kannat. Metsäkeskukselta pyydetyn katselmustoimikunnan mukaan mitään vahinkoa ei ollut tapahtunut luonnolle eikä maanomistajalle. Toisaalta oikeudessa metsäkeskuksen todistajan mukaan ”luonnolle oli aiheutunut erittäin merkittävää haittaa, joka vaatii ojan ennallistamisen”. Oikeuden puheenjohtajan mukaan ”rikos oli aivan mitätön, mutta toimijat oli tuomittava, koska luontoarvojakaan ei voi syrjäyttää”.

    Luottamukseni suomalaiseen tuomioistuimeen ei tästä horju, mutta olen äärimmäisen huolissani sekä tuomioistuimen, että asiantuntijaksi otetun metsäkeskuksen riippumattomuudesta omissa toimissaan. Ollaanko jo tilanteessa, jossa eri tahot eivät uskalla tehdä tuntemuksensa mukaisia päätöksiä sen vuoksi, että pelkäävät noin kolme minuuttia päätöksen jälkeen median suuhun työntämää mikrofonia ja kiusallisia kysymyksiä.

    Tämän vuoksi toivoisin pääseväni tekemään tapauksesta oman tulkintani, jotta mielipiteeni ei koostuisi lehtitiedosta. Jospa metsäkeskus vaikkapa ottaisi tästä casen, jolla selvittää asian paitsi itselleen (koska vaikuttaa kovin hataralta sen oma kantakin) ja sen jälkeen meille jotka olemme tekemisissä samojen tilanteiden kanssa.

    putte

    Onko jollakin tietoa minkälaisilla prosenteilla tätä yhdistelmäverotusta puuntuottajien toimintaa ohjaava metsäteollisuus – eli meidän asiakkaamme – on esittänyt sitä toteutettavan?

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 224)