Käyttäjän pihkatappi kirjoittamat vastaukset
-
Mulla meni yksi vaijeri vastaavasti sieltä moottorin päästä, eli kumihaitari rikki. Jos Stihlin vertaa, 555 Husqvarna toimii talvella.
Kaasutin pitäisi puhdistaa välillä, kun on monenlaista töhnää ja vähän siinä kosteutta jäätänyt, niin ei akseli käänny niin herkästi. Mutta kun tuo lämpiää, ongelmaa ei ole loppupäivän.
Kahva on 555 Huskussa niin tiivis, että sinne veden joutumisesta ei ole kokemusta, vrt Stihl. Stihlin kanssa sai kahvaa ja vaijeri sulatella usein.
Se on kaasuttimen päässä hiukan kankea aamusta. Käynnistyksen jälkeen ei kaasutuksia, kone käymään ilmanotto puoli ylös päin pariksi minuutiksi. Jos ei ala kaasu lirputtelemalla toimia, ilman puhdistin pois ja lukkosulaa tms vaijeri kohti, voi myös meisselillä antaa vaijeri lle vauhtia.
Hankala sahata, kun tottunut että kaasvivusta nousee kierrokset ja teho ja sitten pitääkin hieman odottaa. Kerran tuota neulaventtiilin nousua hiukan muokkasin, kun vanha 254 m-saha ei nostanut bensaa ollenkaan. Sami tuon teki tarkoin ja epäilemättä se oli omatoimiselle ongelman ratkaisu, pakoputken säätäminen oli jo virittämistä.
Metsuri motokoskille ja Cc:lle kiitokset. Enpä osannut tuota ajatella ja enkä perehtynyt. Metka muutti kemeran aikataulutuksen tehdyille töille. Vajaa 30 hehtaaria taimikonhoitoa tai nuoren metsän hoitoa nousee vuoden vaihtuessa tuki kelpoiseksi.
Aloittajalla pääoman allokointi on hyvin erilainen kuin monella muulla, ajatuksena raha on tallessa puissa paremmin kuin sukan varressa. Taitaa lisäksi kustannukset konetyölle olla poikkeavat ja markkinat erikoispuille suhteellisen varmat. Toiset tekevät uudistamistyön mieluummin, kun tuilla saa ainakin lähitulevaisuudessa taimikonhoidon kulut järkeviksi ja tervettä tuottoa. Ja tuottoa löytyy muualtakin ylimääräiselle pääomalle, joita päätehakkuut tarjoavat kustannustehokkaasti.
Tuossa tais olla se uudistamisen kustannusten ja työmäärän välttäminen laskennan kumoava asia. Kuitenkin lannoitus ja ojitus kustannukset ei haittaa mitään, vaikka elpymistä ei tapahtuisi.
Mihin noita ylijäreitä tyviä saa myytyä? Korjuukin on kalliimpaa, kun moto ei saa normaalisti mitattua ja kaatojakin tehdään välillä moottorisahalla. Ja jos tyvessä on laho, terve latva ei paljon auta. Ymmärrän, jos on luontoarvoja, mutta taloudellinen riski tuossa kasvaa, kun harvennuksella myyty puusto meni hieman halvemmalla, lannoitus investointi meni hukkaan ja lahot tuulenkaadot jäi korjaamatta.
En vastusta ajatusta, mutta jos todetaan että mitään ei ole hävitty, kun puusto ei elvykään, ei pidä paikkaansa. On hävitty.
Kyllä semmoinen käsitys on tullut, että Päijät-häme on tukien haussa ykkönen. ; )
Noin se tietenkin toimii. Tietokoneen ruudulta näkee poikkeamat ja maastotarkistuksella tuomio.
Millä ohjelmalla ne tietokoneella näkee?