Käyttäjän Pilke silmässä kirjoittamat vastaukset
-
Mihin ihmeeseen niitä riistatiheikköjä tarvitaan lisää??? Kun kulkee metsissä risukkoa, pusikkoa ja muuta tiheikköä on yllin kyllin. 5 vuotta sitten raivattu ja harvennettu kohde työntää vesakkoa ja kuusipuskaa niin paljon että varmasti löytyy suojapaikkoja. Ilmeisesti näitä haluavat lisää innokkaat riistanhoitajat jotka eivät juurikaan metsänpuolella liiku vaan istuvat toimistoissa suunnitelemassa jos jonkin näköistä hömppä ideaa. On tietysti kohteita kuten karut ,männiköt ja sankat kuusikot jonne ei pusikkoa tule vaikka yrittäisi.
Myös lihan myymisellä on kääntöpuolensa, kun joku alkaa tekemään rahaa lihalla on tämän etu, että karjaa on paljon ja helposti saatavilla. Mielestäni paras tapa on poistaa vhp:n metsästyksestä rajoitteita. Luopuminen pyyntiluvista ja pinta-ala vaatimuksista olisi hyvä keino. Lisäksi ruokintaa pitäisi rajoittaa. Niukkuus ravinnosta ja ravinnon heikompi laatu pudottaisi syntyvien vasojen määrää.
Kim1 oikeassa koko työhistoria 17 vuotiaasta alkaen kerryttää eläkettä nykyisin.
Itse kuulun myös siihen ikäpolveen joka on maksanut eläkemaksuja ensimmäisestä tilistä alkaen, mutta eläkettä on alkanut kertyä vasta 23-vuotiaana. Eläkeikää ei vielä tiedä, todennäköisesti vain maksajan rooli, kuolema tulee ennen, kuin eläke alkaa.
Jätkä muistelee aikaa, jolloin suuret ikäluokat järjestivät itselleen eläkkeen joka laskettiin kymmenen viimeisen työvuoden mukaan. Lisäksi superkarttumat, jos jatkoi työuraansa varsinaisen eläkeiän jälkeen.
Ja kateellisia riittää. Taitaa olla ihan sama kohtalo kaikilla joilla metsää on kertynyt vähänkin enemmän.
Eli tarkoitatko, että velkarahalla ostettu?
Onko se metsä jotenkin huonopaa jos sen on perinyt. Verottaja ainakin saa isomman siivun peritystä metsästä. En osaa sanoa muuta eroa, kun en vielä ole perinyt metsää.
Täälläpäin siivosivat ylimääräiset roikkujat pois jo muutama vuosi sitten.
<h1 class=”main-title”>Puun myyntitulot</h1>
<div class=”main-body”>Puun myynnistä saamasi tulo on metsätalouden pääomatuloa. Jos olet arvonlisäverovelvollinen, puun ostaja maksaa sinulle sovitun kauppahinnan lisäksi myös arvonlisäveron. Ilmoita myyntitulo ilman arvonlisäveroa metsätalouden veroilmoituksella 2C ja arvonlisäveron osuus erikseen arvonlisäveroilmoituksella.
Puun myyntitulona verotetaan tulo, joka on saatu omasta metsästä myydystä puutavarasta, esimerkiksi
- tukeista, pylväistä, kuitupuista
- haloista, pilkkeistä, hakkeista tai muista metsäenergiapuista
- joulupuista ja koristehavuista.
Puun myyntituloa ovat myös hintalisät (esimerkiksi bonukset), jotka on maksettu puukaupan yhteydessä rahana tai muuna vastaavana suorituksena.
Kopioitu verohallinnon sivuilta.
</div>
Jees kannattaa harkita niiden bonusten kirjaamista tulopuolelle, kun sinunkin bonus tuhansissa euroissa on vuosittain ja metsävähennystä on käyttämättä. Saat nopeammin tuon hyödynnettyä. Ei tietysti mikään suuri asia mutta pieni lisä.
Meidän suunnalla osuuskauppa antaa mäyräkoiran ostosta bonusta vain panttina toimivasta tölkistä tai pullosta ei oluesta.