Käyttäjän Pilke silmässä kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 61)
  • Pilke silmässä

    Nopeasti luettuna jäi kuva, että pääomien tuottoa siirretään puun hintaan. Raukkamainen uudistus niitä kohtaan, jotka ovat vuosien varrella sijoittaneet puukauppa rahoja lisäosuuksiin ja mahdollistaneet konkurssikypsän metsäliiton nousun nykyiseen kuntoon. Lisäksi aikovat päättää pykälästä jolla voidaan estää pääomien joukkopako firmasta

    Pilke silmässä

    On noissa hinnoissa kyllä huimat erot maan eri osissa. Täällä saa olla tyytyväinen, kun ostavat ylijäreät kuuset sorvitukiksi, ettei mene selluksi.

    Pilke silmässä

    Saako Visakallon seudulla sorvitukista paljonkin enemmän euroja motilta kuin sahatukista? Täällä lounaassa maksavat molemmista samaa hintaa, tosin tuossa sorvitukissa sallitaan lenkoutta enemmän.

    Pilke silmässä

    Visakallo:On lopetettava valehtelu, ettei jk-metsiä tarvitse hoitaa. Pelkästään tällä saataisiin eri kasvatusmenetelmien vertailu asiallisemmaksi.

    Kyllä, juuri noin. Itsekkin on tullut kokeiltua muutamalla kuviolla jk:ta. Ei tule taimia pienaukkoihin, vattua ja heinää kyllä. Yksi kuvio joka on kaksi kertaa harvennettu ylhäältäpäin on nyt melkoisen erirakenteinen. ensimmäinen harvennus 2002 ja toinen 2013, tuottivat laadukkaan tukkisaannon(mänty/koivu). Tuon ensimmäisen harvennuksen jälkeen tuli vielä jokusia uusia taimia jäljelle jääneiden isompien mäntyjen ja koivujen alle.

    Kohdasta josta poistettiin isompia kuusia muodostui pienaukko , johon tuli noin parimetrinen vatukko, ei yhtään puuntainta. kohta mätästettiin jälkeenpäin, kun kalustoa oli muutenkin lähellä ja istutettiin kuuselle ja hieman rauduskoivua. Viitisen vuotta sai perata 2-3 kertaa vuodessa jotta taimet sai pysymään hengissä, kun vatukko alkoi pienentyä tuli ruohot ongelmaksi. Koivut meni hirvieläinten ruuaksi ja osa niistä ei lähtenyt kunnon kasvuun ollenkaan, kun oli hiukankin varjostusta. Nyt tuossa kohtaa on kyllä hyvin kasvavia kuusia, mutta työmäärä oli valtava. Tuo muutaman vuoden odotus ennen, kuin se muokattiin tuotti kyllä paljon harmia. Ellei olisi istutettu niin vieläkin odotettaisiin luonnon taimia tulevaksi.

    Kohta pitäisi harventaa taas. Kuuset jotka nyt ovat poistovuorossa ovat valtavan leveäoksaisia, järeytyvät kyllä, mutta laatu on kyllä surkea, on latvanvaihtoa, pihkaavuotavia koroja ja todennäköisesti myös lahoa.

     

    Pilke silmässä

    Yrittäjä-metsänomistajalle: Rästejä on tälläkinhetkellä vaikka kuinka ja paljon, ei tämä nykyinen kemera ole lainsäätäjän tavoitetta toteuttanut.

    Osa hoitaa metsänsä kuntoon oli tukia tai ei, toiset eivät edes tiedä missä oma metsäpalsta sijaitsee, jos yleensä tietävät omistavansa metsää. Meitä on moneksi. Hyvin metsiään hoitavat ovat kyllä niitä jotka puuta myyvät aktiivisesti ja verotuloja sinne lainsäätäjän kukkaroon maksavat.

    Pilke silmässä

    Tässä taimikonhoito kemerassa on hyvää ainoastaan se että edes pieniosa metsätaloudesta maksetuista veroeuroista palautuu takaisin. Tukijärjestelmän ympärille luotu byrokraattinen järjestelmä on aivan turha ja kallis. Metsätalouden pääomaveroprosentin laskeminen olisi huomattavasti parempi ja halvempi keino, joka ei aiheuttaisi yhtään ylimääräistä turhaa työtä.

     

     

    Pilke silmässä

    Vähän tikkusia ovat syötäväksi.

     

    Pilke silmässä

    Ei ole metsitetty tuella eikä ilman. Pellot kasvavat nykyisin paremmin j a tuotteiden laatu on parempi. Myös ympäristölle parempi. kun kasvit käyttävät ravinteet tehokkaasti, eikä jää käyttämättömänä valumaan vesistöihin.

    Pilke silmässä

    Alkaa sitten voimaan tullessaa olla aika erota sertifikaateista samoin kävi maatalouden ympäristötuen loppu tuli, kun ehdot muutettiin liian tiukoiksi.

    Pilke silmässä

    Tämä on taas yksi asia lisää, jolla luodaan tyhjänpäiväisiä työpaikkoja lisää valtion hallintoon, koulutetaan yliopistotason ihmisiä, joille maksetaan hölmölän työstä kovaa palkkaa, samaan aikaan järkevä toiminta näivettyy pois. Ei kestä enää pitkään, kun Suomi on konkurssissa. Luonto hoitaa ja korjaa kyllä itsensä pahankin katastrofin jälkeen, ei siihen tarvita massiivista valtion hallintoa sitä vahtimaan.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 61)