Käyttäjän pölkkypää kirjoittamat vastaukset

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)
  • pölkkypää

    Noin 700ha laaja metsävakuutus omavastuu 5000€ vuosimaksu 3500€.

    pölkkypää

    Tuohon kiertoaikaa jatkavaan yläharvennukseen sen verran että voihan sitä kiertoaikaa jatkaa ilman yläharvennusta,jätetään viimosessa harvennuksessa riittävästi runkoja ettei mene puut ylikokoiseksi ja annetaan kasvaa.Tuollaiset 2-3m3 puut ovat vielä motolla mukavia tehä ja motteja karttuu.

    pölkkypää

    Olen tuon visakallon kanssa vähän samoilla ajatuksilla,kun on joskus tullut  seurattua noita juttuja syvemmällä sylttytehtaassa.

    pölkkypää

    Vielä tuohon yhteismetsäasiaan.Yhteismetsän osakkaaksi ryhtyvän tulee tiedostaa että on yhteismetsän osakas ei metsänomistaja.Pyörittämässäni yhteismetsässä tämä on selvää että vuosittainen voitonjako on ainoa tulo mitä yhteismetsästä tulee.Muutamasta naapuriyhteismetsästä on metsäsijoittaja ostanut osuuksia eikä tämä asia ole ollut hänelle selvä,nyt ollaan korvat luimussa kun osuuksista on maksettu huimaa ylihintaa.

    pölkkypää

    Laitampa minäkin taas muutaman sanasen.JK:n talous perustuu nykyisiin  puun hintasuhteisiin ja ei voida olla ollenkaan varmoja mitä tulevaisuus tuo tullessaan.Mitä tulee matematiikkaan niin yhtälön ratkaisu ei voi olla tarkempi kuin lähtöarvot eli kaikki metsäsuunnittelulaskelmat perustuvat jossain määrin keskimääräisyyteen.

     

    pölkkypää

    Tähän jääkaappidilemaan on ratkaisu,ovisilmä.Sen kun laitat jääkaapin oveen niin voit aina varmistua että sammuuko valo.

    pölkkypää

    Oleelisin asia metsätaloudessa on kuitenkin eurot joka on likvidiä valuuttaa toisin kuin prosentit tai motit joiden käyttö vaihdon välineenä ei onnistu.

    pölkkypää

    Jos on tutustunut punkaharjun maisemiin niin huomaa että tuon männynkin saa uudistumaan jk ajatusten mukaisesti mutta harvassa paikassa taitaa olla noin hyvät edellytykset.

    pölkkypää

    Pitipä kirjautua mukaan kun oli niin mielenkiintoista keskustelua.Toimin itse monella tasolla metsä-alalla.Pääsimpä itse muutama vuosi sitten ensimmäisenä konemiehenä metsään jota oli hoidettu jk-ajatusten mukaisesti 60-luvun lopusta alkaen.Metsä oli kuusivaltainen ja mikä oli silmiinpistävintä niin oli lahon määrä joka oli hyvin huomattava kun ollaan salpausselän pohjoispuolella eli ei pahimmalla juurikääpäalueella.Tässä kohteessa alustan taimettuminen oli hyvin voimakasta eli oli mahdoton suorittaa hakkuuta niin ettei taimiaines kärsisi.Tässä kohteessa on jossain vaiheessa pakko vaihtaa puulajia jos ei ole tarkoitus tuottaa pelkkää lahokuusta ja tätä oli hoidettu jk menetelmällä vasta puoli vuosisataa.

     

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)